Přejít na obsah

Vyčtení pinu z přístrojovky


dr78

Doporučené příspěvky

Dokáže někdo (i za úplatu) vyčíst PIN panelu přístrojů na Praze 6? Bohužel jsem zapnul zapalování bez připojeného konektoru budíků a asi mi to smazalo IMMO. Takže jsem nepojízdný. Jo auto je Fabia z roku 2002, motor 1.4 AQW. Nebo mi dokážete poradit, kde či jak PIN zjistím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mirek 835: IMMO kontrolka po vlozeni klicku blika. Blikat zacne po cca 0.5s po zapnuti zapalovani. Pokud odpojim cteci civku, tak kontrolka IMMO sviti cca 1-2 sekundy a pak zacne blikat. Tedy chova se to jinak kdyz je cteci civka pripojena a kdyz ne. Myslim, ze puvodni potiz jsem odstranil. Kdyz jsem mel vynvany budiky, tak jsem z nich sundal kryt a koukal, ze u konektoru jsou piny konektoru uz spatne priletovane. Resp. priletovane byly ok, ale casem degradovali vlastnosti cinu, a okolu pinu byl cin uz potrhany. Vzal jsem mikropajku a opravil to. Avsak na blikani immo to nemelo vliv. Rikal jsem si, ze to bude urcite smazane nastaveni immo, jak bylo psano v jinem vlakne zde:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, cosby napsal:

dej tam budíky,odpoj baterku na pár minut a pak to bude ok

 

OK, vyzkousim a dam vedet. To mne nenapadlo zkusit. Ja uz vcera cely vecer resim, kde sezenu odtahovku a v jakym servisu by mi to mohli dat dokupy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, super moc děkuji. Odpojení a připojení baterie pomohlo. Ještě jednou díky, zachránili jste mne.

Ještě bych měl dotaz, po zmizení blikající kontrolky IMMO se mi rozsvítila kontrolka ABS spolujezdce a přestalo mi fungovat spouštění oken na stisk. Jde spouštět jen když držím tlačítko dolů nebo nahoru. Předtím to fungovalo, když jsem držel tlačítko asi 1-2 sekundy, tak se spouštělo do zastavení-opětovného zmáčkutí tlačítka. Může to souviset s tím problémem s IMMO a následným odpojením baterie? Chybí nakódovat nějakou jednotku? Koukal jsem se do dílenských příruček Fabia, ale nevím, která řídící jednotka by to měla mít nastarosti, ani jestli to opravud souvicí. Našel jsem jen v kódování panelu přístrojů (addr 17) - kódování (7) anebo kódování centr. ŘJ addr 9 - kódování (7). Ale ani jedno z toho mi teda nepřijde, že by souviselo se spouštěním oken. A jestli to má něco s tím airbagem spolujezdce? Je možné, že spolujezdec nemá airbag? To mi přijde jako málo pravděpodobné, ikdyž mne překvapilo, že ta moje plečka ani nemá ABS. ;-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ovladač oken má víc poloh. Když ho zmáčkneš málo ovládáš okno manuálně, když ho zmáčkneš víc okno se samo úplně zavře či otevře. Pro znovu nastavení tohoto tzv. komfortního ovládání strč klíč do zámku a podrž ho v poloze pro otevření, okna sjedou dolů a klíček drž ještě 5 sekund. A pak obdobně pro zavření. Komfortní jednotka si tak znovu zapamatuje krajní polohy a začne ti to znovu fungovat.

Editováno: , autor: JanT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Automatika spouštění oken mimo provoz

Po odpojení a opětovném připojení akumulátoru je automatika spouštění oken

nefunkční. Systém je nutno aktivovat. Postup obnovení funkčnosti je následující:

• podržte klíč v zámku řidiče v zamykací poloze, dokud se všechna okna nezavřou;

• klíč uvolněte;

• znovu podržte klíč v zamykací poloze ještě asi 3 s.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mirek 835: VAG mám, jen nevím, pod čím to mám kódovat, jestli panel přístrojů nebo kódování centr. ŘJ. Nebo se to nastavuje jinde? Je možné, že spolujezdec nemá vůbec airbag? Souvisí to nějak s tou odpojenou baterkou?

Editováno: , autor: dr78
typo a doplneni
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli máš v odkládací schránce vypínač airbagu, tak zkus airbag vypnout a zapnout. Pokud ne, tak ve VAGu zvolíš řídicí jednotku 15 - airbag, pak přečtení chybových kódů 02 a smazání chybových kódů 05. Pozor, řídicí jednotka airbagu 6Q0-909-605-A (vyráběná zhruba v letech 2000 - 2001) a verze VAGCOM starší než 402.3 se neměly rády a pouhé přečtení jednotky vyvolalo trvalou chybu 65535, která se nedala smazat. Novější verze VAGCOM a VCDS by s tím už neměly mít problém.

Airbag.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma
  • Pawouk odemkl následující téma

Ahoj chlapi, moc děkuji za pomoc, opravdu bylo vše, jak jste psali. Okna se výše uvedeným postupem daly do kupy. Dneska jsem dle návodu zkusil VAGEem 4.0.9 se přihlásit do ŘJ airbagů. SW mi rovnou řekl, že to nemusí být bezpečné, ale byl tam průvodce, kde mne prvně napsal, že mám vypnout zapalování, pak se čekalo cca 45sek. Pak napsal zapnout zapalování. Přečetl jsem chybu, která zjevně souvisela s tím odpojením panelů nebo baterie. Chybu jsem smazal. I po zapnutí vypnutí zapalování se chyba neopakuje.

Palec nahoru, ještě jednou díky, ušetřili jste mi hodně peněz, času a i nervů.

 

PS.: Díky Pawoukovi za dočasné odložení zamčení vlákna.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím všechny specialisty. :-)

Díky zkratu mi shořela palubka topeni a budiky (tam to jen tak ocoudilo)

svazky jsem nahradil topeni a palubka vymeneno.

horsi je to s novymi budiky.

Stare neukazou nic ani nesviti na vagu nelze cist. Bohuzel 1.4 16v pry nejde aby se prizpusobily nove budiky klicum. Zkouseli to 2 mechanici a nic 3 mechanik mi sdelil ze cesta je jedine zjistit pin prptoze 1.4. 16v nema bosh jednotku ale siemens nebo naopak a ta se pry nechce dat premluvit na dalsi klic.

Jak tedy zjistim pin k budikum ktere nefunguji abych ho zadal do budiku nových.

Díky za odpovědi  auto už je komplet nastrojene na cesty ale ja se nedostanu ani do prace.

Berounsko konkr. Obec Drozdov kdyby byl někdo akční ☺

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravim pani, nasiel som toto tema a dufam ze pomoze.

Mam Fabiu SDI 2001 mal som od nej jeden kluc ale nestastnou nahodou som ho nenavratne stratil, u nas ten kluc vychadza na cca 200€ v  neorigo servise, zajtra idem do skodovky a skusim tam vraj su lacnejsi ze kluc cca 150€ a potom dost vysoky poplatok za servisaka ktory pride ku autu a prisposoby immo, ja som si uz vela veci vyriesil cez VCDS ale neviem ako zistim pin pristrojovky viem ze je to 17 ale neviem ako zistit pin.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 9 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...