Přejít na obsah

Klapání motoru - při přidání plynu


sibik

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu co s motorem 2.0 TDI 103 kw - Superb II (2012)

 

Jedná se o studené starty - a to spíše v případě není li auto nastartováno nějakou delší dobu 2-3 dny, při nastartování studeného motoru ten den, se nic takového nejeví. Situace je tedy taková že při nastartování motoru začne motor lehounce klapat a když je studený a přidám a jedu kolem 2000 otáček tak začne klapat (viz. video https://youtu.be/CgdQhH0-53k - po dání blinkru jde slyšet ) a prostě sebou škube tak, že není nějak extra možné nějak extra zrychlit. Po nějakých 2-3 km někdy i dříve se to uklidní a motor jede za tepla krásně. 

Chtěl bych tedy poprosit o radu, co by to mohlo být. Momentálně jsem s autem mimo a do servisu se dostanu až další týden. Díky 

Editováno: , autor: sibik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, poslouchal jsem to a zní to divně. Ale přijde mi to že budeš mít nějaký vstřik asi špatný. Mě odešli vstřiky a když to bylo studený tak to hrozně rachtalo a škubalo (trhalo). Když se to ohřálo, tak to pak bylo lepší. Nekouří to víc teď? Když jsem zkoušel na místě s vyřazenou rychlostí vytočit nad 2000 tak to takové rachtání tolik nedělalo, ale v zátěži to bylo poznat.

 

Napiš sem ještě kolik máš km a je to asi CFFB kód motoru co?

 

Počkej ještě co řeknou ostatní.

 

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co se týče motoru tak je najeto 180 000 - cca 15 zpátky se dělaly rozvody - olej měním po 10 000 - Jinak tankuju naftu u "soukromé" čerpačky, kde nikde s naftou problém nebyl a dolévám super diesel aditive :) . Ohledně kouřivosti jsem nic nezaznamenal. Kod motoru je psáno CFF. 

Zkusím přilít trochu víc aditiv teď, jestli se to nepročistí no....jinak když lehce podřadím v zařátém stavu na trojku, a zrychluju třeba z 2000 na 3000 > noha na podlaze, tak lehce jde slyšet klapání, ale opravdu málo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

No zatím jsem nějak neřešil, mám za to, že to bude vstřik. Dělá mi to momentálně třeba 2x z 10ti jízd...takže počkám jak to bude vypadat po zimě, nebo jestli se to při mrazech ještě nezhorší. Popř. kdybys měl nějakej tip, tak dej vědět :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...