Přejít na obsah

Lucasse

Doporučené příspěvky

Chci se podělit o zkušenost s STK v Brně, konkrétně stk-brno.cz na Vídeňské.

 

Absolutně nedoporučuji!

Nelze se objednat (alespoň to mi bylo řečeno po telefonu), takže je nutné se připravit na čekání a čekání. Jel jsem tam s tím, že technická bude pro velmi udržované auto jen formalita. A jelikož je auto staršího data, při kontrole technik hledal snad vše špatné co jen šlo a do závav sepsal i absolutně nesmyslné záležitosti! OK - auto neprošlo z "důvodu větší vůle než montážní" v pohyblivém spoji mechanismu řízení, či rejdového čepu. Dále unikající olej (unikající však nikoliv, jen v servise neutřeli pár kapek na trubce, na kterou to spadlo při výměně oleje). Auto prošlo před technickou kompletním řádným servisem (o svá auta velmi dbám a do servisu jezdím každý rok preventivně), prolezli celé auto a bez problému. Ale OK, mohli v servise něco přehlédnout...

Nechápu však proč mi ale zde na STK napsali do závad např.: Poškozené nebo opotřebované sedačky! .. :-( .. v příloze přidávám fotku oné poškozené sedačky. Jedem dále. Do závad mi bylo dále vyčteno: "Doba zdravotnických potřeb autolékárničky je překročena" To už jsem si nechal zavolat technika, kterému jsem ukázal z kufru zapečetěnou lékárničku s expirací 2019. Na to jen odvětil, že si toho nevšiml, nebo že to nemohl najít. A můžu pokračovat.. O nepořádku v kufru a přenastaveným volantem se sedadlem ani nemluvím. Po krátké konzultaci s technikem, který auto kontroloval, zabil hřebíček do rakve se slovy, že je auto v perfektním stavu a že to příště dám.

 

Jaké máte zkušenosti s STK v Brně vy? Máte nějaké tipy kam jet a kam naopak určitě nejezdit? Kde se k vám chovají fér?

 

IMG_1588re.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na STK se zpravidla neobjednává. Popravdě bych to omlátil o hlavu tomu servisu. Očividně to s tou "údržbou" zas tak moc nepřehánějí.

 

Jasně, že idiot se najde všude, ale nezapomeň že STK působí v tržním prostředí - tím pádem mají spíše tendenci přimhuřovat oči. Pokud ti tam tyto závady vypsali, tak bych tomu i věřil a spíše bych si tipnul, že to je v reálu ještě horší. Důkazem je ta lékárnička: nemohl ji najít (máš ji mít připravenou) a napsal, že je jen prošlá... Taky mohl napsat, že němáš komplet povinnou výbavu

 

Ta sedačka na fotce je očividně prosezená - předpokládám, že to máš jen v lehkých závadách - ty nemají na nic vliv.

 

Ty jsi u kontroly nebyl přitomen?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budu trošku OT - protože to nebude o Brně, ale já se na STK + emise objednávám, tam, kam jezdím, to ani pro velké vytížení jinak nejde. Při kontrole jsem tam zatím fyzicky u auta nikdy nebyl (čtu si tam noviny na příjmu) a neměl jsem s nimi sebemenší problém. Nicméně STK je skoro na každém rohu, takže bych se podle toho příště zařídil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro mě osobně je tedy osobní přítomnost u kontroly k nezaplacení. Auto si zpravidla opravuji sám, takže to beru jako velmi podnětnou konzultaci. Člověk se tam dozví spoustu věcí "mimo protokol". A když je nějaký problém, tak jim hned na místě slíbím, že to určitě opravím :-) Většinou se s nimi dá mluvit a je zjevné, že mají nakázáno lidi zbytečně nenasírat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...