Přejít na obsah

Spojkový pedál


hotelix

Doporučené příspěvky

Hoši hoši prosím help!

 

Hele auto musí v pátek zvládnout na otočku 1400 kilometrů do týla německého nepřítele a dneska si tak jedu a ve spojkovým pedálu začalo cvakat. Příznaky: Šlápneš na spojku, pedál jde hladce, zařadíš kvalt, přidáváš plyn, rozjíždíš se, pouštíš spojku a těsně před tím, než jí pustíš úplně v tom pedálu tak cvakne, jak kdyby v tom bodě byl nějaký schod nebo něco. Je cítit jen takovej zub, auto jede normálně, spojka zabírá normálně a když jí pustíš rychleji, tak to skoro nejde postřehnout. Schválně jsem zkusil naboso rozjezd a fakt je to v pedálu (a ne třeba v botě, co já vím). Mám to vzít narychlo do servisu? Nebo to riskovat, je tomu něco? Já jen aby mě někde nenechal, četl jsem tu jinde na fóru, že to byla nějaká pružina a že se to rozbilo... 

 

Díky moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho, co popisuje dexon, by to neměla bejt nějaká katastrofa - i u tebe je to nejspíš jen v tom pedálu, pokud je to jenom suchý, pedál by ti upadnout neměl :D V servisu to klidně můžeš konzultovat/uviděj to naživo/ a můžeš i ve Škodovce, auto je úplně stejný a Citig jezdí víc, takže by tu závadu měli znát. 

 

Danikd: s lamelou tohle cvakání v pedálu nijak nesouvisí 

Editováno: , autor: Sir_Jarek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý, mně jde spíš o to, aby mi mě to nevytrollilo uprostřed cesty v Německu. Začalo to dělat najednou včera. Auto už v záruce není, je to 9/2013.

@Sir_Jarek Budu doufat. ;) 

@danikd To bude teda muset počkat. Když se mi to rozbije v Praze v centru, bude to OK. Když se rozbije na Autobahnu tak bude problém a toho se prostě bojím. Až se najde někdo, kdo mi řekne, že to není nic a že stačí (až se vrátím) namazat něco v pedálu, tak budu v klidu. Ale nechápu, co to je za závadu, co tam má co cvakat... Takový jako lupnutí to je, ani ne cvakání... Není to slyšet, je to jen cítit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se zkus k tomu pedálu "potopit" se světýlkem (bys na to viděl), zkus zmáčknout pedál rukou, pomalu povoluj a pozoruj, esli něco při tom cvaknutí uvidíš...

 

 

před 5 hodinami, danikd napsal:

Jarku, jak to fici s chipem?

Já najel zatim hrozně málo - buď neni čas nebo je mi blbě (jako třeba dneska, když jsem potřeboval někam jet a nakonec nejel). Zatim platí to, co jsem napsal v tématu "Update..." - rychlejší padání otáček, neztrácí tah nad 5 tis ot a - řekl bych, že mi spadla spotřeba o 2-3 deci (Cimbu slibuje 2 deci), ale jak řikám - najel jsem zatim příliš málo. Pak napíšu do "Update...", sem to nepatří ;)

Editováno: , autor: Sir_Jarek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s tím pedálem jsem myslel toto (video).....   bylo to cítit pod nohou jako lupnutí pedálu před jeho horní úvrati, trošku se to lišilo z jakého směru si na pedál tlačil,  komplet to rozebrali, nezjistili žádné opotřebení, jen to prý bylo suchý, namazali a je už tak 2 000 km klid, nic není slyšet ani cítit pod nohou, nebál bych se jed, taky jsem s tím nějakou dobu jezdil... jo a je to CITIGO 6/2013 najeto asi 41 000km

VID_20170304_131355.mp4

Editováno: , autor: dexon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj, mám /žena/ Citigo 14 dní a po 300km začal v teple vrzat pedál spojky a k tomu mi přijde, že ještě cvaká v tom spínači co je na spojkovém pedálu.

Máte s tím někdo zkušenost? Popř. řešení - mazat nebo servis? Mazat čím? Silikon. olej, WD, Konkor?

Děkuji za reakce. Dodi

  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...