Přejít na obsah

Výhřev čelního skla


petr.podzimek

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Nedávno jsem četl nějakou diskuzi na téma vyhřívané čelní sklo. Polovina diskutujících si to z praktického hlediska v zimně chválila, ta druhá nadávala na optické vlastnosti za tmy (dráty jsou vidět a způsobují rozptyl světla). Za 3 roky co s tím jezdím, jsem si toho nikdy nevšiml nebo spíše jsem sem to nevnímal.

 

Jenže nyní musím uznat, že to fakt vidět je a je to trochu nepříjemné.  Aktuálně tak přemýšlím, jestli to do dalšího auta vůbec objednat. :D

 

Nový Golf už má vyhřívané čelní sklo bez drátů (průhledá kovová vrstva). Jak je to s Octávii po faceliftu, používají se  stále dráty?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někteří nehápou že Škoda je v koncernovém řetězci níže než VW takže dostává povolení k některým zajímavějším technologiím opožděne. Ale pořád je na tom líp než Seat kterýho by se VW rád zbavil a podle toho to taky vypadá. V podstatě jsou to ošizené škodovky s jinou maskou (Ateca, Toledo, Mii)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V rodine mame auto, ktore ma viditelne vodice na skle, ale aj take, ktore ma foliu /passat b7/ a vobec tie droty nevnimam. Navyse, na passate teraz musim dat menit sklo a s foliou sa neda zohnat /iba v autorizovanom servise s peknou cenovou prirazkou/. Naozaj to ma viac pozitiv ako negativ a clovek si nato zvykne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

21 hours ago, LukášCBR said:

Nevnímám tuto vlastnost a už vůbec ne, že by docházelo k rozptylu světla. Jezdím opravdu hodně za tmy a tohoto "jevu" jsem si vážně nevšiml. Drátky jsou viditelné pouze tehdy, když se na ně zaměřím. Navíc jak tu zaznělo, positiva převažují nad negativy.

 

Já si toho taky nevšímal, než jsem si pročetl diskuze. :-) Je pravda, že to není nijak hrozné (když jsem to ani neregistroval), ale vidět to skutečně je. Při pohledu na zdroj světla ve tmě jsou ty dráty vidět dobře, včetně ohybu světla na obě strany. Při jízdě ve dne to poznat není.

Editováno: , autor: j57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Aleš_BX, mal som na inom aute neoriginalne sklo, tiez vyhrievane (Pilkington) a nebol problem. Je neoriginalne sklo a neoriginalne sklo...Clovek, ktory mi to meni, s tym robi uz pekne dlhu dobu a sam mi to povedal, ze mi odporuca len to alebo hento a nemam dovod mu nedoverovat, lebo mi vie odborne poradit a je to jeho zivobytie, takze zlu reklamu si ako samozivitel spravit nechce a nemoze si to ani dovolit. Ked som menil sklo s foliou, vyslovene mi povedal, ze to je len original, resp. vyraba ho len jeden vyrobca a rozdiel oproti sklu z autorizovaneho servisu je iba v tom, ze tam nie je logo vyrobcu automobilov, ale znacka vyrobcu skla.

Na Slovensku je poistovna povinna preplacat sklo z PZP vinnika, pripoistenie uz nema tak velky vyznam (nie som si isty, ci tu mozem pridat link, ale ide o rozhodnutie Najvyssieho sudu SR), aj ked urcite si svoje uplatnenie najde v istych situaciach. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja zdielam informacie, ktore som dostal od (podla mojho osobneho nazoru) odbornika vo fachu, nic viac, nic menej. 

 

Ide prave o to, co si napisal...ja som poskodeny, ich poistnik mi sposobil skodu, ktoru odmietol nahlasit a sklo mi vymeni znamy, pretoze, ano, dam radsej zarobit jemu, ako autorizovanemu servisu, kde menia mozno par skiel rocne, zatial co on vymiena denne niekolko skiel a navyse sa poistovna z toho moze vykrucat. No ved uvidime, koniec koncov, ako to dopadne, ale mne v konecnom dosledku nezalezi, ci tam bude folia alebo drotiky, ale prasklina sa zvacsuje a ak si to vsimne nejaky snazivy policajt, moze mi zobrat TP, co by som bol nie velmi rad. 

Neviem ako je to s kalibraciou kamier, ja mam len dazdovy senzor so svetelnym senzorom na passate. 

 

Uz sme celkom OT :) navyse na Octavii vyhrievane sklo nemam, aj ked rozmyslam nad jeho dorobenim. Zatial mi bude musiet vystacit webasto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj,

zhruba pred mesicem jsem si vsiml ze mi zustava zamlzeny pruh v casti celniho skla pri zapnutem vyhrevu (viz obrazek - zelena linka nefunkcni vyhrev).

Aktualne jak jsou mrazy tak se potvrdilo ze ten vyhrev je v tom miste fakt nefunkcni.. Setkal se s tim nekdo, nebo to mam proste hodit na hlavu rovnou servisu a neresit to sam?

 

meh.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim jak je to resene, zda je vyhrev resen po okruhu na cele sklo, na pul, nebo na casti, proto jsem se ptal ;)

 

Kazdopadne to budu tedy rovnou resit pres servis v ramci zaruky. Dam jsem pak info, zda se servis nejak cukal nebo nikoliv.

Editováno: , autor: M_ike
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...