Přejít na obsah

Vyhrievany volant na octaviu 3


hajo17

Doporučené příspěvky

Na mojej O3 má od nova výhrev volantu trocha dlhší nábeh, taktiež sa mi nezdá, že by bol na najintenzívnejšom stupni až tak horký, že to je nepríjemné. To isté sa mi zdá aj pri sedačkách (Style Plus, boky koža, stred látka). Chodím prakticky na najintenzívnejšom stupni a privítal by som aby to hrialo viac a s rýchlejším nábehom. Keď som to porovnával so spolujazdcovou, prišlo mi, že tá hreje o niečo viac. Robí to tak ale od nova. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to dnes také vyzkoušel. Náběh je pomalejší, ale to si myslím, že se nezměnilo. Na nejvyšším stupni výhřevu to hřeje hodně, ale ne tak, že by se na tom ruce nedaly nechat, takže horké určitě ne. Osobně mám nastavený prostřední režim výhřevu a i to hřeje dostatečně. Jak jsem psal výše, výhřev se mě aktivuje automaticky, podle okolní teploty nebo se sedačkami, viz foto nastavení.

 

Co mě napadá, že se @LukášCBR může nyní výhřev zdát slabší, když se více ochladilo. Mě např. výhřev volantu zapíná i při teplotách nad nulou - pokud bude teplota hluboko pod nulou jako bylo v předešlých dnech, může se stát, že při stejném nastavení to vytápí volant méně. Ale jen hypotéza...

20210113_142423.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@omicron

Automatickou aktivaci/deaktivaci mám nakódovanou taky. Spíná se mně automaticky pod 4st.C. Jinak spárovaní se sedákem mám také aktivní. 
Na příští týden jsem objednaný do servisu. Výhřev volantu budou porovnávat s jinou Octavii, tak dám vědět, jak to dopadlo.
 

Údajně to "změřit" nejde (myslel jsem, že přes diagnostiku by měla jít zjistit teplotní hodnota) a jediná možnost je ono porovnání. Více se dozvím příští týden ve čtvrtek. 

Editováno: , autor: LukášCBR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
V 15. 9. 2017 na 22:37, ferda25 napsal:

Já rozhodně nemystifikuji. Pokud si dodáš volant s airbagem, tak ještě počítej s investicí cca. 12.000,-(musí u O3 vyměnit ještě: páčky valeo, spínačku valeo, osazení na volantu pro valeo - standard v O3 je značka Kostal - tam je podpora tempomatu jen pro mf volant, tj. nelze použít kroužek od Kostalu s podporou výhřevu - nešel by tempomat nebo ACC) S Valeo kroužkem do softwaru 0245(v odkazu je jen software 0205) si můžeš u O3 nebo S3 taky nechat zdát o tempomatu(není podporován, shodný příběh jako u Kostalu) a i kroužek se software 0245 nemusí podporovat tempomat(ACC) a poznáš to jedině až ho zapojíš. Pokud objednáš ve Škodovce i vůči VINku vozu co to má, tak Ti stejně pošlou špatný, protože logistika to zatím nedokázala vyřešit(auta s výhřevem volantu se vyrábí "jen 10 měsíců") a to už se jim nevrátil jen jeden kroužek....asi jim to nevadí, že po čelní havárii vozy, kdy vystřelí airbag ve volantu nemají vlastně čím auto opravit.  

Ahoj nemáte někdo číslo spínačky, aby se to dalo zprovoznit?  origo mám 8 pinů a já potřebuju jen 7 pinů a při přepojení to nefunguje tak jak by mělo, takže je potřeba jiná spodní část spínačky :-(  Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
V 17. 3. 2021 na 14:21, Honza Šumpich napsal:

Ahoj nemáte někdo číslo spínačky, aby se to dalo zprovoznit?  origo mám 8 pinů a já potřebuju jen 7 pinů a při přepojení to nefunguje tak jak by mělo, takže je potřeba jiná spodní část spínačky :-(  Díky

Mám samý problém, ví někdo co s tím? Dikes

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Jedná se o chybu v SW. Tipuji, že verze SW je 0245, index kroužku B. Stačí aktualizovat na verzi 0265 a chyba je pryč.

Pokud ale v autě není nainstalován volant generačně jako Octavia IV, tak tato chyba nemá na nic vliv.

Problém v HW by to byl v případě, že volant nebude hřát nebo ta chyba se bude objevovat v infotainmentu/v maxi dotu.

Editováno: , autor: Krosta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ak som to dobre pochopil, tak ohrev volantu nema tlacidlo samostatne na tom paneli climatronicu? Alebo ako to je? Planujem si doviest auto z vonku, z Nemecka, aby malo zimny balicek. Tak v tom by mohlo byt ohrev predneho okna, aj ohrev volantu. Foto by ste mohli sem dat? Alebo mozno videjko. Dakujem za info a odpoved Ivan 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Standardně to Octavie III mají tak, že tlačítko na zapnutí samotného výhřevu volantu fyzicky nikde není. V Climatronicu se po stisknutí "MENU" zobrazí volba zapnutí vyhřívaného volantu, kde bude možnost i nastavit, jak moc má hřát (tři stupně). Některá auta už od výroby (jiná po dokódování) mají možnost spárování zapnutí vyhřívaného volantu spolu se zapnutím vyhřívané sedačky řidiče a nebo také zapnutí, když je vnější teplota nebo teplota volantu pod (tuším) 4 stupně. 

Kdo si dodělá do auta volant ze čtvrté generace Octavie, tak tlačítko vyhřívaného volantu je přímo na samotném volantu. Všechny předchozí možnosti ale fungují také. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...