Přejít na obsah

Rádio RCD330plus (Desay green, 187A)


Doporučené příspěvky

Chci se pochlubit novým přírůstkem. Koupil jsem na Aliexpressu autorádio RCD 330 plus, se zeleným podsvícením, výrobce Desay a označení 187A. K tomu CAN-BUS adaptér z can 1.6 v autě (rv 2008) do can 2.0 v rádiu, je to origo od Škody (objednal jsem si v Audiocomu od Kufatecu, že ten má dle obrázku k sobě i dlouhé kabely a dorazil modul od Škody,na kterém byly kabely cca 15cm dlouhé). Ten od Škody je tento: 5J0035751, případně se označuje jako relé 487. Postup montáže je takový, že se odpojí baterka, vyndá původní rádio, přestřihnou se kabely CAN high a CAN low (čím dál od kostky do rádia,tím líp) a na 4 volné konce jsem dal fastony 6.3mm a plastové 2polové krytky na ně. Pozor, CAN vedení musí být zkroucené a někde jsem četl, že nejde pájet, tak jsem fastony pořádně zmáčknul kleštěma, aby to fakt drželo. Pak jsem fastony a krytky na ně nandal na ten adaptér. Teď to mám tak, že stačí rozpojit konektory přes relé a spojit auto s kostkou na přímo a je to jak to bylo. Relé se následně musí připojit na +12V a zem, to jsem si vzal z dalších vodičů vedoucích do kostky-odholil kousek bužírky a vodiče od adaptéru připájel a zaizoloval. Voilá, po připojení rádia a baterky vše šlape.

 

Zapomněl jsem dodat, že jsem dráty popsal štítkovačkou, aby se v tom dalo vyznat.

 

Cenově-komplet 6 tisíc (4 tisíce rádio s výpalným poště a státu+2 tisíce can bus adaptér).

 

Za tuhle cenu mám rádio s mp3 z usb/sd karty, bluetooth handsfree, které stahuje i telefonní seznam (správně česky!) a sms zprávy.

 

Rádio má RDS a hraje podstatně lépe,než Dance.

 

Bt hf funguje parádně, ač má vestavěný mikrofon, tak je mě z auta prý slyšet super.

 

Dodělat chci couvací kameru-znamená to vag kabelem cosi aktivovat. K rádiu je adaptér na cinch.

 

Nepřišel jsem jen na to, jak na displeji zobrazit hodiny-je na to volba v setupu, ale hodiny se neobjeví. Nechybí mi, jen třeba kdyby někdo věděl.

 

Co ale jde je venkovní teplota z climatronicu-ukazuje se vpravo nahoře.

 

Snad tyhle informace někomu pomůžou, protože já sám jsem je sháněl dost dlouho. Škodovla neví/nepoví, místní autohifista neví/nepoví a když poví, tak jen ruce pryč od Číny a místní autoelektrikář to samé.

 

Edit: funkce "gala", tedy zesilování zvuku dle rychlosti tady funguje.

IMG_20170630_141814.jpg

IMG_20170630_141730.jpg

IMG_20170630_141618.jpg

IMG_20170630_135253.jpg

IMG_20170630_135248.jpg

Editováno: , autor: PedroKV
Dip
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Máš ovládáni na volantu ?   Hodiny se objeví když se rádio vypne ale klíček ne....   

 

Tak jsem si ho pořídil hraje dobře vše mi funguje ( vypnutí po vytažení klíče,  zobrazování parkováků , když někdo volá vidím na Maxidotu, atd....)  Ale nefunguje mi ovládání hlasitosti na volantu kolečkem, mute a posunování písniček( stanic) funguje..... koukal jsem do Vagu ale na nic jsem nepřišel ..... 

Rada ?  

Jinak potvrzuji, že Bt hf funguje parádně, ač má vestavěný mikrofon........

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Hi. You cannot code/set the adapter. You only fit it between CAN wires from car and CAN pins from radio. This adapter ensures only 3 features, if I remember well: shows outer temperature, switches on buttons backlight and GALA function (increases sound volume by vehicle speed).

 

It doesn't translate vehicle clock and reverse gear. Regarding Maxidot I cannot help, I have standard display.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj kluci,

 

přemýšlím nad rádiem RCD330 VW nebo RCN210. Mám yetiho 2011 bez BT a handsfree a s manuální klimou. Ve škodovce mi tvrdí, že když tam nemám BT handsfree teď, tak mi nepujde s žádným rádiem. Je to pravda? Já to chápu tak, že to tyhle rádia mají v sobě, tak by neměl být problém?

