Přejít na obsah

Full LED s AFS - zkušenosti, problémy


MOJE_JMÉNO

Doporučené příspěvky

Clerfayt není to o tom, že bych je chtěl proškolovat, to bych si ani nedovolil, ale spíš mě zaráží skutečnost, že ŠA nevydala nějakej servisní manuál v Erwinu pro správný postup seřizování full-LED, že existuje pouze servisní postup pro seřizování xenonů s AFS, ale pro ledky ne.

Takže servisy se nemají vlastně čeho chytit, nebo přesně nevědí podle čeho postupovat. Ten autorizovaný servis, kam mám namířeno patří bratrancovi, tak mám alespoň jistotu, že to snad neodfláknou. Když mi to seřizovali tusím v lednu 2019, tak to nebylo přesně podle návodu se zatížením, jediný co vím, tak dělali přes diagnostiku základní nastavení, ale jak potom postupovali u regloskopu, to už nevím. V dřívějším příspěvcích jsem zveřejnil asi 2 fotky, jak mě to svítí blbě. Podotýkám, je to po tom prvním seřízení.

Nechám se překvapit, co bude ve středu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 5. 12. 2019 na 15:41, Janka.alex napsal:

Platila som 11 EUR. Chybu neuznali a nakolko kontrolu svetiel nemaju v zozname ukonom pred odovzdanim auta, povazuju svetla za nastavene z vyroby. Ale ja vseobecne radsej zaplatim, ako sa s nimi natahovat a kazit si naladu.

technicky vzato mi může být jedno, kdo to má v seznamu, když mi prodali auto, které svítí špatně. To je jejich problém a nápravu mají účtovat výrobci (ale chápu, že reálně to tak ideálně nefunguje a člověku se dohadovat nechce).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Macouch napsal:

ale spíš mě zaráží skutečnost, že ŠA nevydala nějakej servisní manuál v Erwinu pro správný postup seřizování full-LED, že existuje pouze servisní postup pro seřizování xenonů s AFS, ale pro ledky ne.

Takže servisy se nemají vlastně čeho chytit, nebo přesně nevědí podle čeho postupovat. Ten autorizovaný servis, kam mám namířeno patří bratrancovi, tak mám alespoň jistotu, že to snad neodfláknou.

To si myslíš, nebo to víš ? A pokud tam máš bratrance, co ti k tomu řekl ?

Vzhledem k tomu, že mi přesný popis seřizování říkal již před rokem servisní technik v autorizáku kam jezdím, nedomnívám se, že by k tomu nic neměli - spíš nikdo nekontroluje co samotný mechanik ví a umí....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po pár jízdách ve tmě můžu říct, že to svítí opravdu nízko jako asi každému. Žádné překvapení se nekoná bohužel. Ale jednou po městě jsme jeli v pěti lidech a ještě něco v kufru a ty světla svítili opravdu tak maximálně 5 metrů před auto!!! No nedokážu si představit takhle jet mimo město kde nebudou svítit pouliční lampy. To je neskutečný. A za tohle jsem si připlatil 20 tisíc! Teď jenom doufám, že nebude problém s tím seřízením.

Editováno: , autor: VojtaCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám to podobně, jakmile jedu sám celkem to jde, na dovolenou jsem jel

plně naloženej a byl jsem nemile překvapený jak se osvit prudce zhoršil.

Když si uvědomím, že je to pouze mizerným nastavením, tak to opravdu nasere.

Neumím si představit až se začnou prodávat ve větším matrixový světla, kde

je seřízení již vyšší dívčí, jak to evidentně nyní nezvládající Škoda servisy zvládnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak prikladám ešte dve videá z jazdy. Ako som už písal v servise som už bol svetla nastavovali.

Je to kvalitnejšia cesta tak bude vidno či to je lepšie no podľa mna stále svietia krátko.

Viezol som manželku, 2 deti a plný kufor ale nič extra ťažké. Auto malo plnu nádrž.

Chcem upozorniť, že som mal zapnutého asistenta dialkových takže treba si pozrieť celé video, aby niekto nemal blbé komenty.

Je tam vidno aj prejazd za zníženej rýchlosti a aj jazdu na stretávacích svetlách.

https://youtu.be/CKHDKpNUfek

Doplňam video len na stretávacích:

https://youtu.be/doLaAbgFBe0

Editováno: , autor: Marek_6000
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se opet take vratil k pravdepodobne spatne sestelovanym svetlum. Po dvou neuspenych pokusech ve ŠA, jsem byl na serizeni v Helle (zakladni nastaveni, regloskop, ...), odkud jsem odjizdel nadsen (viz. prispevky nize), ale po cca par tydnech jsem se vracel po dalnici domu a vidim, ze osvetluju cedule nad dalnici. Po chvili me to i protijedouci kamionaci davali jasne najevo, ze svitim nahoru. Nezbylo nic jineho nez imbus a steloval jsem dolu. Pak jsem to dosteloval proti zdi a celkem dobry. Nedalo mi to ale, a zajel jsem do stejneho skodovackeho servisu jako @stanmar, ale z vysledku nejsem uplne nadsen. Rekl bych, ze je to dost podobne jako video vyse, ale nepripada mi to stejne, jako posilal stanmar fotku z garaze. Bohuzel jsem nenasel podobne misto, pro porovnani.

