Přejít na obsah

Full LED s AFS - zkušenosti, problémy


MOJE_JMÉNO

Doporučené příspěvky

před 7 hodinami, Prašík napsal:

Já byl na seřízení v servisu tento týden stále se mě nelíbil dosvit světla a jeho "tvar". Seřízeno tak jak se zde píše.... přes diagnostiku.... a byl to druhý servis kde jsem s tím byl. V prvním mě s tím nic neudělali......

Teď to konečně svítí jak má a je to dobré v noci.

To by mě zajímalo, kde udělali soudruzi chybu, když dozajista nastavili světla do výchozího stavu, splnili i další podmínky a použili regloskop? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi ne, ve druhém servisu zřejmě postupovali dle předepsaného postupu.

Proč to někde umí a proč ne je otázka.

Nicméně jenom samotné nastavení asi nebude vše, připadá mi že podle různého zatížení vozidla si s tím technika neumí někdy úplně poradit a světla svítí moc blízko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 11. 2019 na 13:49, omicron napsal:

 

Zrovna na te predchozi se o tom pise nekolikrat...

Prodejce ma povinnost ti to seridit v ramci predprodejniho servis, alespon v ČR...

 

Ahoj, včera jsem se na to v AS ptal servisního technika a prý mají být světla seřízena již z automobilky. Tvrdil že to vrámci předprodejního servisu nedělají. Pokud se tvoje informace opírá o věrohodný zdroj v souvislosti s O3 FL, tak to může být důvod proč někdo dostane auto neseřízené..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 minutami, jtietz napsal:

Ahoj, včera jsem se na to v AS ptal servisního technika a prý mají být světla seřízena již z automobilky. Tvrdil že to vrámci předprodejního servisu nedělají. Pokud se tvoje informace opírá o věrohodný zdroj v souvislosti s O3 FL, tak to může být důvod proč někdo dostane auto neseřízené..

 

Sdělil mě to onehdá vedoucí servisu renomovaného prodejce Škoda, kde jsem to reklamoval a kde mě to nakonec seřizovali. Řekl bych, že by mě asi v této věci dost těžko lhal a přiznával to jako záruční vadu, lehce mě mohl odpálkovat. Auto jsem kupoval ještě u renomovanějšího prodejce Škoda, a ti se na to vykašlali. To je symptomatické.

 

To že to netuší řadový servisní technik mě ale vůbec nepřekvapuje, za ty 2 roky, co auto mám jsem hovořil s mnoha techniky a servisáky jiných autosalonů, skoro nikdo z nich to netušil (!). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No neviem páni kedže nie som odborník no čo to som prečítal na fóre a podarilo sa mi dostať aj do toho čarovného systému erwin pozrel som po zadaní VIN v  záložke dôkladná udržba vozidla - predpedajný servis a žiadna kontrola svetlometov tam nie je. Max kontrola trysiek ostrekovačov svetiel. A to som pozeral Predpredajný servis - tuzemsko (ČR). Možno sa mýlim. Každopádne idem v piatok k predajcovi svetlá riešiť uvidíme čo povedia ak dôjde k nejakému nastavovaniu pridám video z jazdy. Auto som natankoval, aby neboli pochybnosti a videá z jázd beriem so sebou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak jsem tu zpět se "smutným" happyendem po dvou měsícíh boje s LED světly... Konečně se zdá světla svítí jak mají a zdá se že i nivelace funguje dobře.

 

Po té co jsem pro třetí návštěvu zvolil jiný AS pro vyloučení systémové chyby že to "někdo seřizuje pořád špatně" a byl ochoten si u nového auta za tuto operaci zaplatit, jsem odjel večer z AS s autem které svítilo úplně nejníž od počátku a to tak že jsem na dálnici měl strach že minu výjezd kterým běžně jezdívám... Při poměření se známým co má O3 FL LED bylo zřejmé že jemu svítí světla dobře...

  Po třech návštěvách AS celkem fiasko a druhý den telefonát k dealerovi ať mne objedná na reklamaci světel. Nejbližší termín ale za 3 týdny :( i přesto, že jsem vylíčil že jsem s autem nebezpečný sobě i okolí a auto samozřejmě potřebuji.

  Mezitím sms od Škody jak jsem byl spokojen se servisem. To byla asi poslední kapka..., ale snažil jsem se jim v dotazníku objektivně ohodnotit situaci.

Druhý den jako reakce jak „přežít tři týdny do reklamace“ mne napadlo zajet na STK na kontrolu a seřízení světel. Trochu koukali, co já tam s novým autem a naměřili že mi to svítí 10mm pod rysku na regloskopu. Nu nechal jsem si vypsat protokol (běžně to ale asi nedělají, měl jsem štěstí že před zavíračkou byl klid a ochota.. no neuvěřitelné! (ještě že mi tam nesebrali technickou ;-D ).

  Auto seštelovali jen imbusem a hurá konečně vidím do dálky a ne jen zajíce v příkopu!..

Radost ale mne přešla po tom co jsme auto zatížili kdy světla výrazně poklesla...sakra... Nové nastavení nehraje s kalibrací na diagnostice ze servisu....

  Další den ráno telefonát z AS kde se jim od Škody vrátila stížnost nespokojeného zákazníka, ať přijedu, vše mi ukáži, mají vše zdokumentováno a kazím jim prý hodnocením pověst... Po té co jsem jim řekl zážitek a o protokolu z STK tak to tedy chtěli vidět...

  Než jsem stihl přijet do AS... telefonát, že se mi chtějí omluvit že zjistili že měli špatně nastavený regloskop! (a to věděli že už jsem to seřizoval jinde a jdu to napotřetí překontrolovat a seřídit k nim..) Po příjezdu následovala omluva že měli nastaveno na -2% namísto -1%. Tentokrát jsem byl i u seřízení, zkoušeli jsme i funkci nivelaci při zatížení kufru a několikrát se omluvili.

