Přejít na obsah

Palivoměr


Martin_SII

Doporučené příspěvky

Ahoj Superbaci. Dnes mi několikrát spadl palivoměr a v MAXIDOTU zmizel dojezd. Po nastartováni je vždy chvili vše OK nebo ručička ukazuje plnou nádrž, ikdyž to není pravda. V pondělí se chystám na reklamaci a rád bych se na ně trochu pripravil.

Editováno: , autor: Martin_SII
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 roky později...

Ahojte Superbaci ;)

Zlobi me trosku ukazatel paliva u Supa, natankuju plnou a na ukazateli zbyvaji jeste cca dva dilky, dnes jsem mel dojezd cca 150 km a dotankoval necelych 42 litru jen. Zrejme palivomer ukazuje o neco min, nez tam v realu je? Nevite, co by mohlo zlobit? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj pánové,

 

vidím, že problém s palivoměrem netrápí jenom mě. Po tom co jsem prohledal internet, jsem zjistil, že většinou je na vině plovák v nádrži/snímač. Obvykle buď ručička palivoměru ani maxidot neukazují vůbec nic nebo ukazují špatné hodnoty. S problémem, který mám já jsem se ale ještě nesetkal. Ručička palivoměru je neustále vyvrácená úplně doprava, jakoby ukazovala více než plnou nádrž (ikdyž je motor vypnutý, prostě je úplně mrtvá a nikdy se nepohne). Zato palubní počítač ukazuje dojezd zcela v pořádku a přesně. I kontrolka upozorňující na nízký stav paliva se rozsvítí zcela normálně, když mi dochází palivo. Mechanik se i na to už díval a v plováku v nádrži problém není, což je logické, když maxidot ukazuje neustále dojezd, musí znát údaje o množství paliva v nádrži. Někoho by možná mohlo napadnout, proč to vůbec řeším, když údaje o dojezdu mám k dispozici a nefunguje mi ,,pouze´´ ručička, ale je to pěkně iritující, když to máte neustále před sebou a musíte se na to koukat. Už jsem i vyndal budíky a ručičku posunul doleva na pozici ,,prázdná nádrž´´, ale nevzpamatovala se...vlastně nevím jestli jsem to tímto expertním zásahem úplně nepohřbil. Že by nové budíky nebo jen motorek, co pohybuje ručičkou? Je to mimochodem rok 2009 sedan 2.0tdi 125 kW

 

Dík všem za případné nápady.

post-99990-0-15790300-1468705162_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahoj. Potřebuji poradit kde hledat chybu když při přidání plynu mi klesá ručička palivoměru když stojím na místě a nic nedělám ručička palivoměru je v normálu podle stavu paliva.

Další věc co bych rád vyřešil je chyba na diagnostice kde mi to hlásí chybu nějakého relé vůbec nevím kde hledat.

Měl jsem to auto do šroubku rozebrané kvůli výměně motoru tak jestli jsem nezapomněl zapojit nějaký konektor.

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No skor som myslel, ze by si sem dal vypis z diagnostiky. V tom nadpise som to sam prehliadol. Ako pozeram, P0480 sa tyka ventilatora chladica, pochybujem, ze to ma nieco s palivometrom. Ale mozno sa mylim.

 

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16864/P0480/001152


PS: zevraj predchadzajuci prispevok sa necituje, niekde to tu je v pravidlach (mne osobne to nevadi :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...