Přejít na obsah

Kontrolka motoru - nouzovy rezim


Baryy

Doporučené příspěvky

Špatná byla série v rozsahu duben 2014 - leden 2015. Jednalo se o vadu, spočívající v povolování šroubů variátoru. Když se zasekly o odlitek hlavy, byl s motorem konec - přetržený řemen a výsledky z toho odpovídající. Nárok na bezplatnou opravu mají všechny motory, a to i ty, které mají údržbu v rámci nezávislých servisů. To nic nemění na faktu, že toto TSI je velmi vychytaný motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Čus všem, dnes ráno jsme jeli do nemocnice a vše ok, po hodině odjíždíme z nemocnice a nejednou kontrolka motoru tak hned do servisu kde udělali diagnostiku v záznamu vůbec nic nebylo po půl hodině pátrání objevili prokousané káble od Lambda sondy. No za hodinu taková škoda podle servisáka cca 5000kč. přesnou cenu tu potom hodím, ještě musím na pojišťovnu vyřídit další papíry.

received_272618630295805.jpeg

received_391182791605242.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No aby to zůstalo jen u lambdy! Další věc mě překvapila že v diagnostice nebyl žádný záznam např. zkrat, přerušení od lambdy atd. Kontrolka motoru sice svítila ale žádný nouzák nebo vysoká spotřeba chovalo se to úplně normálně na to že lambda nedávala žádnou informaci k řídící jednotce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hele mne kdyz klekla lambda, tak jsem nejakou dobu jezdil jen na vyssi spotrebu a musel jsem dost “slapat”. Kontrolky mi vyskocily az po urcite dobe. A na diagnostice byl jen nejaky chybovy kod, ktery take neurcoval jasnou pricinu. Az po zmereni lambdy se zjistilo, ze nereaguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, zwan napsal:

NO tvl. to je palba kol101.

Nestačilo to proste spajet a particne zaizolovat ???

Palba je to slusna, ale to si musi kazdy uvedomit, kdyz jede do autorizaku no ? Samotna lambda vyjde na min jak polovic a ty prace fakt tolik uz neni ? Ale pajet to nedoporucuji, celkem dost se ty vodice zahrivaji.. A hlavne kazda lambda ma nejakou zivotnost, takze nikoho vymena nikdy nemine.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vyměnil bych jí sám ale za 1000kč jako spoluúčast jsem to nějak neřešil. No u jedničkové fabie jak se rozsvítila kontrolka motoru tak jsem myslel že motor má zápal plic nebo tak něco, fakt se s tím nedalo jet tak proto mě to překvapilo že u trojkové fabie se vůbec nic neděje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...