Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Sice nemám FIII, ale Polo V, nicméně předpokládám, že budíky budou stejné, takže dodělat by to taky šlo, co?

Každopádně mi přijde absurdní, že kdysi naprosto normální kontrolka, tak důležitého prvku, jako jsou světla, je dnes předmětem dodělávek.

Přijde mi to o to absurdnější, že na automatiku není 100% spolehnutí, což sám výrobce výrobce uvádí v návodu, kdy upozorňuje uživatele, že odpovědnost za světla je na něm.

Některé věci zkrátka nechápu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Lancelot proto jsem tohle téma založil po mé první jizdě ze salonu. Ona ta signálka podle zákona nemusí být. Už na 120, ale tam stačilo dát žárovku. Problém je teď režim auto. Prostě ta automatika pokryje normální den a noc. V přechodových časech, za deště a v mlze je bez šance a nastupuje řidič. A pohasínání palubky je dobrý signál. U aut bez auto je to klasicky jen na řidiči. Ony ty autosystémy evokují nepoužívání mozku ale na silnici vídím, že je to chyba. Proto ta poznámka v návodu. Systém co opravdu funguje existuje ale samotný stojí víc než naše celá auta. A dneska si vemu baterku a zkusím si posvítit na to místo signálky. Jestli ji uvidím tak to můžeš zkusit bez vyndávání a rozdělávání budíků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Neviem kam to dat. 

 

Novinka je kontrolka pre vyhrev spatnych zrkadiel. Ikona je dostupna, zapojenie sa podarilo realizovat na prvykrat ;) osobne by som si dany symbol trosku upravil a nechal iba vonkajsie oramovanie (bez auticka), no podla majitela aspon bude vediet, ze su to zrkadla :)

Rad robim radost pokial to je v mojich silach ??

 

IMG_20190313_151132.thumb.jpg.cb11bb4526d6f9a567bd7df271838b8f.jpg IMG_20190313_173811.thumb.jpg.ebb2288e536481390f068b0a90f3adf5.jpg IMG_20190313_173825.thumb.jpg.05c01bb76163cbb7307b49ba4a013d50.jpg IMG_20190313_173840.thumb.jpg.a6d042574204b57664e4083c520d49b7.jpg

  • Líbí se mi 3
  • Pozitivní 6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak to se zase hodně vzdalujem od nějakých "origo" úprav. Do toho já osobně bych se nepouštěl.

 

dopl. Jo a jestli tam je ještě nějaký volný symbol, (já nevím, třeba pro žhavení na dieselech) co jej použít k signalizaci, že stěrače stírají, nebo že je zařazená zpátečka, nebo že se samoztmavilo zrcátko. Co já vím, co by ještě šlo.

Editováno: , autor: Galaxy64
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím. Nevím, zda jsem zde založil téma správně, ale nic podobného jsem nenašel. Chtěl bych, podle Wirerova postupu si dodělat zelenou kontrolku potkávacích světel, napájenou "externě" z BCM jednotky. Vadí mi to, že nevidím kontrolkou, zda se potkávací světla, spínaná senzorem, rozsvítí. Problém mám v tom, že jsem nikde nevyčetl a ani nezjistil postup demontáže panelu přístrojů z palubovky a vlastní demotáž panelu přístrojů tak, abych zde mohl namontovat zelenou LEDku s vyvedeným káblíkem k napájení z BCM jednotky. Nepříšel jsem na postup a nerad bych něco poškodil a na co bych si měl dát zvláště pozor při demontáži a zpětné montáži panelu přístrojů. Jde mi o nezbytně minimálně nutný rozsah demontáže, zda a jak dalece je potřebné demontovat přístroje k umístění LEDky. Předem dík tomu, kdo postup zná a popíše jej a je ochoten věnovat tak tomu svůj čas.

