Přejít na obsah

Kola na zimu


Shumemir

Doporučené příspěvky

Od letošního léta vlastníme citigo sport, r.v.2013. Chtěl jsem zakoupit zimní pneu a měl jsem možnost od kamaráda zakoupit rok jeté. Ale koukal jsem na rozměr disku, který mám letní typ Auriga 5,5J x 15" a dúležité ET41. Když jsem zkoušel namontovat zimní kolo, sice pasovalo, ale po roztočení malinko drhlo,p.p. o třmeny brzd. Hodnota ET je 35. Sice jsem koukal do techničáku a tam je zapsaná také hodnota ET35. Tak nevím, jestli můžu tyto zimní disky použít, aniž bych poškodil buď disk a nebo třmeny brzd. Nemá s tím někdo zkušenost ? Jinak v nabídce zimních disků na citigou na eshopu Škodovky ani jiné disky než ET35 nejsou. Díky za rady ! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj, vybírám kola na zimu a nemůžu se rozhodnout, co koupit. Do úvahy přichází:

1. nové plecháče plus zimní pneu R14 (165/70 nebo raději 175/65?)

2. jeté lité orig. kola s novými zimními pneu R14 (175/65)

3. jen celoroční pneu Michelin CrossClimate 185/55 R15 dát na současná litý orig. kola a prodat za nějaký peníz letní Bridgestone

Všechny ty varianty jsou cenově 8-10 tis Kč. Což by měl být cenový strop, takže na nové liťáky R15 s novými pneu, které by se mi líbily nejvíce, peníze nejsou. Neuvažuji, že bych pořizoval starší pneu. Předpokládaný nájezd je 4 tis. v zimě 6 tis. v létě.

Doporučíte na takto malý nájezd dvě sady kol? Já po zkušenosti na své OII, kde je nájezd o malinko větší, docela váhám. Mám už 5 zim Continental TS850 a vzorek je cca 6-7 mm. Gumy asi dříve zestárnou než je ojedu. Nebo máte jiný nápad, jak řešit pneu při takto malém nájezdu? Jaká kola na zimu používáte? Díky za váš čas.

 

Editováno: , autor: pet59k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to s tim starnutim pneu neni zase tak vazne, jak se obcas tvrdi respektive tvrdilo. Ted v posledni dobe se cim dal casteji objevuji hlasy, ze starnuti jako takove je precenovane. Mnoho vyrobcu tvrdi, ze garantuje vlastnosti pneumatiky minimalne do stari 10 let. Takze bych se toho moc nebal. I stara (neojeta) zimni guma bude v zime na snehu a ledu porad radove lepsi nez celorocni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

JElikoz mam klasickou zelenou metlu ala Monte Carlo - vsechny doplnky v cerne, mam na leto 15 cerne origa hliniky( jedno leto jete origo gumy bez skrabace za 5000 :) ) a nemohl jsem sehnat druhe pro zimni ( abych nemusel prezouvat ), tak jsem koupil origo cerne plechy, take jednu zimu jete, origo gumy, vzorek pouze 1mm dolu za 3200, na to ty origo velke cerne poklicky na stred a nechal prehazet to hnusny zavazi na vnitrek a vypada to celkem slusne... celkova cena 4000 a asi u toho zustanu a na zimu na hliniky kaslu ... Automobilce timto dekuji ze pujcuje zamestnancum auta na rok a ja od nich mohu kupovat zanovni nepotrebne pneu za par kacek:) I kdyz pry nekdo rikal, ze uz mozna davaji jen celorocni :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 12. 2017 na 21:41, Aleš_BX napsal:

na autě jsou orig 16" Serpens antracit, kopil jsem na zimu pláště HANKOOK WINTER I*CEPT RS2 (W452) - 185/50 R16 81 H

A jak jsi spokojený s pneu? Je to srovnatelné např. s Pirelli nebo Nokian? Máš je tam teprve první sezonu nebo jsi už jezdil i minulou zimu? Cenově jsou výrazně levnější oproti konkurenci “velkých” značek tak o nich uvažuji, jen potřebuji oporu i na sněhu, nejen mokru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já kdybych nemusel vyjíždět kopec když odbočím směrem domů, kde to je všemi směry do kopce tak to neřeším a nebojím se vzít téměř cokoliv z první desítky modelů pneu. V Brně jak říkáš sníh potkám 2x za rok na silnici, po cestě domů sice častěji, ale přesto se to hned rozjezdí a rozsolí, ale bohužel poslední 2 km odbočuji z hlavní cesty kde se nesolí, pouze odhrnuje a jedním směrem neudržuje vůbec a tam se sníh drží klidně pár dní a později mění na rozježděný led který jen tak neroztaje :D

Takže sbírám jakýkoliv zkušenosti, protože dle testů je Hankook rovnocenným soupeřem na podmínkách kterým čelím než sjedu z hlavní cesty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...