Přejít na obsah

Hluk od kol v kabine a cinkani plechu po dojezdu


Josef_1

Doporučené příspěvky

Zdravim,mam rapida asi 2 mesice,ale jsem dost zklamany mimo jine z hluku od kol v kabine. Mam 16 ti palcova kola, ale oproti 20 letemu renaultu co jsem mel je to proste strasny hluk v kabine,zavisi to na kvalite asfaltu,ale tohle jsem driv nikdy neresil a nevsiml si nechapu jak lze neco takhle odflaknout.Jinak jsem cetl recenzi na faceliftoveho rapida kde je mimo jine uvedeno - Tento fakt ale dokázalo zmírnit zjištění o míře odhlučnění kabiny. Skoro jako by v rámci modernizace našel uplatnění i nový tlumicí materiál filtrující valivý hluk od pneumatik.  Se tim novym rapidem budu muset projet neb ten starsi me hlukem v kabine neskutecne zklamal. Druha vec co by me zajimala je zda vam po dojezdu chvili jakoby cinka plech v motorove casti, pripada mi to jako zvuk rozzhaveneho plechu kdyz chladne.

Editováno: , autor: Josef_1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cinkání při chladnutí výfuku se také vášnivě debatuje zde https://forum.skodahome.cz/topic/132441-pukanie-praskání-cinkání/

Hlučnost mi v Rapidu nepřijde nějak zvláštní. Hodně také záleží na pneumatikách. Teď jsem dával nové gumy na 17 kola a hluk je úplně jinde, resp. spíše není.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cinkani ok to chapu to me zase tolik netrapi,ale ten hluk od kol ok urcite neni, i pres radio je slyset na muj vkus hodne na urcitych druzich asfaltu hruza, na svem starem aute bylo na stejne trase-ach klid, takze proste to vytlumeni podbehu apod. je odflakle,pokud vubec nejake je. Jinak mam 1.2, 81kw,liftbacka, r16,bridgestone turanza,tazne z vyroby a na pruzinach 3 bile a 3 zelene tecky jen tak pro uplnost.

Editováno: , autor: Josef_1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Já měl Fabii II a tam neskutečně řval motor 1,4 16v 63kw. Ná dálnici točit 3800 otáček a víc.  A gumy jsem měl 185/55/r15.

Teď mám rapida 2018 1,0 TSI 81 kw style.  185/60/r15 zimní.  O motoru kromě akcelerace skoro nevím.  Díval jsem se že je motor vytlumený, kapota i příčka. I v kufru je nějaký tlumící materiál.

Co se větru týká, tak jen mírný šum na dálnici jinak ok.  Je tam šestka a točí  2450 při 130 km.


Celkově je v autě o dost míň hluku než v přechozím , tak se hluk od kol blbě posuzuje. Ale co vím, tak podběhy nemá od výroby vytlumené žádné auto. To si musí každý dodělat sám. Uvažuju o tom. Není to nic složitého. Nemusí se rozebírat půl  auta. Jen sundat podběhy, nalepit neopren na plast a bitumel na plach. a šup to zpět.

Protože teď slyším každý kamínek a když je mokro tak je to taky dost nepříjemné.  Vytlumění podběhů by nemělo vyjít na více jak 5 tisíc.  Otáízka jeslti to můžu dělat v záruce ?  Ale co jsem četl tak zrovna na kamínky to moc nepomáhá. Že ty budou slyšet stejně. To by se musela přidata nějaká nehořlavá látková vrstava na plastový podběh směrem od kola.

Ale jinak jsem celkově s hlukem  (tichostí) uvnitř spokojený. I bez dalších úprav auta můžu poslouchat na dálnici radio. To ve starém autě nebylo možné. Nic moc jsem neslyšel.

Editováno: , autor: s-tony
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎12‎.‎07‎.‎2017 na 21:04, Josef_1 napsal:

Tak to tzv. cinkani plechu bych rekl,ze jde od nektere casti vyfuku, dnes jsem si vsiml u jineho rapidu,ze to dela taky po dojezdu, asi holt kvalitni material jako vsechno

Nemyslím, že by to bylo o kvalitě - plechového cinkání jsem si poprvé všiml u kamarádova nového Subaru a mám dojem, že tátova X3 to dělá taky. A samozřejmě můj rapid taky. Všechno to jsou benziňáky, tak možná je to prostě nějaká vlastnost novějších benzinových aut?? :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvonkohru jsem pozoroval hlavně prvních pár tisíc km od koupě auta. Teď už se to zklidnilo, asi se soustava pořádně zahořela. Kámošovi na Liftbacku 2016 to dělá taky, bratrovi na F3 combi taky (resp, dělalo to hlavně při prvních kilometrech). Všichni motorizace 1.2 TSi 66kW

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...