Přejít na obsah

Swing + GSM III - Nefungují funkce hlas. ovládání


Kubajsos

Doporučené příspěvky

Přeji Vám dobrý večer,

 

jsem tu nový a doufám, že se zde najde někdo kdo by mi byl schopný poradit. 

 

Již tři týdny vlastním škoda octavia 2 FL r.v. 2012 1.6 tdi vše je na ni bez problému až na hlasové ovládání telefonu. Mám v ní rádio swing a evidentně i "paket" gsm III. Takže jsem si cca dva týdny pohodlně užíval hlasové funkce "zavolat jméno" a následně jsem řekl konkrétní jméno a volaný již byl vytáčen. Jenže tato funkce mi ze dne na den přestala jít absolutně bezdůvodně.

 

Telefon mám iphone SE. Je spárovaný jak na HF tak i pro audio streaming přes BT. Zkoušel jsem ho restartovat i spárovat na novo - bez výsledku. Zkoušel jsem i telefon mé přítelkyně microsoft lumia 550 - stejný výsledek.

Jakmile chci hlasovou funkci spustit (tlačítko na volantu), po tónu řeknu "zavolat jméno", tak mi auto sdělí, že tato funkce není k dispozici.

Takže předpokládám, že je pravděpodobně problém někde v rádiu/systému vozu, protože s telefonem jsem nic nedělal, žádná aktualizace/nová aplikace/změna nastavení neproběhla. Když mi vše fungovalo byla nabídka hlasových funkcí tato:

 

Nápověda, Zavolat jméno, vytočit číslo, opakovat volání, hudba, přečíst všechna jména, přečíst zprávy, krátký dialog, dlouhý dialog, zrušit.

 

Ze dne na den jsem se dostal na tuto nabídku:

 

Nápověda, vytočit číslo, opakovat volání, hudba, krátký dialog, dlouhý dialog, zrušit.

 

Podotýkám, že přes palubní počítač jsem schopen listovat jak tel. seznamem, vytáčet čísla/jména, procházet historii příchozích/odchozích/zmeškaných hovorů. Když jsem pároval tel. s autem po prvé, vše proběhlo hladce a v pořádku.

 

Pokud by jste měli nějaké rady či tipy, sem s nimi. Na diagnostiku nebo do servisu jsem se s tím ještě nedostal. Zatím jen projíždím internet a procházím si manuál, zatím jsem nic kloudného nenašel. Mockrát děkuji, za váš čas a chuť to řešit.

 

Pokud je zde někdo, kdo s tím má zkušenost nebo alespoň trošku tuší nebojte se ozvat. :)

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
Editováno: , autor: Kubajsos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...