Přejít na obsah

1.0 TSI 70kW alebo 81kW?


ronskispeed

Doporučené příspěvky

V co najblizsej dobe idem kupovat fabiu combi. Ale este stale nie som rozhodnuty ohladom motorov. V 80% jazdim do prace 8km trasu rychlostou 50/60km/h. 2-3 krat do roka dialnica a 2-3 do mesiaca cca 50km trasu okresky. Ktory motor by bol lepsi? Chcel som 81, aby sa tak "netrapil" a aj kvoli 6q. Lenze ako pozeram oficialne parametre 70kW ma krutak 160NM od 1500 do 3500ot/min a 81kW ma 200NM od 2000 do 3500ot/min. Nie je neake graficke porovnanie priebehu krutiaceho momentu a vykonu? Resp. co by bolo lepsie vybrat? Ja som viac nakloneny za 81. Vase nazory a odporucania?

Editováno: , autor: ronskispeed
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V podstate aj 81kW verzia môže mať pri 1500ot. krútiaci moment 160nm, ale vie ísť ešte vyššie.. nie? Graf som nenašiel..

 

Rozdiel v spotrebe podľa mňa bude zanedbateľný.. pri jazde po meste budeš aj tak dosahovať úplne iné hodnoty ako v tabuľkách. Ja mám s 1.2TSI 81kW dlhodobku pri podobných jazdách prevažne mesto priemerku v zime za 7-7,5l a v lete za 6,5-7l. Bez ohľadu na spotrebu a iné parametre by som šiel do toho silnejšieho už len kvôli 6ke a nejakej rezervičke. Na okreskách a diaľniciach sa zíde. :)

 

Na druhú stranu, ak by tých 500€ navyše malo znamenať, že si nebudeš môcť dovoliť napr. automatickú klímu alebo inú užitočnú výbavu, potom by som dal prednosť 70kW, rozdiel oproti silnejšej variante nie je až taký priepastný.

 

Ustálená jazda po rovinke pri 1500ot je pohodlná a hlavne veľmi tichá, ale začať predbiehať kamión na týchto otáčkach je samozrejme bláznovstvo!

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro takovou skladbu cest tsi není vhodný vůbec, takže nemá cenu se rozhodovat mezi 70a81, zasraný karbonem budou oba, takže bude vhodný míchat to s aditivy. 

Pokud máš rozpočet hodně omezený tak 70, jestli nějakých 15000 nebo kolik tě nebude tolik bolet tak bych bral 81kW, přecejen se to potom hezky čte někde na bazoši.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar. Je dobry si obe motorizace projet zkusebni jizdou. Mam 1.2tsi 66kW a ted bych sel radsi do 6kvaltu. Ne kvuli vykonu a sestce, ale rychlosti jsou jinak odstupnovany a musim hodne radit jednicku na mistech, kde jsem se starym autem jezdil na dvojce. 81 kW se sestistupnovou prevodovkou je na tom trochu lepe. Ale nevim jak 1.0tsi. Predpokladam, ze rozdil v jednicce a dvojce tam take bude. Takze projet pred koupi a to nejen dalnici, ale treba krizovatku v kopci, at vidis, jak je potreba radit! Na 5ti stupnove musim jednicku do kopce hodne vytocit, nez radim dvojku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mám čerstvě 81kw, najeto 1300 km od 9.6. a je to paráda. Pokud chcete info, ptejte se, foto.. není problém. Spotřeba zatím mimo město 5 litrů, město 5,5 l. Vše na auto u climatronicu, takže s klimou, 1 až 2 osoby. Fabia 3 Scoutline. Na dálnici jezdím tacho 130 km/h, na 6. st. točí cca 2640 ot/min. Mimo město  95 -100 km, po městě cca 55 km/h. Není tam oproti 1.2 podle mne taková turbodíra, ale zatím je to do cca 1800 ot/min líné, pak se to rozjede, ale plynuleji, žádné vystřelení jako u 1.2 i když s 1.2 nemám tolik zkušeností zase.. Jinak opravdu tichý motor, žasnu oproti 1.4 16v, velmi kultivovaný, vibrace postřehnutelné jenom při studeném motoru na volnoběh, po zahřátí, akceleraci apod nic.. Opravdu mám zatím velmi dobré pocity a překvapení na 3 válec. Jezdím na 100 oktanový BA Verva.

 

čaute

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze bol som na skusobnej jazde... najprv spaceback s motorom 1.0 81kW a potom s kratkou fabiou 1.0 70kW. Slabsi motor sa mi zdal byt citelne lenivejsi pri rozbiehani a celkovo sa mi zdalo ze viac resp. dlhsie "rozmyslal" pri pridani plynu.Ovela viac sa mi pacil priebeh 81kW motora a aj radenie prevodov. Auta boli este "surove"... na oboch najazd neakych 20km... Takze auto som objednal s 81kW a teraz mozem cakat a cakat... v priebehu septembra by malo prist :-) este jeden postreh. obe auta so skusobnej jazdy boli obute do 16 palcovych elektronov. spaceback na moj vkus dost plaval na ceste. Fabia ma neskutocne zvladnuty podvozok. klobuk dolu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Ahojte, chcel by som sa nieco opytat... plánujem kupit cisto novu fabku. No momentalne sa da vybrat motorizácia 70kw 5st. Alebo 81kw 7st automat co je uz trosku cez rozpocet s prídavnou vybavou. Preto moja otazka znie prvy rol budem vyuzivat ja auto na dialnici 300km tam o 10 dni 300km naspat tych 10 dni bude stat v garazi... potom jazda trosku po meste.... po roku chcem auto nechat priateľke a nechat si ho na velmi dlho podla toho ako bude spoľahlivé ale potom uz by sa na nom jazdil 70/30 mesto/mimomesto... postačuje ten 5st. Manual na tieto jazdy myslim hlavne na tie diaľničné. Vopred diky za odpovede

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...