Přejít na obsah

Full LED s AFS - zkušenosti, problémy


MOJE_JMÉNO

Doporučené příspěvky

Ahojte, ačkoliv mám Scalu vyrobenou 12/2020, měl jsem s bi-led světly strašný problém, z výroby nastavená prostě moc dolů ( viděl jsem před sebe snad ani ne 5m). První návštěva v autorizáku, tam mi technik řekl, že světla měřili na regloskopu a mělo by být vše ok, nebylo. Další den tam byl jiný garančák, ten zavezl auto do dílny, za 5 minut přivezl zpět s tím, že ty světla přizvedli, že svítily opravdu dolů, od tohoto zákroku vše v pořádku, co se světel týče, regulace výšky na to asi v mém případě neměla moc vliv si myslím. Chvilku jsem s technikem pokecal a říkal právě, že na OIII s tím bývá dost problém. Takže se o tom problému ví! Nenechat se v servise odradit a prudit a prudit, než to dají dohromady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem! Po výměně pravého světlometů jsem z AS dostal auto s neseříenym světlem (pravý světlomet svítil cca 5m před auto). Pomohly cca 4 otáčky na lampě (vozidlo od zdi 6m).

 

Nicméně když se podívám na světla se zapnutými dálkovými, je viditelné, že pravé světlo svítí oproti levému níže (foto). Někdo tip jak seřídit dálku?IMG_20210123_093434.thumb.jpg.ff513ae18b7c9d500c5e31e70c05574f.jpg

IMG_20210123_093432.jpg

Editováno: , autor: spartakcz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 24 minutami, mastibruch napsal:

Hlásím se taky s problémem nízko svítících potkavacek ale mám  taky Dotaz: mají vsechny O3 po FL s LED světly automatické prisvedcovani do zatáček nebo to byl příplatek? 

Pokud myslíš přísvit mlhovkami, tak to bylo za příplatek myslím 2tis.Kč, ovšem dokódovat se to dá během 5min. 
Hlavní LED světla pak mají přísvit pod nějakých 50km/h. 

Editováno: , autor: LukášCBR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvidiš ale myslím že se nedostavi takova zmena, ty mlhovky pri svitu LED diod nejsou skoro videt, a bocni osvit se rozsvici plynule i zhasina proto si mozna jen tak nevsimnes, idealne kdyz je nasnezeno je to nejvice videt , zajimave kdy se to rozsvici protoze obcas vjedu do obce jedu rovne a rozsviti se svetlo do boku ale nesviti myslim porad, na kruhacich a zatackach joo

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příjde ti slabý? Ten modul v hlavních LED světlech má nahrazovat natáčení světel do stran, tak jak tomu bylo u O3 před FL s bi-xenony. Co se týče mlhovek spolu s hlavními LED světly, tak bohužel v jejich záři zanikají a nejde moc poznat, že se např. při odbočení rozsvítily. 

Editováno: , autor: LukášCBR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mlhovky jsou v O3FL úplně zprasené, to je známá věc, např. u O2FL jejich přisvěcování bylo velmi markantní i v kombinaci s xenony. Ale FullLED v O3FL svítí do stran tak hodně (při městské jízdě), že ty zprasené mlhovky se skoro neprojevují (mě přisvětlují).

Celkově ale přisvěcování do stran v malých rychlostech je i bez aktivního natáčení (jako u O2FL xenonů) přijatelné a funkční.

Btw. už nějakou dobu uvažuji u mlhovek o jejich přeosazení nějakými kvalitními a stmívatelnými žlutými LED zdroji místo nynějších žlutých Nokya žárovek. Nemá někdo zkušenost? Aby se dobře stmívali i při přisvětlování do zatáček?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, mimous napsal:

Ahoj,

máte prosím zkušenost se servisem v Praze, který nebude dělat blbce a prostě ta světla nastaví tak, jak mají svítit?

Co se týká nastavení světel tak já mám dobrou v Autosalonu Klokočka Praha 6, ovšem bylo to na konci roku 2019. Kolega Kolbik tam byl brzy po mě a ten už myslím tak úplně spokojen nebyl.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 7 měsíců později...
V 3. 3. 2021 na 16:01, mastibruch napsal:

Najeto 12000 a že by se začaly projevovat první zavady? Vsechny svetla fungují, nivelace taky. Po vypnutí auta a následném nastartovani vše OK. 

Nedávno se mě projevila stejná závada, a také po restartu auta nic, ani servis to nenašel ve výpisu závad.
Ale měl jsem vyfocené.


Asi po 14 dnech opět, tentokráte nedaleko servisu, hned jsem tam zajel, motor nevypnul a našli to, jsem již pozvaný na servis. Ještě rok je záruka (MR 2018).

 

 

20211014_144627.jpg

20211014_143631.jpg

20211014_143741.jpg

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...