Přejít na obsah

Nefunkční pravé rolovací tlačítko na volantu


Pitrsman

Doporučené příspěvky

Kluci mám takový problém, to kolečko v pravo na volantě, neska jsem jel a nereagovalo to (jak se tam přepíná na maxi dotu rychlost, prům. rychlost, spotřeba atd...), už se mě to stalo kdysi jednou ale pak byl půl roku klid ale teď se to děje zase, máte někdo s tím taky problém? Možná s tím má něco společného zima ale asi se pletu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí přesvědčit autorizák. Mě jeden servis odmítl s tím, že musím dokázat, že to nefunguje. Druhý jsem přijel a hned, jo tohle? To měníme furt (ROS Brno). Vyměnili tlačítka a nějaký kus svazku. Jen bacha, doporučuj si zkontrolovat okrasnou lištu tlačítek po obvodu. U mě to servisák neuměl očividně sundat a páčil to šroubovákem. Byly tam pak otlaky. Musel s nima řešit pak zase výměnu dílu na jejich náklady.

Editováno: , autor: Adam Široký
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam ten isty problem s tlacitkom, niekedy nereaguje vobec, niekedy reaguje na kazde druhe otocenie, niekedy reaguje bez problemov. v servise mi povedali, ze to budu riesit iba ak to bude zrovna vtedy nefungovat ked tam auto bude. naposledy som mal tu smolu, ze to zrovna fungovalo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tam teď byl a vyměněno v rámci záruky :) , jedná se o známou poruchu takže by ti to měli vyměnit, natoč si to na mobil:

Nefunkční pravé rolovací tlačítko
-Příčina závady:
Příliš mnoho mazací tuku v mechanismu rolovacího tlačítka způsobuje výpadky signálu pravého rolovacího tlačítka
-Opatření:
Nasazení optimalizovaného mazacího procesu u dodavatele Takata v KT32/2015.
-Servisní řešení:
Nutná výměna tlačítek multifunkčního volantu. Ve skladu ND už jsou modifikované díly.

Technická servisní konference 4/2016, VAT/1 – TSC
 
Editováno: , autor: Pitrsman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj všem,

 

koupil jsem si Fabii III jako roční auto vrácené z operativního leasingu. Je to výbava Style Plus + Pakety Multimedia a Advance. 

Všecko funguje bez problémů, jen mám problém s maxidotem a neumím si s tím poradit. 

 

Při procházení menu maxidotu točením pravým rollerem na volantu procházím mezi aktuální rychlostí, teplotou oleje, spotřebou, dobou jízdy a dalšíma věcma se prostě někdy stane, že se to zasekne a přestože rollerem točím dál, tak se ale na maxidotu nic neděje, pravá část volantu najednou na točení nereaguje, přestože tlačítko na šipku "zpět" do menu maxidotu funguje, přepnu se na listování mezi auto, jízdní data, telefon atd.. ale ani tam nejde vybírat a přepnout, se. Zároveň funguje tlačítko na jízdní asistenty, ale to jen zobrazí, že je zapnutý front assist a zase mě vrátí zpět. 

Zajímavé je, že mezitím bez problémů funguje levá část volantu a můžu v klidu přepínat rádia a upravovat hlasitost. 

Ještě víc zajímavé je, že jednou se mi to seklo, poté mi někdo volal a měl jsem připojený telefon na bluetooth a jak mi naskočil hovor, tak to ožilo a najednou jsem zase mohl vše ovládat a hovor poté ukončit na maxidotu a dál spokojeně listovat.

Zvláštní je, že se to někdy za celou dobu jízdy vůbec nestane a všecko funguje na jedničku, někdy se to stane už po nastartování a někdy se to stane během jízdy, kdy prostě všechno funguje a najednou si chci přepnout na maxidotu třeba z rychlosti na spotřebu a nejde to. Druhý den přijdu k autu nastartuju a zase všechno jde. A někdy když to nejde třeba začnu jízdu, jedu pár km, zajdu třeba natankovat a poté když znovu usednu, nastartuju motor tak to třeba furt nejde, přestože jsem nastartoval znovu, takže nastartováním se to nevyresetuje. 

Nějak tedy neumím vysledovat s čím to má nebo nemá souvislost. Myslel jsem, že to má souvislost s připojováním telefonu, který přes smartlink připojuji k autu a používám navigaci Waze, ale nevím, jelikož se to stává i tehdy, když telefon připojený kabelem není a je připojený pouze přes bluetooth. 

 

Zatím mě napadá pouze reset do továrního nastavení, ale nevím jestli to k něčemu bude? Když jsem volal do servisu, řekli mi, že nevědí, že to bude nejspíš špatný roller, že mi ho vymění jestli chci, ale že to bude na celý den a podobné báchorky. Zatím se mi to do servisu dávat nechce, nehledě na to, že to budu muset prý platit ze svého, což mě vadí o to více, když mi to prodávali jako lehce jeté dokonale zkontrolované auto bez jediné chybičky.

 

Nesetkal jste se někdo s takovou chybou?

 

Díky za každou radu, snad jsem poskytl všechny potřebné informace. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No minimálně máš ještě rok záruku. Pokud k tomu autu patří ta 5 letá pak ještě 4. A vzhledem k tomu jak dlouho se ta auta vyrábí tak tady až na čestné vyjímky máme všichni auta v záruce. A reklamujem a reklamujem. Nic lepšího se nedá vymyslet. Pokud sám nedojdeš do servisu tak je vše jen a pouze teorie. Tak šup a hned se ráno nahlas do servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok ráno tam zavolám, jen jsem prošel celé to téma, které poslal Bikes, ale nenašel jsem tam na to to TPI, našel jsem ale jiné, které se mi taky projevuje a to sporadická nefunkčnost parkovacích senzorů při zařazené spátečce (tedy zobrazení na rádiu).

 

Tak mám hned dva důvody tam jet. 

 

EDIT:// Pawouku děkuji! Teď je vše hned jasné, zítra volám do servisu.

 

 

Editováno: , autor: shaman171
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

Dovolím si také trochu oživit téma. Začala se mi objevovat tato závada u rapida rv. 12/2015, který je ještě v záruce. Po přečtení diskuze jsem zkusil zajet do autorizáku, kde jsem jim diskuzi ukázal. Bohužel mi řekli, že tohle se na záruku nemění, že je těžké dokázat, že to tlačítko není poškozené majitelem třeba nějakým silným stiskem nebo vylitou kapalinou uvnitř. Byla mi navrhnuta oprava zhruba za 3 000 Kč. Máte někdo podobnou zkušenost? Nemohl byste mi tu někdo prosím nasdílet znovu to pdf?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...