Přejít na obsah

Dodělání elektrického stahování zadních oken


Wittmann

Doporučené příspěvky

Plánuji dodělávku zadních stahovaček a potřebuji trochu poradit s elektrikou. Takže podle DP musím k zadním dveřím do sloupku B dotáhnout Can K, Can H, + a zem. Cany hodlám natáhnout ze sloupku A, s tím asi problém nebude. Spíš řeším napájení.

Podle DP má každá stahovačka svoji vlastní pojistku a do toho se mi moc nechce hlavně kvůli pravým dveřím - tahání kabelu napříč palublou. Takže mě napadlo si napájení vzít taky z přední stahovačky ve sloupku A. Vlastně obě (přední a zadní) by pak byly na stejný pojistce. No a otázka zní jestli to jde. Respektive pokud budou oba motory v chodu (třeba zavírání okna klíčem v zámku), jestli to ta pojistka unese.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Zdravim, byl by tu někdo ochotný mě vysvětlit kam co přesně pozapojovat. Odkud natáhnout + a kam dát kostru. Schéma mě je jasný, ale nevím kde to napojit. A propojení s komfortkou nějak nechápu, ve schématu je popsáný že ty draty mam napojit na pin č. 10 a 11, to mam jako spojit od těch zadních stahovaček ty drátky v jeden? Je to fabia 1 r.v. 2003 a je to přes CAN

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo to jsem procital, ale nikde jsem nanašel kam to přesně napojit. A nevíte kde by se nechaly sehnat jen ty piny do tech konektoru v A a B sloupku, ve škodovce mi chlápek nabízel už kabely s nalisovanejma pinama a chtěl za ně docela ranec a prej obyč iso konektory co jseo třeba k radiu tam nesměj být, že prej se propalujoou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak mám hotovo, ale nejde mi do hlavy, jak to že okna jedou bez problému, i když sem jednotku nijak nekódoval, ovládat jdou normálně i od řidiče, prostě vše šlape jak má, je to normální? Nemůže začít blbnou něco jinýho, popř. jak zjistim jestli to třeba už nebylo nakódovaný už někdy předtím

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jsem to pichnul na vag a psalo to chybu v komunikaci ze je to propojeno po jednom drate bo co a ze to chce nakodovat, ale jinej problem jsem zatim nezpozoroval, tak to necham v pondeli nakodovat a ptal sem se chlapka co mi to bude kodovat tak rikal ze je mozny ze se bude vybijet vic baterka ze jednotka neda signal k vypnuti RJ tech zadnich stahovacek.A chtel bych se jeste zeptat, jak udelat to aby mi po delsim podrzeni klicku na zamceno se okna sama zavrela a naopak. tedy pokud to jde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milhausek: To co rikas rozhodne neni pravda, jak jsem psal, el. okna nepotrebuji komfortku, komunikuji po CAN sbernici, v miste ridice se nachazi "master" jednotka pro vsechny ostatni el. okna, ty jsou ovladana budto samostne, nebo pres ridicovu jednotku, kdy je poslan prikaz po sbernici do patricne jednotky stahovacky. Pro dodelani CAN stahovacek je zapotrebi privedeni napajeni ke vsem oknum a CAN sbernice, ktera se pripojuje k jednotce BSG - zde se povoluje/zakazuje stahovani a informuje se po sbernici o aktivaci podsviceni - vsimnete si nepatrne prodlevy oproti ostatnim zarizenim, ktera jsou pripojena fyzicky.

Me auto je prikladem toho, ze i bez komfortky lze dodelat original stahovani (CAN provedeni), tak laskave nemystifikuj ostatni!

Editováno: , autor: s-talker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zaprve: Idiot jsi leda ty sam, nejsem takovy chudacek, abych nekomu nadaval :) Tve slova jen koresponduji s tvou inteligenci!

Za druhe: Reagoval jsem na toto: origo el. okna potřebuji komfortku - jak by jsi asi ovládal zadní okna z místa řidiče

To, ze jsi posleze editoval prispevek neni moje starost, reaguju na to, co vidim. Proto rikam, ze zprovoznit el. okna lze bez komfortky, pokud chces funkce navic, tam uz samozrejme komfortka je nutna, ovsem samotne stahovani nepotrebuje jednotku komfortni elektroniky !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne mam CAN stahovacky, dodelaval jsem je uz xkrat, jak CAN tak i LIN. Komfortka pro stahovani neni zapotrebi, resilo se to tu uz davno, jeste tu snad Cosby daval schemata a vysvetloval to, hrozne ze jsou v tom porad takove nesrovnalosti....

Pro funkci STAHOVANI OKEN neni treba komfortky ani u CAN ani u LIN - pokud chcete funkce pres central, tak musite mit origo central a tudiz i komfortku.

Slusnym lidem rad poradim, blbci at se jdou bodnout!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak pro moje upřesnění, komfortní jednotka se nachází vpravo u řidiče? a to BSG je hned vedle pojistek nalevo,je to tak nebo se pletu do BSG jednotky jsou privedeny CAN vodiče. Z toho mi vyplyva ze bez komfortky pojede jen samotne stahovani, ale BSG jednotka tam musi byt jinak by nesla ovladat ostatni okna od ridice. Ale ted nevim co se tedy koduje zda ta komfortka nebo to BSG. Ja si myslim ze nejvetsi problem je ten, ze si spoustu lidi plete komfortku s tim BSG.

Editováno: , autor: Vit125
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Komfortka je nad plynovym pedalem, BSG je u pojistek, jak pises ;) Pokud napr. vytahnes klicek a otevres dvere, tak BSG zakaze stahovani a okna nefunguji, opetovne to jde az otocenim klicku. Pokud je klicek v poloze 1, muzes otevirat jak chces a stahovani jde porad. Ostatni okna od ridice jsou ovladana po CAN sbernici ke ktere ses pripojil v BSG - urcite sis vsimnul, ze CAN musis natahnout ke vsem dverim. BSG jsem prekodovat nemusel - ve vyberu kodu ani el okna nejsou.

Editováno: , autor: s-talker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale všiml jsem si že je to tak, jak píšeš.. hodně lidí si plete BSG s komfortkou.. Ona BSG je centrální řídící jednotka elektroniky.. bez ní to auto ani nepojede :)

Komfortka ovládá jen funkce zvyšující komfort užívání auta - centrál, el. okna, šíbr, rádio+maxidot, atd.. a lze se bez ní odejít (social edition jí vůbec nemají). Takže se ani nemusí kódovat. Ke dveřím by se měl natáhnout CAN komfort.. sice funguje stejně jako "normální" CAN, ale má nižší prioritu obsluhy, protože fungující komunikace mezi řj motoru atd.. je důležitější než stažení okýnka :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se mi vyskytl problem, okna jsem nakodoval ale vyskakuje mi chyba 01336 komunikace po jednom vodici, ten co mi to kodoval tak rikal ze je skrat na kostru, tak jsem to promeril multimetrem funkci pruchodem obvodu, a kdyz jsem spojil ten oranzovo hnedej kablik s kostrou a obvod byl propojenej. tak ted resim jak najit to misto kde je to spojeny, dverni konektory sem mel odpojeny. dik za tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...