Přejít na obsah

Nesvítí světlo zpátečky


Pitrisek23

Doporučené příspěvky

Zdravím, potřeboval bych poradit kam vedou kabely od světla zpátečky. Z ničeho nic mě přestala svítit zpátečka. Tak jsem zkoušel proklemovat konektor od čidla na převodovce a zpátečka nesvítí.Pojistky jsem kontroloval a jsou v pořádku. Akorát mě zaráží že v manuálu je to pojistka č.6 a na krytu pojistek je to č.22 Žárovky jsou funkční. Potřebuji poradit kam vedou kabely od převodovky, abych je mohl prozvonit a zjistit jaký je v háji. Kabely od konektoru jsou v pořádku,  takže to bude ulomený někde po cestě k pojistná.Díky za informace 

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží jestli máš před nebo po FL. Před je to pojistka 12, po pojistka 6. A když jsi kontroloval ten spínač na převodovce, tak zkus jestli na něj jde napětí, proti kostře, při zapnutém klíčku.

V obou provedení by to mělo vést od spínače na žárovku, s odbočkou do ŘJ. Spoj je někde v kabelovém svazku.

Tady http://forum.skodahome.cz/topic/131796-dílenská-příručka-a-učební-pomůcky-fabia-ii-roomster/?p=2021188 máš schémata.

 

Editováno: , autor: jipol57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky až budu doma tak se na to mrknu.  Jinak mám po FL a to napětí jsem měřil a nejde tam nic. Takže to bude asi kabelem. Musím zjistit kudy ten svazek vede abych našel ten vadný kabel. Díky moc za informace. 

Edit :Tak jsem koukal na pojistky a slot č12 je prázdný. Jaká tam má být pojistka? 7,5 nebo 10?

Editováno: , autor: Pitrisek23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mám opraveno :D Byl to prodřenej kabel od toho konektoru. Kabel vede nevím proč do takové plastové trubky. Tam se o hranu té trubky prodřela izolace a následně uhnil. Co jsem koukal, tak už byl načatý i kabel od lamdasondy. To je možná ten problém proč se mě občas rozsvítilo EPC nebo motor. No co kabely jsem opravil a zaizoloval elektrikářskou páskou. Pak jsem vzal kus starý duše z kola a omotal kolem kabelů v místě vstupu do té trubky. Snad to teď něco vydrží B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No když jsem viděl, jaké nitkové drátky jsou před každým konektorem, a zcela holé, tak jsem je preventivně všechny omotal vulkanizační páskou. A jsou to důležitá zařízení, nejen světlo zpátečky. Snad se mě tím takové poruchy elektriky vyhnou.

Je to zkrátka vyrobeno jako spotřební zboží s životností max. 5 let. Potom vyhodit a koupit nové.

Editováno: , autor: jipol57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...