Co me hned zarazilo v garazich byl pohled proti zdi. Lom leveho svetla je viditelne niz viz. foto. To, pokud si spravne pamatuju, jsem z podlednich nastavni skodovackych servisu nemel. Byl by nekdo ochotny udelat podobnou fotku komu to sviti dobre ? Nebo respektive pletu se, ze to takto nema byt? Mozna by nebylo od veci zkusit orientacne zakreslit krize na zdi a jejich rozmery pouze u stojiciho vozidla bez diagnostiky.

WhatsApp Image 2019-12-10 at 10.57.43.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to může svítit jinak? Je tu skupina, co to má seřízené z AS regloskopem a těm to svítí správně. Tam není co řešit. Zbytek je množina šmejdů, které je třeba dojebat! Toť celý problém. 

 

Ještě jeden můj postřeh. Nejlíp vidím na dálková. Jezdětne tam, kde jste sami a na dálková. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, LukášCBR napsal:

No, tak že to ani Hella nezvládla, co na to říct... To už fakt lidem zbývá asi jen ten imbus, ať něco vidí/neoslňují.

 

Jezdil jsem s tim dobre tri tydny po serizeni z Helly bez problemu s perfektnim svicenim. Nevim kde se stala chyba, ale jeden moment jak jsem psal. Prijde mi to na problem s cidlem zatizeni. Nebo proste netusim, co se stalo. Ale jet jsem s tim dal nechtel.

 

Jeste k serizeni ve ŠA, byl jsem v Klokocce Praha 6, snazil jsem se zminit/zeptat na postup... tlaky v pneu, dovazeni vozidla, tvaril se jako, ze to neni tak horky a slozity, ze to jsou jenom svetla. Ale zarazila me hned v uvodu otazka "Mate tam halogeny, xenony nebo LEDky ?" No hadat se mi tam uz nechce, prece jenom to ma uz neco malo najeto takze pro info sleva 10 procent a 900 Kc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z toho opisu nie je jasne, ci Kolbik spomenul, ake svetla chce nastavit a ci jeho auto poznaju alebo nie a technik si nemusi vsetko pamatat a mozno sa aj mierne lisi postup pri nastaveni...cim nechcem povedat, ze v AS su vzdy na slovo vzati odbornici (mali by byt) a niekedy sa clovek divi, co vsetko vedia / nevedia. Prijimaci technik, ktory sa venuje v servise (aj mimo neho) mne, chvalabohu nie je len teoretik.

Editováno: , autor: misor1994
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uplne asi nerozumim prispevku/otazce. Ale ocekaval bych, ze pri zadosti o serizeni svetel neni nutne ani dulezite sdeleni, co s nimi chci udelat. Mel by existovat pouze jeden jediny vystup a tudiz nastaveni svetel a vsechny auta stejneho typu by mely svitit stejne, bohuzel realita je pravdepodobne jina.

Osobne jsem jim ted nerikal, ze sviti malo nebo ze je chci prizvednout (chtel jsem proste seridit/zkontrolovat), protoze jsem je manualne stocil dolu tak, abych s jistotou neoslnoval. Vysledek byl, ze mi prave svetlo prizvedli a leve snizili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 10. 12. 2019 na 11:33, LukášCBR napsal:

No, tak že to ani Hella nezvládla, co na to říct... To už fakt lidem zbývá asi jen ten imbus, ať něco vidí/neoslňují.

 

 

TVL. a dost, měsíc jezdil v pohodě, narozdíl od většiny z Vás vím jak je nutné nejen světla ale i kamery a radary seřídit a těch deset stránek kidů o ničem.... Asi raději BAN.

 

Postup je jasně daný, značkové servisy ho neznají a nedodržují a O III FL má díky úspornému programu nivelaci ošizenou. Stejně jako spoustu dalších věcí. 

 

Když přijedu do značkového servisu s regloskopem a mechanik po celé době co O III FL jezdí neví, kde najde v ODISu základní seřízení světel je jasnou deklarací toho, že to servisy prostě neumí. Stejně jako to neumí ( legislativně správně) STK.

 

 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 10. 12. 2019 na 11:18, Kolbik napsal:

.....jsem byl na serizeni v Helle (zakladni nastaveni, regloskop, ...), odkud jsem odjizdel nadsen (viz. prispevky nize), ale po cca par tydnech jsem se vracel po dalnici domu a vidim, ze osvetluju cedule nad dalnici....

Reklamuj to. Ať to seřídí pořádně, nebo Ti vrátí prachy. (Jedno tedy nechápu. Jak si poznal, že ti to svítí blbě, máš snad regloskop, diagnostiku, rovinu, správně natankováno a nafoukáno?). Nebo si čumákem auta do něčeho ťuknul a snažíš se vinu svalit na různé autirity. Nestydatost!

Editováno: , autor: Clerfayt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...