Přejít na obsah

Zámek řízení + spínací skříňka - výměna!


C6P6T6

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám problém...

Tátova Octavia 2 (2007, 1.9 TDi BXE 77kW) ... Nejde otočit klíčkem v zapalování. Odemknu volant, ale dál se nedostanu. Abych mohl spínačku vyměnit, musím otočit klíčkem do určité polohy. Ale s ním točit tedy nejde. Plánuji vyndat zámek  řízení i se spínačkou a vyměnit obě tyto věci. Nebo jde spínačka vyndat ještě nějakým jiným způsobem?

Chci se zeptat, zámek řízení je všude stejný, že ano???  Ale ta spínačka to je horší. Dá se obědnat originál podle vinka, tak aby do toho šel starý klíček? Nebo se ten nový klíček, který mi přijde s novou spínačkou musí nějak nakodovat?  Škodovka je pro mě cizí, já pracuji v Renaultu a ten má "zlatý" karty.

Hledal jsem po netu všude možně, ale nenašel jsem nic, tak doufám, že nezakládám téma zbytečně. Předem díky za rady. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Musíš sehnat něco podobného (pozor, toto je facelift, nevím, jestli toto je to správné do Tvého vozu). Poté nechat nakódovat klíče. S tím souvisí, že ty klíče musí být čisté (nenakodované). Občas bývá v sadě i zámek dveří. 

 

 

 

Klíč Škoda Octvaia 2,klíče Octavia 2 facelift - obrázek číslo 1

Editováno: , autor: Clerfayt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za odpověď. Podle vinka by tam mělo jít toto

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/8e0998855a-vlozka-zamku-spinaci-skrinky-skoda-19171.html

Pokud je obrázek správný, tak klíčky vypadají jak od řadicí páky. :-D Táta má ten vystřelovací, jako jsi poslal na fotce. A nedá se koupit takovejhle klíček prázdnej, přestrojit vnitřek ze starého, a tu čepel nechat vybrousit podle starého? Protože já bych takhle vyměnil spínačku se zámkem řízení, ale pak bych stejně musel auto odtáhnout na nakódování.

 

Editováno: , autor: Pawouk
Odstraněna citace.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, dá se koupit prázdný s neproříznutou čepelí. Tu bys musel proříznout podle nového, ne? páč budeš mít novou vložku toho zámku...

 

Jo, čepel nevím. musel bys ji zkusit vyndat...

 

Zkus napřed tu vložku zámku vyndat, třeba přijdeš na závadu...

 

Auto bys asi nemusel odtáhnout na kodovaní. Mysím, že by stačilo vyndat kapličku s buíčkama a tu odnést na nakódování. ferda25 by Ti poradil víc, i nakodoval. Je to machr. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, máš pravdu, vybrousit podle starého klíčku je blbost. Už jsem v tom zamotanej. :-D Když já tu vložku vyndat nemůžu, protože abych ji vyndal potřebuju otočit klíčkem do polohy díra proti značce, ale já nemůžu klíčkem točit. A jiný způsob vyndání neznám. Ani po prostříkání, ani po poklepání to nefunguje.

Editováno: , autor: Pawouk
Odstraněna citace.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nešlo otáčet klíčkem ve spínací skříňce. Proto jsem nemohl spínačku vyndat, když se klíček netočí. Takže jsem to musel rozstřílet celý a vyndat spínačku i se zámkem řízení. Takže v tuhle chvíli těžko  říct, kde přesně je problém. Jestli zámek řízení je nějakej vysypanej a nepustí klíček dál, nebo samotná spínačka. Až bude opraveno, tak tu starou se pokusím násilím rozebrat, a pak dám vědět. Jestli se to povede a bude něco vidět. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, řeším podobný problém. Jen s rozdílem, že se mi to seklo v poloze 2 a tak jsem byl schopný vydělat vložku zámku a tu nechat zrepasovat. Bohužel se ale ukázalo, že nebyl problém jenom v ní a po opětovném složení s klíčem pořád neotocim. Budu teda taky muset vyndat zámek řízení. Na něm jsou ale šrouby bez hlaviček, ty jsi musel odvrtat, nebo existuje nějaký neinvazivní fígl? Díky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...