Přejít na obsah

Tonovaní skel - problem výroby


Simy-76

Doporučené příspěvky

Ahojte, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo podobné zkušenosti jako já. Aktuálně sedím v nejmenované Zlínské firmě, která provádí certifikované tonování autoskel pomocí folii. Při požadavku zatonovat kompletně celé auto kromě předního skla, mi bylo řečeno žádný problém. Netrvalo to ani 5 minut a bylo mi sděleno, že nelze zatonovat okno řidiče ani spolujezdce a to ani tou nejsvětlešjí folii s propustností 88%. Důvodem je již mírné zabarvení skel (žádný sunset) výrobcem automobilu. Tudíž pokud bych chtěl oficiální cestou zatonovat přední okno u řidiče a spolujezdce není to možné! Máte někdo podobnou zkušenost ? Propustnost by se pohybovala 4 % pod povolenou hranicí. Nějaké nápady nebo zkušenosti ?

 

Předem díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže už jsem to zjistil. Pokud to někdo budete chtít oficiálně zatonovat přední okna (řidič/spolujezdec) lze to udělat pouze tak, že si pořídíte speciální folii s nano keramickými částicemi, která se vleze do této specifikace požadovanou ČR. Tyto speciální fólie jsou na trhu pro automobilový průmysl cca půl roku a stojí 1000 Kč na jedno okno (dle ceníků jednotllivých firem).

 

Napadá mě jen otázka proč Škodovka tlačí do skel nějaké zbytečné příměsi, které kromě designu nemá s funkčností vůbec nic společného, a akorát nám to komplikuje život ! Každopádně cesta tady je, akorát je potřeba si za to připlatit, teda pokud to někdo nenapalí načerno bez štítků což by mi zase tolik v ČR nevadilo protože kromě STK jsem na cestě ještě žádné kontroly skel a propustností nezaznamenal. Nicméně po konzultaci se Škodovkou a STK mi bylo silně doporučeno neinstalovat klasické folie bez certifikace vzhledem k novým normám, které se týkají tonovaní skel a do budoucna budou všechny bezštítkové folie mít veliký problém. Je mi jasné, že spoustu z Vás má známe na STK apod. takže chápu že nějak to udělat vždy jde, ale po zkušenosti, které se mi dostaly v německu a auto bylo odstaveno jenom kvůili foliim, tak bych na to fakt hodil bobek a za tu pokutu, která jde s tímto nelegálním úpravovaním ruku v ruce raději pořídím oficiální dražší folie a mám klid.

 

Přeji hezký den a spostu šťastných KM s vaší Škodou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 1. 8. 2017 na 14:07, Simy-76 napsal:

Napadá mě jen otázka proč Škodovka tlačí do skel nějaké zbytečné příměsi, které kromě designu nemá s funkčností vůbec nic společného

 

Jestli víš o výrobci, který by prodával v dané třídě auto bez tonovaných skel, tak budu rád za rozšíření obzorů. Ony totiž tonovaná skla samy o sobě mají propustnost na spodní povolené hranici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 4. 8. 2017 na 20:31, bojler napsal:

 

Jestli víš o výrobci, který by prodával v dané třídě auto bez tonovaných skel, tak budu rád za rozšíření obzorů. Ony totiž tonovaná skla samy o sobě mají propustnost na spodní povolené hranici.

Neříkám, že to dělá jenom škodovka :) Ale obecně to moc nechápu. Samotné zabarvení nemá přece kromě designu žádný vliv. Tak proč neudělají čiré sklo a nedají tam folie třeba jen čiré nebo jemně zatmavené a ochrání tak posádku automobilu před otravným sluníčkem a vzhled bude totožný...a  výsledkem bude i funkčnost daného řešení !!! Vždyť to dává smysl, vymýšlejí systémy start/stop, přidávají močovinu do palivové soustavy jen aby snížili spotřebu a emise. Tak proč takovou jednoduchou aplikací neušetřit palivo a životní prostředí prostřednictvím snížení spotřeby vlivem klimatizace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jelikož zelené sklo má v sobě již ochranu proti UV záření, a má taktéž pozitivní vliv na přehřívání interiéru, než má sklo čiré.

 

Navíc se musí udělat takový výrobní postup, aby bylo možné vyrobit sklo co nejrychleji, nejefektivněji a případný zmetek šel snadno recyklovat.

 

Tohle všechno v případě lepení fólie není možné.

 

 

PS: jediné sklo, které má folii již z výroby je přední, ale to je čirá, bezp. folie. Čelní sklo se nesmí rozbít, resp. vysypat... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...