Přejít na obsah

DSG 3.6 FSI neřadí


starous

Doporučené příspěvky

Dneska se mi 2x stalo, že převodovka zůstala "viset" zřejmě na 2. převodovém stupni a rozblikalo se mi písmeno D střídavě se servisním klíčem. Po opětovném nastartování mi přišlo, že se volič zbláznil a odmítal zařadit rychlost. Nakonec se mi podařilo auto rozhýbat, když jsem přepnul po nastartování do sportovního režimu. Pak už se to zase chovalo bez problémů a i se zastávkama (v jednom případě i s vypnutým motorem) jsem ujel asi 80 km. 

Při zpáteční cestě se mi to stalo opět, najednou začal motor vytáčet otáčky a neřadil. V obou případech k tomu došlo, když jsem vjel do obce a chvilku jsem jel nižší rychlostí.

 

Auto má v této chvíli najeto přes 135 tisíc Km, výměna oleje ve spojce byla vždy provedena po 60 tisících (vyfakturováno). Zatím se spojkou nebyli žádné problémy, nikdy jsem si nevšiml nějakého cukání, jezním v pohodě, jen občas nějaké ostřejší předjetí.

 

Netušíte v čem by mohl být problém? Když jsem pročítal web, tak by snad na vině měla být mechatronika, ale nevím, jestli si s tím poradí běžný servis a hlavně na kolik taková oprava přijde.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud blikal symbol, 100% bude něco zapsáno v paměti řídící DSG, popř. i jednotky motoru .

Nechal bych udělat v nejbližším servisu diagnostiku. Těžko takhle říct, jestli je to jen nějaký senzor někde, nebo mechatronika.

Pak dej vědět co ti na tom objeví.

 

S DSG si každý servis asi neporadí, ale zase Sixta (http://www.prevodovky-sixta.cz/index.php/opravy-mechatronik-6st-pevodovek-dsg-161) není jediný, kdo to opravuje.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...