Přejít na obsah

Prodej auta podezřelé osobě


chemo

Doporučené příspěvky

Ahoj, jelikož jsem to nenašel nikde na českých fórech nebo netu tak to píšu zde a doufám, že po vyhledání na Google se případně zobrazí lidem tento příspěvek.

 

Z inzerátu na auto, které jsem prodával na webu (hyperinzerce), mi přišel jednoduchý anglický dotaz s uvedeným emailem: hartfolderic@gmail.com (našel jsem i další ericharlford69@gmail.com, wforderic2010@gmail.com, alfredhartford69@gmail.com, aalfred.hartford@gmail.com, h.alfred2007@gmail.com)

Citovat

Hello, Am interested in buying. How long have you owned it?? what's your actual price for it?. Awaiting to read from you soon, Best Regards

 

Odpověděl jsem a začal hledat na internetu nějaké údaje k uživateli. Vystupoval pod jménem Eric Hartford a jinými emaily už v Polsku.

 

|Po chvíli komunikace chce po Vás email, který máte registrovaný na PayPal s tím, že Vám tam pošle peníze. Já se tak daleko nedostal, ale co jsem z polského webu vyčetl, "pošle" Vám peníze a potvrzení Vám přijde na email, který máte zaregistrovaný přes PayPal a bude se tvářit, jako PayPal.

 

Jedná se o tzv. SCAM (kdyby chtěl někdo nastudovat).

 

Dávejte pozor :) já si zprvu myslel, že nějaký kámoš našel můj inzerát a zkouší mou angličtinu :D ale po chvíli googlení jsem narazil na toto.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...