Přejít na obsah

Swing vs Bolero: pomoc pri vybere


Doporučené příspěvky

Zdravim chcel by som poradit ohladom vyberu radia. Kedze uz mam objednanu fabiu drive cca3 dni od objednania chcem sa spytat ci sa oplati priplatit si za  bolero bez smart linku   oproti swingu v zaklade a ktomu mam skoda surround navyse doobjednany .. Je medzi tymi dvoma radiami neaky velky rozdiel okrem velkosti displeja a vzhladu ..?? Skor ma zaujima podpora  suborov napr :mp3 a neake nastavenia,atd. A vtom bolero je mirorlink alebo iba ked si kupim ktomu smartlink neviem vcom je rozdiel  ?? Aby to neboly zbytocne vyhodene peniaze  Dakujem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V prehrávaní MP3 nieje problém.

Mám Bolero a určite by som nechcel swing, dnes už by som si priplatil aj DAB+ ak chceš mať auto dlhšie, už aj tu sa začína vysielať.

Ja som bral auto zo salonu a tam DAB+ nebolo, škoda.

Smartlink je vlastne podpora pre telefony : http://www.skoda-auto.cz/o-spolecnosti/technologie/smartlink

Ja využívam AndroidAuto a do budúcna uvažujem pri kúpe nového telefonu nad mirrorlink.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mobil bude fungovať aj bez Smartlinku, ale nebudeš vedieť "zrkadliť" obrazovku mobilu na displeji auta (napr. nespojazdníš navigáciu na Bolere). Mobil budeš môcť ovládať cez Bluetooth iba cez "škodovácke" rozhranie v Bolere. Budeš môcť cez Bluetooth telefonovať, smskovať, prehrávať hudbu, prezerať fotky. Mne osobne sa toto rozhranie páči viac ako cez AndroidAuto.

 

Za SmartLink sa oplatí priplatiť, ak máš mobil s podporou AndroidAuto/CarPlay/MirrorLink a chceš púšťať navigáciu na displej rádia. Samozrejme SmartLink bude fungovať iba cez kábel.

 

Inak by som určite šiel do Bolera, displej je úplne o niečom inom, má lepšie rozlíšenie ako Swing, jeho grafika je jemnejšia. Taktiež lesklý rámik pôsobí trochu luxusnejšie na rozdiel od širšieho matného na Swingu, ale každému sa páči niečo iné. Čo sa týka funkčnosti, ak budeš mať Swing s Bluetooth (Swing sa robí aj bez Bluetooth, Bolero má Bluetooth už v "základe"), funkčne by to malo byť to isté, rozdiel bude len po vizuálnej stránke.

 

Akurát jedno varovanie, aktuálne Škodovka vypúšťa už od septembra 2016 všetky Fabie/Rapidky s Bolerom s chybným softom, na ktorom nefunguje Škoda Surround a Virtual Surround (tj. zadné reproduktory pôjdu bez basov). Po polroku to vraj už začali riešiť, ale ktovie, kedy sa opravený soft dostane vonku. Na Swingu tento problém nie je a tieto featuritky fungujú. Ale aj bez nich to hraje celkom dobre a osobne by som radšej bral Bolero bez fungujúceho Surroundu (možno sa dočkám aktualizácie) ako Swing so Surroundom.

 

Inak, mám aj priplatené DAB+, ale napr. na východe to funguje iba v mestách.. a ponuka rádií je biedna. Šiel som na výlet mimo mesto a tam sa signál stratil a musel som prepnúť na FM. Ale verím, že časom sa aj DAB rozšíri. Kvalita zvuku cez DAB je úplne o niečom inom ako cez FM.

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čo sa týka podporovaných súborov tak Swing prehrá len mp3 a wma kdežto Bolero prehrá aj flac, aac (mp4),  wav a ogg vorbis (kuk screenshoty). 

Určite by som šiel do Bolera a nad swingom ani neuvažoval aj keď pravda je taká že pôvodne som sa tiež nevedel rozhodnúť. Mám aj Smartlink a bez neho by som to už nechcel. Android Auto aj Mirrorlink je super funkcia a človek nemusí ťahať káble k telefonu a vešať ho kade tade po palubovke keď chce navigovať. 