Editováno: , autor: rudasn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- volant posu ut do najnizsej polohy a smerom k sebe

- tahom k sebe demontovat dekor palubnej dosky

- vytlacenim smerom hore s prstami v pozicii hned za volantom dokoncit vyberanie dekoru pod budikmi

- zobrat torx skrutkovac a demontovat 2 skrutky (torx c. 20 myslim) 

- povytiahnut budiky, naklonit si ich a odpojit konektor na pravej strane. Konektor ma poistku cez poistku. Zatlacit zapadku, fialovy kryt presunut do krajnej polohy a vybrat konektor

- polozit si budiky na cisty stol, idealne na handru alebo nieco makke, co neposkriabe sklo

 

- zo zadnej strany budikov demontovat 7-9 skrutiek (proste vsetky) torx skrutkovacom c. 9

- na bokoch odistit plastove zapadky (iba 2) a demontovat zadny plast

- vybrat plosny spoj von zo schranky

- demontocat rucicky otacanim lroti smeru hodinovych ruciciek a zaroven postupne povytahovat. Najpr male, potom velke

- povolit 4 zapadky na bielom prednom plaste (2 pod a 2 nad displejom) a cely plast dat bokom. Teda plast si nechat a plosak odlozit

- v bielom plaste si pozriet kde idu kontrolky (vyhrev, svetla), urobit zarez do plastu aby nove suciastky nevycnievali mimo. Hlavne kabliky a nozicky rezistora. Pripravit si potrebne diody a rezistory. Pouzivam SMD zelenu a zltu/oranzovu, rezistor pouzity v sobotu 1.3kohm pre zelenu, 1kohm pre zltu. Vyviest si kabliky asib15cm dlhe, minus je spolocny, plusy su osobitne (alebo je len 1, ak ide len o kontrolku stretavaciek) 

- rezistor a kabliky prilepene tavnou pistolou, zozadu prelepene textilnou izolacnou paskou. Kusky izolacky aj na povodnom plosnom spoji

- na volny koniec pripajkovany 2-3 pinovy konektor. Podla velkosti mozne schovat a prilepit o zadnu cast plastoveho krytu budikov

- biely predny plast spojit s plosakom, cele to osadit do zadnej casti krytu a vhodne ulozit kabliky. Nasadit rucicky otacanim proti smeru rucickovych hodiniek do spravnej polohy. S citom!!! 

- nasadit predny plast, zaskrutkovat spat vsetky skrutky... 

 

- pripravit si 2-3 vodice pre montaz v aute

- jeden koniec osadit konektorom zvolenym protikusu k budikom

- vybrat bcm jednotku, najprv z nej odpojit vsetky 3 konektory

- z priestoru budikov natiahnut 1-2 vodice k bcm jednotke, 1 vodic na ukostrenie na stlpiku riadenia kablovym okom M5

- rozobrat kryty konektorov bcm jedntotky. Pre scetla koneltor B (hnedy, stredny), pre vyhrev koenktor C (cierny, pravy v smere jazdy) 

- najst dane piny a pripojit k nim privedene kablikyv, vhodnym sposobom sa napojit

- poskladat vsetko do povodneho stavu, pripojit oba konektory do budikov, zaskrutkovat 2 torx, vratit spat dekor

- osadit bcm jednotlu, zapojit vsetky 3 konektory

- zapnut zapalovanie a dufat, ze rucicky su v spravnej polohe. Ak nie, nutne ich demontovat a najlahsie je vybrat predne sklicko. Upravit polohu ruciciek

- ak rucicky sedia, pripojit diafnostiku a zmazat chyby na jednotke 09

 

Ak ai na to netrufas, zastav sa na vychode SK ako v sobotu chalan z Bratislavy... Ja to uz inac popisat neviem. A dielenska prirucka zakladne rozobratie urcite v sebe ma. A rozoberanie jednotlivych dielov "do skrutky" treba improvizovat. Nenajdes to nikde.... 

 

IMG_20190713_134459.thumb.jpg.12e1fa4c21ba1990458228f46e6a552b.jpg

 

@Pawouk poprosim zlucit s temou na kontrolku stretavacich! 

https://forum.skodahome.cz/topic/140012-led-kontrolka-parkovac%C3%ADchstret%C3%A1vac%C3%ADch-svetiel/

Editováno: , autor: wirer
  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Tak, bezva. A co kdybych si chtěl vyvést kontrolku někam úplně mimo budíky, na palubní desku ? Šlo by to spojit s LEDkou ve spínači světel ?  Aby se spolu s tou LEDkou rozsvítila i moje externí kontrolka ? Nebo mě napadlo si přivést plus přímo od světel. Zapnou se světla, zapne se kontrolka. Do budíků hrabat nechci a nebudu, ale dotáhnout dva dráty k žárovce, to by jít mohlo...nebo je to blbost ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...