Zatím jsem stihl jen krátkou testovací jízdu sám a naložen, ale konečně jsem spokojen a vidím z auta dobře.

Vědět ale dopředu co mne čeká tak si radši vystačím s OSRAM Nightbraker silber za 400,- a ušetřím 20tis a své nervy...

 

Rád bych věřil že jen blbou souhrou náhod jsem dosálhl normálního stavu po 4x návštěvě AS ve dvou různých AS největších v kraji, 1x návštěvě STK, mnoho hodin porovnávání s jinými auty, čtením fóra, dokumentování jízd kamerou... atd.

 

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale snad někomu něco z toho pomůže... Kdyby jen třeba si dojet za 100,- na počkání zkontrolovat světla na STK...

 

 

  • Líbí se mi 3
  • Pozitivní 4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak se prosím pozná renomovaný prodejce Škoda od toho nerenomovaného?

Je to OT, ale třeba takový, který mě FullLED právě správně nastavil. Nebo takový, který mě bez řečí nechal na své náklady odstranit podivné dulky na zadních sloupcích (v jiném vlákně) s ještě podivnějším původem. A takový, který např. sám nabídne odvoz/dovoz servisovaného auta i na docela velkou vzdálenost, vč. zcela samozřejmého zapůjčení náhradního auta ve své kategorii (v mém případě za mou O3LK nabídli NY týden nový Superb). Špičkové a profesionální chování a jednání.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moja skusenost...prisla som do servisu s tym nech mi prosim dvihnu/nastavia full led svetla. Servisak ma vysmial, ze svetla musia byt od vyroby nastavene, lebo kontrola svetlometov nie je v predpisanom servise pred odovzdanim auta. Na naliehanie ma objednal, tak som zvedava. Som ochotna s tym ist aj do dalsich 4 servisov, az pokial sa nebudem bat chodit viac ako 70 km/h po okreskach po tme. Lebo so sucasnymi svetlami sa to neda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak víš že oslňuje? 

Tento přístup mě drtí. Zde je zvyk hejtovat každýho, kdo si na autě udělá něco sám. Předpokládám, že Rádius není slepej idiot  a dokáže zhodnotit kam svítí. Což se o servisech říci nedá, sice mají regloskopy a kalibrované podlahy, ale světla nastavit nedovedou. 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale já proti tomu nemám nic, ať si každý dělá na svém autě co chce, jenže takto se nastavení LED (a xenonových) světel správně nedělá.

To že to v servisu nezvládají je druhá stránka věci, jenže pokud je jako zákazníci (platící) nedonutíme aby makali pořádně, nikdy nebudedeme s jejich prací spokojeni.

Mimoto, doposud zde nikdo nedal přesné údaje jak a kam mají správně svítit LED světla - vše jsou dohady, protože co se někomu zdá málo, dalšímu třeba stačí.

Snažil jsem se získat informace přímo ze škodovky - klasicky bez reakce.

V servisu mi také žádné podklady nedali, zkusím to příští týden.

Pokud je někdo schopnější, nebo má známé, ať sem vloží přesné údaje o dosvitu (světelném kuželu) LED světel.

Jinak jsou to zde pouze a jen dohady.

Editováno: , autor: stanmar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 26 minutami, stanmar napsal:

Na druhou stranu díky takovým jako jsi ty ovšem ostatní řidiči trpí, no hlavně že vám to pak svítí daleko...

Jasně píšeš že oslňuje. Ptám se ještě jednou, jak si na to přišel? Třeba si to dotyčný přizvedl ještě s rezervou. Ale není nad to z něj dělat debila, že? 

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani jeden jsme u jeho auta nestáli - nikdo z nás tedy neví jak mu svítilo před a potom po vlastním nastavení. Pokud se to takto nemá nastavovat, tak je to z nějakého důvodu - když už si teda hraješ na odborníka měl bys alespoň toto vědět.

A jen tak mimochodem, ty jsi jeden s těch jenž tu na fóru často hejtují a rádi používají vulgární výrazy....

 

 

Editováno: , autor: stanmar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@stanmar Ať někdo změří výšku čočky nad vozovkou a pak není problém učit jak daleko to na svítit, není třeba se ptát v ŠA (tam stejně nic neví...). A jak si představuješ, jak na zákazník donutit servis, aby to udělal správně. Tak že někdo objede 4 servisy a 4x zaplatí seřízení světel? (Ale ano, světla s nivelací potřebují určitý postup nastavení, minimálně základní polohu přes diagnostiku).

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I po půl otáčce se nemůžu zbavit dojmu, že starý halogen na O2 svítil o parník líp. Ty full LED prostě svítí špatně. Dobře vypadají, ale mají klasicky nespojité spektrum jak všechny světelné zdroje typu LED/výbojek a s to jak to dodávají a seřizují do auta to celé korunuje. Na silnici kde nejsou patníky ani stromy po okrajích a vlní se mezi dědinami s tím jezdím jak šnek, abych nenajel do pole. To že tři metry před autem je světlo jak ve dne za jízdy ničemu nepomáhá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi tak a všechna jiná snaha je špatně. 

 

Navíc, s těmi světly moc nevyhraješ. I když to máš správně nastavené (píšu z autorizovaného servisu, aby to tu nikoho nepohoršilo), tak něco naložíš, nebo posadíš lidi dozadu a svítí ti to jinak. Což není jen můj poznatek, ale objevuje se to tu často. Prostě ta nivelace funguje všelijak, ale smířil jsem se s tím, že je to vlastnost. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...