Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

@Míša pozri si návod od @wirer https://wirer.sk/ledlowbeam/

 

Táto kontrolka je len umelo dorobená, v skutočnosti ten káblik ukončený LEDkou je vyvedený priamo z BCM jednotky a končí v budíkoch v okienku pre kontrolku stretávačiek. V skutočnosti tam F3 nič nemá. Ty si však káblik s kontrolkou môžeš vyviesť úplne inde podľa tvojho želania.

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radsej ho daruj na testovacie ucely... 

Jasne ze kontrolka sa da umiestnit kdekolvek. Z prepinaca svetiel to netahaj, to bol prvy pokus. Problem je v tom, ze idu z neho len signaly. Vystup ke riadeny elektronikou BCM jednotky. Dalsia trochu somarina je tahat to od ziarovky skrz motorovy priestor, ak to vies vytiahnut v interieri z BCM

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 6 měsíců později...

Včera jsem taky potřeboval za hroznýho deště zjistit zda už "chytrej" automat přepnul. Byl jsem rád že přes plný stěrače vidím dopředu a ještě koukat někam dolů na přepínač jestli svítím hlavně vzadu. Až bude čas tak vyvedu kabel od pojistky zadních parkovaček a někam dám rozumě LEDku. To od wirera je perfektní ale nechce se mi hrabat v palubce.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, Carista je jedna možnost (jen pozor, je třeba zvolit správnou variantu, ještě je tam něco jako "scandinavian" nebo obrysové s DLR, nebo tak, potom bohužel svítí i osvětlení interiéru i SPZ. Nebo dle návodu od @wirer nechat svítit jen část C (popřípadě je tam postup i na více možností, já mám část C nastaveno na 85% - https://wirer.sk/category/fabia3/kodovanie_f3/ )
image.thumb.png.28e641964a675bca38051b82759e56a2.png
 

 

Kdyžtak pro další debatu by bylo dobré se přesunout do tématu o kódování, jinak nás moderátoři nebudou mít rádi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Karel z HKod poistky sa nenapojis, od prepinaca svetiel tiez nie. Jedina moznost je niektora ziarovka, co sa zapne so stretavacimi svetlami. Teda najlepsie predne svetla. Aby si sa vyhol tahaniu kablov az do motoroveho priestoru, zvolil som BCM. To je cele. Ale kludne hladaj ine cesty, nikto ti nebrani...

A hej, mam aj nastavene svietenie zadnych svetiel pri DRL... Vtedy sa na zadne ziarovky s kablom ku kontrokke nemozes napojit, lebo ti to bude nanic. Preto som volil tak jak som volil... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj, tak jsem se k tomu konečně odhodlal a je to paráda, zatím to mám prasácky zapojený na podsvětlení tlačítek uprostřed (takže provedení ani funkčnost není na 100 %, ale nemám kde se v Praze pohrabat v BCM 😃 ), ale konečně se o víkendu dostanu k pořádnýmu zapojení, ale mám k tomu doplňující dotazy.

  1. Má nějakou speciální funkci ten konektor přilepenej na plastu budíků kromě snazšího odpojení budíků v případě demontáže?
  2. Jakej jsi @wirer využil přepojovací káblík u BCM? Střih původní kabeláže a nakrimpování rozdvojky, nebo?
  3. Upřímně se mi do originálního kabelu nechce moc sahat, není v BCM nějaký volný místo, kde bych si nakódoval prostě spuštění low beam světla?

Díky moc!

Editováno: , autor: danielt1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Konektor len na odpojenie, mozes pouzit lubovolny

2. Vyuzil som rozdvojku, ziadne strihani. Povodny pin von, zapojenie protikusu s odbockou na bcm

3. Volny pin nie je

 

Mieste vela nepotrebujes, k bcm sa da dostal aj na parkovisku pred obchodnym domom. Len pajkovat asi nebudes mat ako

Editováno: , autor: wirer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Také mi chyběla kontrolka potkávacích světel, ale nechtělo se mi kvůli jejímu dodělávání sundávat ručičky z budíků atd.  Tak jsem si ji dodělal přímo na spínači světel.  Přidání kontrolky na spínač světel bylo snadné.  Použil jsem pin 7 na konektoru spínače, který byl z výroby nepoužitý.  Odtud jsem vedl drát o průřezu 0.35 mm^2 k pinu 44 na konektoru T46b BCM (mám F3 FL s LED světly, jiné varianty mohou mít jiné zapojení).  Napojení odbočky na konektoru BCM pro mě byla práce na několik hodin.  Na přívodních svazcích k BCM není ani 5cm navíc a je tam místo tak ani ne na jednu ruku.

P1210969.JPG

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nápad dobrý a pěkné provedena práce (napojeni se přímo na piny a ne někde humpolacky) za to palec nahoru. No jak psal @brrrrm vpodstatě to supluje to co je tam z výroby, resp. oproti výrobními řešení to řeší situace, kdy svítí jen obrysovky (což je buď když je člověk zapne sám, nebo když je vypnutý motor). Ale znovu opakuji, nechci tím práci hanit, za mě máš uznání ze jsi se do toho pustil 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Už je to nějakej pátek, co jsem si kontrolku dodělal a je to skvělý. Zkoušel jsem klasickou zelenou, ale nakonec mi vyhovuje bílá, která ladí s budíkama. No ale každopádně – nemáte někdo tip nebo nevíte, co koupit přesně za LEDku, aby měla stejnou teplotu a svítivost, jako LEDky v budíkách? Mám 5500-6000K, to je evidentně málo, budíky jsou studenější. Jiný LEDky, který běžně (v GME) seženu, se pohybují až kolem 12000K, což je stoprocentně zas moc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...