Přejít na obsah

Opěrka nohy a sportovní kryty pedálů


AntonioB721

Doporučené příspěvky

Dnes jsem si udělal  malou radost a vyzvedl si objednanou opěrku nohy překvapila  mě cena 376 kč za originální  díl v autorizovaném jsem čekal o mnoho víc. Ta původní  plastová vedle těch  stříbrných  pedálů vypadala  nějak  divně. Celá  montáž  trvala cca 10 minut podle návodu a to jen ž toho důvodu  že mi vypadla  pojistka kličky otevírání  kapoty když  už  jsem měl  plasty zase zpět a zapadla mi za ně jinak je to opravdu rychlé. A tady je výsledek bohužel  jsem zapomněl  udělat  fotku pred montáží pro porovnání.

20170701_112808.jpg

20170701_112802.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Kvalita je skvělá, mám je tam asi půl roku, všechno drží, nic nerezne. Nemám možnost porovnat s díly ŠA, ale zadní strany pedálů z Aliexpresu nesou nápisy VWAG, pedály Made in Germany a opěrka Made in Italy :D. Težko říct, kde skutečně vyrábějí originály...

Pedaly_zadnistrana.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už jsem měl auto se sportovními  pedály  ale chyběla ta opěrka. Na Ali toho je docela hodně jen sem nenašel jestli je opěrka určena přímo pro superb většinou jsou psané ze jsou na octavku a nevím jestli je shodný rozměr protože myslím že u Superbu 2 a octavky byl jiný rozměr superb měl opěrku širší. Navíc ta cena za opěrku origo je fakt slušná nevím teda kolik stojí komplet i s pedály.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pre O3 aj S3 je tá istá opierka...

https://eshop.skoda-auto.sk/eshop/sk/b2c/kryty-pedálov-z-ušľachtilej-ocele-5e1064209x

 

a dokonca som ju nejaký polrok dozadu po menších úpravách narval aj do svojej F3. Mám originálne pedále a čínsku opierku... no nie je badať žiadny rozdiel v kvalite.

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je odkaz na Aliexpress, kde jsem je kupoval. Všechny pedály včetně opěrky a dopravy vyjdou na 350,- Kč (15.17 $).

https://www.aliexpress.com/item/Car-rest-pedal-Foot-Fuel-Brake-Clutch-MT-pedals-Plate-Cover-for-Volkswagen-VW-GOLF-7/1709301703.html?spm=2114.13010608.0.0.j7o7IG

Editováno: , autor: ghost7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem je ještě neměl přes zimu, ale bláto a písek už zažily a je to ok. Každopádně za ty peníze to nějak neřeším. Pro instalaci opěrky je třeba sundat páku otevírání kufru, je tam taková pojistka a pak boční kryt a kryt prahu vedle sedadla.

Pro inspiraci je tady nějaké video k instalaci: https://www.youtube.com/watch?v=fMLFvK1vIYE

 

Editováno: , autor: ghost7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Namontoval som opierku nohy z origo škoda eshopu, no pri spätnom montovaní sa mi nedarí nasadiť páku otvárania kapoty, to oceľové lanko s guličkou na konci nechce zapadnúť do toho plastu. Nepamätám si presne ako to bolo na začiatku, ale myslím že sa to lanko nejak pretočilo a stále mi vyskočí z tej dierky, aj keď ho tam natlačím. Prikladám fotku...nejaká rada?

IMG_20190114_131726.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle té fotky to vypadá, že by se ta kulička (oranžově) měla vložit do toho lůžka, lanko se vloží tím výřezem a pak lanko zaháčit do drážky (zvyrázněné modrou barvou). Pak se to tahem zajistí.
Ale třeba to je uděláno jinak.
39c43a0d2b6ab1b84e3a6e3fe737e41d.jpg

Odesláno z mého FRD-L09 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno, to viem. Ale lanko stále vyskočí, lebo je pretočené na druhú stranu. Má smerovať dopredu ako háčik, ale je nejaké dokrivené.

 

Aktualizácia:
Už je to vyriešené. To oceľové lanko je vinuté z viacerých tenších drôtov, ktoré sa po odmontovaní páky stočili a gulička tak nechcela zapadnúť do plastovej diery ale vyskakovala von. Je potrebné tú guličku na lanku chytiť do kliešťov a točiť s ňou v smere vinutia lanka, aby bolo lanko znova v smere toho plastu do ktorého má zapadnúť. Robili mi to v autorizáku a asi 10 minút mali čo robiť.

Editováno: , autor: janci47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

pro ty, kteří nemají sportovní kryty pedálů v základní výbavě, (můj případ) se nabízí možnost doinstalace.

Kryty je možno objednat přes různé shopy. Instalace je velmi jednoduchá, po sundání původních gumových návleků se nasadí nové. Vše zabere cca 5-10 min.

Výsledek níže na foto.  (Vyluxovat jsem již nestačil....) 

20200311_134536.jpg

20200311_135850.jpg

20200311_135844.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...