Přejít na obsah

Vlastní palubní počítač


MartinM_2013

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny diskutery,

 jelikoz nemam vuz s MAXIDOT a chybely mi informace o nekterych dulezitych hodnotach, ktere vuz dava k dispozici, rozhodl jsem se vytvorit si vlastni palubni pocitac s dotykovou obrazovkou. Vysledek me prace je na nize uvedenych fotografiich. Pri kazdem spusteni se detekuje zda v DTC nejsou ulozeny nejake chybove kody, pokud ano, pokazde se vypisi a je i moznost jejich mazani. Neustale se monitoruji vsechny hodnoty a v pripade prekroceni jejich limitu, jsem informovan o prekroceni napr. teploty chladici kapaliny, riziko moznosti vzniku namrazy a v neposledni rade take varovani po 2h jizdy, atd. Ke kazde hodnote displej muze kreslit grafy s 5 min historii. Mereni spotreby neni limitovano "stropem" jako u vsech vozu a znacek (Skoda napr. stropuje kolem 50l/100km, aby ridic nesel za jizdy do komatu), ale ukaze skutecnou hodnotu aktualni spotreby. V pripade, ze se ve voze rozsviti MIL kontrolka (kontrolka motoru) jsem o tomtez informovan vcetne vypisu pripadnych chybovych kodu.

Zatim to mam ulozene kvuli prenosnosti v krabicce, ale uvazuji o pevnem zabudovani do palubovky vozu. Zapinani/vypinani je automaticke s klickem, takze staci mit dostupny pouze displej. S vozem komunikuji pomoci bluetooth a ELM 327. Toz to je muj takovy decentni tuning :)

obr1.jpg

obr2.jpg

obr3.jpg

obr4.jpg

obr5.jpg

obr6.jpg

obr7.jpg

Editováno: , autor: MartinM_2013
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky. Vycitam pouze zakladni PIDy, ale nerikam, ze jsem s vyvojem skoncil. Neustale se to snazim vylepsovat a v pameti jeste nejake misto je. Prehravani firmware se deje pomoci bluetooth, takze netreba nic z vozu vytahovat, staci se pripojit NB a vse mam aktualizovane. Nyni jsem dodelaval mereni z 0...100km/h a brzdnou drahu ze 100..0. Viz. obr. Jeste si pohravam s myslenkou, ze dodelam pruzne zrychleni 80..120km/h. Myslim si, ze mereni mam zmaknute lepe nez androidi aplikace, ktere vycitaji relativne pomalu a tim vnaseji do mereni chybu. Pokud je rychla RJ vozu, vyctu az 10 udaju o rychlosti za 1s.

obr8.jpg

obr9.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Diky, ja se tim bavim. Tady jsem nahral jak to funguje. Spotrebu to pocita trochu pomaleji, protoze na pozadi se stale vycitaji vsechny udaje, mozna to predelam tak, aby se vycitaly jen udaje, ktere jsou pro vypocet nutne. Pokud by nekdo vedel jak na vypocet spotreby dieselu, byl bych vdecen.

 

Editováno: , autor: MartinM_2013
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 4 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Dodelal jsem si analogovou LED obrazovku, ktera imituje klasicke LED otackomery jeste ze starych skodovek napojenych na zapalovaci civku.


https://www.youtube.com/embed/EdHmpyzri8k?feature=oembed

p.s. pouzity displej je dotykovy TFT s automatickou regulaci podsviceni o velikosti 2.8" ...

Editováno: , autor: MartinM_2013
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...