prase66 Vloženo 18. Únor 2020 Sdílet Vloženo 18. Únor 2020 vše je napsáno na plechovce (cca 2x odměrka co je v zátce) . já do tohoto motoru dávám cca 1,5x tolik, víc nevadí a je to víc znát. tyto motory jsou tak trochu švýcarský hodinky, je potřeba je držet v čistotě, potlačit biosložky a mazat. Lej pravidelně. jen tomu prospěješ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef177 Vloženo 18. Únor 2020 Sdílet Vloženo 18. Únor 2020 před 59 minutami, prase66 napsal: není zač. těch článků je víc (byť ne přímo pro TSI jako ten první ale pro ilustraci taky dobrý), i s fotkama. https://www.petrol.cz/petrol-awards/petrolawards-15/vif-super-benzin-aditiv-overeni-cisticich-ucinku-6499 Jen to tam lej. A protože jsme v sekci motoru 1,5 TSI tak reálně můžu potvrdit lehký (ale opravdu jen lehký) nárůst výkonu ale docela mě překvapila u tohoto motoru spotřeba která šla tak o cca 0,3 l dolů. Když si to takhle člověk přečte, tak je to hodně přesvědčivý o učinku toho aditiva.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.vrbka Vloženo 18. Únor 2020 Sdílet Vloženo 18. Únor 2020 (editace) Ono je na tom dobrý, že VIFem auto nemůžeš předávkovat. Já jsem zvyklý už z O3 1.6TDI dávat 1 víčko na 10L. Do benzínu to liju taky. Sice pozoruji nižší spotřebu, ale to může být dáno i postupným zajetím motoru (aktuálně 8tis). Ale dost o VIF a zpět k tématu, jinak nás Pawouk degraduje všechny :-) Editováno: 18. Únor 2020, autor: michal.vrbka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Únor 2020 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2020 O VIFu a jiných aditivech pokračujte zde: 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlnka Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 Jaký máte názor na nástřik plazmy ve válcích (APS) ? Je to potenciální strašák do budoucna v případě většího nájezdu ? Existuje nějaký způsob, nebo třeba aditivum, jak tomu předejít ? Protože přeci jen, jak dojde k "oloupání" tohoto nástřiku, už asi není jak moc tomu pomoci... ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mimous Vloženo 15. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2020 Ahoj, zkoušeli jste někdo s 1.5tsi táhnout karavan? Tuším, že sílu by na to měl mít, ale rad bych věděl, že s tím má někdo fakt zkušenost. Pořád mám před očima ten článek SM, kde s tím u litru odrovnali spojku. :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Veigend Vloženo 15. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2020 Nojo, ale u litru to odrovnali kvůli tomu, že ta spojka byla z vadné série, ne že by to nedala.... Avšak osobní zkušenost s 1.5 nemám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mimous Vloženo 17. Září 2020 Sdílet Vloženo 17. Září 2020 Poslední dobou si občas všímám toho, že když stojím na červené, tak autem prochází vibrace, tak jako ve vlnách. Klid a najedou takové lehké zhoupnutí od motoru. Nesetkal jste se s tím někdo? Dělá to kdykoliv, ať už je motor studený nebo po delší jízdě, ale je to cítit jen v těch chvílích, kdy to auto stojí. Startstop vypínám vždy po startu, takže motor jede pořád. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.vrbka Vloženo 17. Září 2020 Sdílet Vloženo 17. Září 2020 Nedělá to klimatizace, nebo ventilátor? Nepohnou se otáčky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub44 Vloženo 28. Únor 2021 Sdílet Vloženo 28. Únor 2021 (editace) Ahoj, obracím se na Vás s dotazem, jak zjistím, jestli je má octavie 1.5 tsi s aktivním vypínáním válců vybavena i benzínovým filtrem pevných částic ? Moc děkuji za odpověď. Jakub. Editováno: 28. Únor 2021, autor: Jakub44 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mastibruch Vloženo 1. Březen 2021 Sdílet Vloženo 1. Březen 2021 (editace) Pokud se nepletu tak 1.5 tsi s ACT by mely byt s filtrem u kodu motoru DPCA? Případně by měl jit vidět primo z motoroveho prostoru (foto ilustracni) . Editováno: 1. Březen 2021, autor: mastibruch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 1. Březen 2021 Sdílet Vloženo 1. Březen 2021 Už skôr dával niekto niekde fotky, ako to vyzerá pod autom s/bez GPF, ale neviem v ktorej sekcii to bolo /Superb? KaroQ?/... