Přejít na obsah

Chcípnutí za jízdy, vadné pal. čerpadlo nebo hallovo čidlo?


blazik

Doporučené příspěvky

Zdravím, včera se mi stalo, že mi felda 1,3 MPI po ujetí cca 20 km zhasla během jízdy na dálnici. Poté nešla nastartovat, nenabíhalo ani pal. čerpadlo. Poté jsem procházel kabely v motorovém prostoru a kontroloval pojistky, ty nebyly porušené, kabeláž viditelně také ne. Následně mi čerpadlo normálně spustilo a nastartovalo. Je možné že byl problém v řídícím relé pal. čerpadla J7, případně v pojistkovce nebo kabeláži v motorovém prostoru ( potřeboval bych vědět která má vliv na pal. čerpadlo), abych ji zkontroloval pořádně, zda není porušená. Nejradši bych slyšel, že to bylo někde v kabelech, mám špatné víčko od nádržky k odstřikovačům a občas se otevře, je možné že to někde "šplíchlo".  Nejsem si jistý, jak přesně pracuje čerpání paliva za chodu motoru? Normálně běží pal. čerpadlo, nebo je palivo nasáváno podtlakem? Mohlo by to případně pak způsobil i vadné Hallovo čidlo? To že chcípne motor vím že ano, ale zda má Hallovo čidlo vliv i na čerpadlo? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

 

nechci zakládat nové téma, tak svůj problém/problémy zkusím popsat zde.

 

1) Při jízdě odpoledne z práce po cca 5-10ti minutách (většinou stejné místo - cca po 5km jízdy, podobná rychlost - cca 80km/h) auto nereaguje na plyn pár vteřit, pak je cítit škubnutí a auto se zase chytne, udělá to tak 2x rychle po sobě a pak jezdí celý den normálně.

 

2) Při jízdě ráno do práce, když po cca 2-3 minutách jízdy najíždím na most pravotočivou zatáčkou do kopce, tak v kopci auto jakoby chcípne, možná by to při jízdě jen škublo, ale bohužel musím většinou zastavit. Auto chcípne a někdy chytne hned na další pokus a někdy musím startovat a mačkat plyn téměr 5-10s.

 

Napadá někoho, na co se zaměřit, případně čím by to mohlo být?

 

Jinak motor 1.3MPi 50kW, r.v.: 2000, tankuji u Benziny, nebo na MOLu.

Editováno: , autor: Drapa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...