Přejít na obsah

1,4TS,I 103kW, Octavia III, zvuk "svištění" motoru do 2000ot, vysoká spotřeba


pavel1978

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám problém u své Octavie viz nadpis. Z motoru po sešlápnutí plynu (ne vždy), většinou "zasviští" motor, je to jako když pustíte kompresor, dělá to na všechny rychlosti okolo 2t ot., divný, přes 2000 otáček zvuk přestane ale strašná je spotřeba, cca 13-15l/100km, pozor, co je hodně divný, že pokud jedu do cca 50km/h, žere to strašně, myslím okamžitou spotřebu, jakmile na to šlápnu kolem 2,5 až 3t otáček, přes 100km/h, spotřeba klesá. Zkrátka dálnice Říčany-Praha průměrná rychlost 120km/h spotřeba 13,5l a dojezd ukazuje o 100km méně. Vůbec nevím co to je, jestli turbo, nevím, moc díky předem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontroloval jsem.  Nikde nic. Ta spotřeba je vyřešena, jsem úplná guma a poprvé v životě jsem zjistil, ze palubní PC ukazuje i kM/l tak ze proto mi bylo divné proč je hodnota tak vysoká. Byl sem s tím zvukem vysavače na diagnostice, nic nezjistili ale mě se nezdá ze by to mělo dělat až takový randal, nevím, v jiné sem nejel

 

Editováno: , autor: pavel1978
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...