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub44 Vloženo 2. Březen 2021 Sdílet Vloženo 2. Březen 2021 Filtr jde videt takto z predni strany motoru? Kod motoru mam DADA, ten je pred nebo po DPCA? Moc dekuji! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kelso Vloženo 3. Březen 2021 Sdílet Vloženo 3. Březen 2021 (editace) DADA bol skor ako DPCA Editováno: 3. Březen 2021, autor: Kelso Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 3. Březen 2021 Sdílet Vloženo 3. Březen 2021 Niečo k tomu aj tu: https://forum.skodahome.cz/topic/152071-15-tsi-motor-dada-vs-dpca-zkušenosti-s-act/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan17b Vloženo 18. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2021 Ahoj, mám takový dotaz mám oktavii 1.5 DSG 110 KW rok 2019 najeto 39K a první rok jsem tam nalil 1L oleje proběhla vyměna oleje na garanční prohlídce v Květnu 2021 a od garanční prohlídky jsem tam nalil už skoro další litr oleje slovy v servisu to je normální . Vím že na toto motor trpí kort když je v zajezdu ale už se mi to zdá moc. díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 Za kolik kilometrů jaké množství oleje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Veigend Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 před 20 hodinami, dan17b napsal: Ahoj, mám takový dotaz mám oktavii 1.5 DSG 110 KW rok 2019 najeto 39K a první rok jsem tam nalil 1L oleje proběhla vyměna oleje na garanční prohlídce v Květnu 2021 a od garanční prohlídky jsem tam nalil už skoro další litr oleje slovy v servisu to je normální . Vím že na toto motor trpí kort když je v zajezdu ale už se mi to zdá moc. díky za odpovědi Známý má to samé, akorát manuál L&K a také neustále dolívá... Dle servisu normální... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan17b Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 před 12 hodinami, slapnahrabe napsal: Za kolik kilometrů jaké množství oleje? hnedka po výměně oleje po 2 tisich kilometru skoro pul litru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Megabuch Vloženo 23. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2022 Přidám se k vyjadření k motoru 1.5 TSI. Má jednu největší chybu a to je vypínání válců. Totálně vám po čase zničí hlavu válců. Ve škodovce vám řeknou že jste používal špatný benzín ale pravda je někde jinde. Ovšem popisuje pan. Ing. Janda na stránkách cimbu autosport. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retroman159 Vloženo 25. Únor 2023 Sdílet Vloženo 25. Únor 2023 Ten systém není úplně ideální, je nutné u nej dbát mnohem více na preventivní dekarbonizaci než u jiných a pak i s ACT, funguje spolehlivě. Každopádně ten systém je nepříjemný, s tím souhlasím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 25. Únor 2023 Sdílet Vloženo 25. Únor 2023 ale dá se vypnout.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 25. Únor 2023 Sdílet Vloženo 25. Únor 2023 A už se to někomu stalo, nebo to jsou zase ty hospodské řeči a propagace těch co dělají deaktivaci? Vypínání válců je zde někdy od 80. let minulého století. Koncern tento systém používá cca od 2012, pokud by tam byl nějaký systémový problém, nejspíše už by se projevil a byla toho plna fóra. Pokud má někdo odkaz na problém tohoto druhu, budu jen rád za jeho nasdílení. Potom je zde projev při aktivaci, někdo to slyší, někdo ne. Naštěstí pro ty co chtějí to lze deaktivovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Veigend Vloženo 26. Únor 2023 Sdílet Vloženo 26. Únor 2023 Jen pro zajímavost.... Táta má 1.5 v Karoqu a tam když jede na 2 válce, tak je slyšet strašné dunění a je to vyloženě nepříjemné... Oproti tomu kolega má 1.5 v Octavii 3 FL a tam vypínání válců není slyšet/cítit skoro vůbec, ale za to zase motor žere 1L oleje na 3-4k km.... 🤷♂️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 26. Únor 2023 Sdílet Vloženo 26. Únor 2023 Nevěřil bych tomu, kdybych to nevyzkoušel, ale značný vliv na zvukový projev motoru při vypnutí válců má použitý benzín. Už jsem to tady jednou psal. Mám výbornou zkušenost s MaxxMotion, při jehož použití není vypnutí válců vůbec znát, na rozdíl od Vervy. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.