 

Mám rádio blues aktuálně. Máte někdo zkušenost, jestli musím k připojení něco doplnit nebo to bude jen kus za kus? A musim jen sehnat jiný rámeček?

Chci to hlavně kvuli přehrávání hudby z telefonu a telefonování (má někdo zkušenost s kvalitou jak mě slyší protistrana?).

 

A jestli někdo máte RCD330, co ten mirror link? Jde to s každým androidem? To by mě zase zajímalo kvuli navigaci jestli pujde streamovat.

 

Díky za pomoc, Honza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neznám yettiho, ale:

Rádio má BT vestavěné vč.mikrofonu, takže je potřeba přívést "jen" napájení a repráky. To jen je v úvozovkách proto,že díky canbusu to může být trochu boj: záleží, zda máš canbus 1.6 (pak potřebuješ převodník signálu, za 2 tisíce a i tak to možná budeš muset zapojit přes relé,aby ti to nebralo baterku) nebo máš canbus 2.0, tak pak je to v pohodě.

 

Pokud je tvar/rozměry stejný, tak pak jen vyměníš kus za kus.

 

Protistrana jak kdy a jak kdo. Nejlepší je v tomhle ohledu obyčejný kenwood kmm303bt. Tam jde i nastavit zesílení mikrofonu (externího). Pokud to chceš vyzkoušet, pošli mi na pedro zavináč pedrokv tečka com tvoje telefonní číslo a já ti zavolám. Jo, podle mě to ovlivňuje i intenzita ventilátoru skrz prostřední výdechy nad rádiem.

 

Mirrorlink je podle mě <|>ina. Jde to jen se samsungama, pár htc a to je asi všechno. Neumí to zobrazit obrazovku mobilu, jen to zobrazí ikony aplikací,které s mirrorlinkem spolupracují. A pak samozřejmě obrazovky aplikací. Ale že by sis na displeji rádia odpověděl na zprávu na WA, to ne.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

I've solved the problem with a can emulator. . It works, except the time and temperature do not synchronize.We turn on the camera on another machine. I changed the LED, start logo, tunning menu installed (more for easy connect). I'll buy the can 5j0035751 and I'll put it to have the time and temperature synchronized. It is a great upgrade from Skoda Dance.

 

 

 

Editováno: , autor: adiserv
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I bought a can emulator on ebay. Without this emulator, rcd does not recognize the key and can not use bluetooth. You have to disconnect can + and can- from the car and connect the ones from the emulator.  Camera activation must be done on another car with  2.0 can.

 

I put rcd to start when i switch the key on.

 

Changes: changed the lights in green, changed the logo (the original was vw), changed the color theme (the original was in yellow) now  is green. It can also be red for vw.
I've unlocked windows and installed the extended menu with the gps menu, easy connect (similar to mirrorlink but goes with all the phones), the second music player (if you want gps and music at the same time, video player, and a total comander.

  The quality of presentation video is not great. When I have time i do another. I'm currently working on the gps module,it just arived from ebay.

 

https://www.ebay.com/itm/Canbus-Gateway-Emulator-Simulator-Decoder-For-VW-Radio-RCD330-RCD330G-Plus-MIB/222744376243?hash=item33dc9973b3:g:HzAAAOSwQcJaJkUj

 

https://www.ebay.com/itm/NEO-7M-GPS-Satellite-Positioning-Module-for-Arduino-STM32-C51-Replace-NEO-6M/311876309386?hash=item489d46d18a:g:i48AAOSwbopZUH26

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

so, does it mean, it plays videos even without original GPS module?

 

And, does backup camera work to you with this adapter? I gave it to car electrician to install it and he told me it does not work (RCD doesn't switch to camera picture), but I think he did not connect it properly.

 

And finally, do you have any experience with connecting this adapter parallel with canbus wires from original Škoda canbus adapter? The only reason why I want it this way is to get backup camera working.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

with the software change you can watch the video without any restrictions (the supported format is wmv

 

the camera works, just activate rcd 330 with vcds on another machine (skoda, vw does not matter, block 4 bit6)

I have experience in electronics, but connecting the emulator does not do it in parallel. I think it's okay. You have to remove can + and can- from the machine and enter the ones in the emulator.

