Přejít na obsah

Reflexní fólie na SPZ


Encore1106

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

máte někdo zkušenosti s reflexníma fóliema na SPZ? Kvalita, jak drží, jak odráží světlo a podobně, kde pořídit.

 

Pro vysvětlení - NEplánuji skrývat písmena před radary, ale naopak. Mam poškozenou RZ po nehodě u nějaký ten rok, písmena jsem opravil černou barvou, ale poslední dobou mě špatně snímají a rozpoznávají závory za horšího světla. Předpokládám, že je poškozená původní reflexní vrstva na značce. Proto by rád koupil reflexní fólii a nalepil ji na místa s bílou barvou (nebo přes celou značku a pismena vyřízl).

 

Máte někdo nějaké tipy? 

 

Děkuji :-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Abych uzavřel před lety otevřené téma, přidávám cca rok starý postřeh: Nechal jsem problém vyhnít, až to loni na STK technik označil jako závadu, dal technickou na 30 dní a ať si jdu značky vyměnit.

 

Zašel jsem tedy na magistrát (pracoviště Registr vozidel) s poškozenou RZ, velkým TP, doklady a 600,-Kč v kapse. Vyplnil žádost, odevzdal na místě poškozenou RZ, zaplatil 600,-Kč za výrobu nové značky, která má být hotova do 15 dní od podání žádosti. Po 10 dnech jsem tam zkusil zavolat, kdyby náhodou a paní mi sdělila, že RZta už je na místě, tak jsem si ji šel opět s doklady vyzvednout. Po 10 dnech jsem tedy mohl opět jezdit, s novou tabulkou s původním číslem.

 

Vystavit tedy lze novou tabulku se stejným číslem, pokud jim tam máte co přinést - tabulku máte poškozenou, nikoliv ztracenou. Hodí se to v případě, že se vám nechce nikde řešit změny RZ v zavedených systémech, pojišťovnách a měnit doklady. Chce to naplánovat, kdy se bez auta pár dní obejdete. A těch 600,- ušetříte za těch pár dní neježděním.

Historka z natáčení: Jiný technik na opakované STK se dočetl v protokolu, že má zkontrolovat RZtu a podivoval se nad tím, že mám stejná čísla. Prohlížel si ji div ne pod lupou, svítil si na ni, škrábal do ni nehtem a nechtěl mi uvěřit, že je originál. Tak když jsem mu to po třetí zopakoval a trval si na svém, tak to uznal a ještě se pohoršoval nad tím, že tohle někdo absolvuje a zaplatí, když za méně peněz může mít značky dvě. Až ho uzemnil jeho kolega, že pro to někdo má holt důvody, které nechápe. Trochu mě děsí, že takový "technik" rozhoduje o tom, které auto projde nebo neprojde, čekal bych od nich trochu větší přehled o tom, o čem rozhodují.

 

P.S.: Nechávat si dělat duplikáty z neofiko nabídek nedoporučuji, viděl jsem nedávno tabulku z jedné stránky na Velmi Impozatní Personalni RZty tečka cé zet a i Stevie Wonder by viděl, že to je duplikát. Bez prolisů na známky, unijní znak jak namalovaný pastelkama v jiném odstínu, ani nezasahoval do krajů a ani text nebyl 100%, takže dobrá tak akorát přitlouct do garáže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...