Přejít na obsah

Čínská OIII FL


Maverick

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
V 6. 5. 2018 na 16:59, Zdenek Pastorek napsal:

Řekl bych, že je to přesně to, za co mě Lukason před časem lynčoval. :p

 

Mozna bys to rekl, ale presne to to urcite neni. Tedy pokud nemas presne tento produkt.

Dotazem na cinskou Skodovku jsem se dozvedel, ze tenhle produkt vyrabi sice Philips, ovsem modifikovany presne pro potreby daneho reflektoru OIII. Proto je mozne, ze svetlo jde presne tam, kam ma.

To ovsem nic nemeni na tom, ze pro EU to tak jako tak neni homologovane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna vec mi z technickho hladiska nie je jasna. A asi na nu vie kvalifikovane odpovedat iba niekto z Helly a pod.

 

Vezmem svetlo A (napr. z Fordu) a svetlo B (napr. z cinskej Octavie), do oboch moze ist totozna halogenova ziarovka. Ich konstrukcia je proste taka, ze obe splnaju presne tu istu normu, z technickeho hladiska su teda odrazove a neviem ake plochy skoro identicke? Myslim ich povrch, uhly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@sk0d@ Dobra otazka, taky uz me to napadlo. Netusim.

 

@LukášCBR Uz jsem to psal - je to produkt SVW SKODA, ktera nova auta mimo pevninskou Cinu neprodava. Cili ji jine trhy nezajimaji a ani jejich prislusenstvi se jinam nez do Ciny oficialne dostat nema. Proc tedy investovat cas a penize do homologace pro trhy, kam nemaji v umyslu produkt dodavat? Ja to z obchodniho hlediska naprosto chapu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenze homologace není zadarmo, podpora toho trhu není zadarmo, náklady spojené s jeho získáním jsou nemalé …. ono to není tak, že se řekne " a teď budeme prodávat v Čechách/evropě" … kor pro kompany, která sídlí v číně a smysl její existence je vyrábět škodovky v číně.

 

jinak rovnice "více trhů    = vyšší prodej = vyšší zisk" … takto jednoduše nefunguje. relativně spolehlivě funguje jen její část "více trhů = vyšší prodej".

 

krom toho - je otázka, jestli třeba konkrétně ta žárovka, kvůli který tohle vzniklo, vůbec má šanci, aby byla na EU trhu homologovaná. homologační podmínky pro EU a pro čínu budou nejspíš na hony vzdálené, a co projde v číně, nemusí v EU vůbec projít (a naopak).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rikal jsem si, kdo se té poznámky chytí (trošku nachvál jsem ji tam dal) … souhlasím, sešněrované normy v EU dávají vcelku přirozený předpoklad, že co projde v EU už projde všude.... ale tak uplne to také nefunguje. Normy v jednotlivých částech světa vznikají často dost živelně, nezávisle.... a mnohdy se tam dostanou opravdu navzájem nekompatibilní nesmysly .)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...