The emulator translates electrical signals into can info. You still need + lights and + contact for everything to work ok.


  Time and temperature are not synchronic. I tested rcd on machine without emulator and synchronized time.
i want to see if anyone has 5j0035751 installed on the car, and rcd 330g encoded (camera activated on other car) if it works?
it's possible to go.

At the gps module I'm working, I come back with the video when I'm done.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
On 6/6/2018 at 3:44 PM, adiserv said:

...

Changes: changed the lights in green, changed the logo (the original was vw), changed the color theme (the original was in yellow) now  is green. It can also be red for vw.
I've unlocked windows and installed the extended menu with the gps menu, easy connect (similar to mirrorlink but goes with all the phones), the second music player (if you want gps and music at the same time, video player, and a total comander....

 

How you unlocked windows and easy connect? I installed radio, but my phone does not support mirror link :-/ 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 minutes ago, huskye said:

 

How you unlocked windows and easy connect? I installed radio, but my phone does not support mirror link :-/ 

I installed an extended menu version. (search on 4pda forum )
and for about two weeks I have dedicated GPS module and I have finished running tests. 

IMG_20180628_102118.jpg

IMG_20180628_102124.jpg

IMG_20180628_102224.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jop, bez převodníku, všechno sedělo. Rámeček ze škodovky za 490,- a jsem spokojen. Kamera je dobrá, přítelkyně jí má, ale nechce se mi tahat kabely :-/ Spíš bych chtěl tu navigaci nebo něco jinýho než mirror link, abych nemusel kupovat nový mobil což je jiná darda :-D

IMG_20180629_115525.jpg

IMG_20180629_114754.jpg

Editováno: , autor: huskye
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

 

I bought 5j0 .. and the camera works at the reverse. (But you also need a delay box, keep the camera powered for 8 seconds longer.) If you want to run the camera mount rcd 330g on another car with can 2.0 and activate with vcds the reverse function.

 

Good luck

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Nazdar borci, také jsem zakoupil rádio RCD 330 Plus (6RD 035 187A)(výrobce Desay). Přehození rádia (Octavia II 2012, takže po FL) proběhlo v pohodě, pasovalo jak napájení, tak anténa - jen jsem musel použít anténní redukci Fakra konektor 2/1 a jiný rámeček. Spárování BT ryhlé, dobře se volá a protistrana spokojena s hovorem, takže vestavěný mikrofon asi dobrej s dobrou citlivostí. Rádio/ladění je celkem dobré a ukazuje názvy stanic. Dysplej ukazuje i venkovní teplotu, což mám radost. Co mě ale nepotěšilo, to je celková kvalita zvuku, je to takové plechovější... Původní rádio Swing bylo radost poslouchat, prostě dokonalý zvuk jak spodek, střed a výšky ! Asi to je tím, že rádio Swing má v nastavení zvuku ještě Loudness, což sakra pomůže ve výsledné zvukové barvě. U 330 mám bass naplno a zvuk (myslím podání basů) je takové ošizené, střed a výšky pěkné. Zkoušel jsem pustit ve 330 testovací zvuk a např. 25, 31,5, 40, 50 Hz až po 12.5 kHz, jako rádio to dalo celkem slušně, ale výsledný poslech Mp3 (nějaké skladby) je to jakýsi neůplné, prostě chybí spodek ... Škoda, že menu rádia je pouze v AN, nebo čína, mohla by se někde stáhnout čeština, ale netuším kde-asi neexistuje... Další věc, která mě zaráží je ta, že když poslouchám USB Mp3 - vypnu zapalování a po znovu zapnutí (po pár minutách), tak Mp3 začne hrát opět od začátku playlistu. U jiných rádií začne Mp3 hrát z místa, kde se vypnulo rádio. Nepřišel jsem na to, kde se to nastavuje, asi nikde... Rád bych do budoucna napojil zadní kameru, ale mám pocit, že budu muset pomocí diagnostiky něco nastavit, protože při zařazení zpátečky 330 (display) nic neukazuje, asi auto o rádiu neví. No musím někde sehnat nějaké informace o tomhle rádiu ... Jestli někdo máte zkušenosti s rádiem, tak napište. Díky předem.

 

20181107_155333.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...