Čo sa týka surroundu tak ho používam len zriedka, zvuk to určite kvalitatívne nezlepší,  ale ho len do určitej miery úpraví tak že znie priestorovejšie. Virtual Subwoofer je ale celkom fajn funkcia, vytvára o niečo údernejši bass. Swing + surround som pôvodne chcel hlavne kvôli reproduktorom v zadných dverách. 

Samozrejme sa musíš v konečnom dôsledku rozhodnúť sám a najlepšie urobíš keď zájdeš k dealerovi a vyskúšaš si obe rádia osobne a sám posúdiš či sa ti oplatí priplácať za Bolero.

Screenshot_20170522-143815.png

Screenshot_20170522-143716.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sam neviem ..co som sa aj docital ze sygic navigacia  za chodu funguje len ked sa kupy plna verzia cca 60 eur navyse ttak asi ostanem pri swingu ..uz to ide bez tak cez rozpocet . Nevadi stale mozem prinut mobil na okno a mam navigaciu .dakujem vam za rady ..a este sa chcem spytat   nema Swing neake chyby typu ,zamrza,alebo nejde prehrat mp3;alebo neaka  chyba softveru ?,a este sa chcem spytat ci je tam take vecsie nastavenie equalizeru ? Diky za odpovede 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno, potrebuješ Sygic Car Navigation.. tá však bude fungovať iba ak máš mobil s podporou Mirrorlink. Cez AndroidAuto ti však bude fungovať navigácia cez Google Mapy, ktorá je tiež celkom slušná a prepojená s hlasovým ovládaním auta... ale v beta testovaní je už aj navigácia Waze, ktorá je samozrejme tiež zadarmo, tak snáď čoskoro ju uvoľnia do ostrej prevádzky.

 

Nastavenie ekvalizéru máš výšky, stredy, basy..

 

Inak, ako písal Helmic-Svk, pred rozhodnutím si ešte choď sadnúť do auta so Swingom a do auta s Bolerom... len pre istotu. ;)

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Sygic se vykašli. Přes Android Auto funguje Google Maps zdarma a stačí to taky. 

Kup jednoznačně Bolero, a k tomu nejlépe vše ostatní (surround, smartlink, DAB...), případně v nějakém paketu tohle vše. Jinak se během pár měsíců dostaneš do situace, že si budeš rvát vlasy, že sis to nekoupil. Dodělat už to pak nejde vůbec nebo jen za hodně velké peníze.

Nakonfiguruj vše na co máš peníze a i raději něco navíc. Abys později nelitoval jako mnoho jiných tady, viz spoustu dotazů jak dodělat či zda jde to či ono.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na zadnou sw chybu jsem u Swingu nenarazil. Obcas po zapnuti nenacte SD kartu. Musis ji vysunout/zasunout. Za dva roky mi zamrznul jen jedinkrat a stacilo ho vypnout/zapnout. Akorat pri pripojovani Mass storage pres USB pozor, ze podporuje snad jen FAT32, takze treba pripojit telefon jako uloziste nemusi fungovat...

Podpora HF ani moznost zrcadlit navigaci v radiu mi nijak nechybi ani neomezuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám taky Swing a za skoro dva roky, nebyl jediný problém, nezatuhnul ani jednou a funguje k plné spokojenosti včetně surroundu. Používám v něm tři paměťové karty a usb klíče bez problémů, veškerá dostupná nastavení jsou v menu, po zvukové stránce výborný a co se týká designu, na to má každý svůj názor, ale mě se líbí a určitě bych si nekupoval Bolero jen kvůli tomu jak vypadá. Jediná věc která mě trochu mrzí je že nepřipojí můj W10 telefon, ale nabíjení naštěstí funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam swing s bt. Naprostá spokojenost. Používám usb 16gb a stačí. Při větší se pak ztrácím při listování po adresářích. Páč toho tam narveš moc. S bt vše ok. Páruje se naprosto spolehlivě. Zvukově perfektní. A pokud se bojíš kodeků tak si pustíš muziku z mobilu přes bt. Jenom stejně jako u jineho radia s bt musíš v bt profilu vypnout přenos muziky jinak bude navigace z mobilu potichu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj. myslel jsem to že swing umí jen mp3 a wma. Bolero umí víc. Ale to co umí přehrát Bolero umí přehrát i mobil a přes bt si to pak pustíš. jinak swing umí listovat i v mobilu ale právě co neumí přehrát nezobrazí. Když to ale pustíš v mobilu tak to swing přehraje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...