Přejít na obsah

Přívěsný vozík a maximální rychlost


Doporučené příspěvky

Ahoj jedu si pro přívěsný vozíček starší konstrukce Agados. Konstrukční rychlost má téměř určitě 80km/h. Ale co když se neuhlídám a policajti mě stopnou? :/ Jedu přes půl republiky pro něj. Takže bych jel spíš do 100km/h s ním. Má navíc víko které je tvarované jako přítlačné křídlo takže vozík bude držet přibitý i při vyšší rychlosti. Majitel s ním prý jezdil 140 :) Co hrozí za sankci? Mohu přijít i o ŘP? Kdysi jsem jel s vozíkem na 80km/h 150 po dálnici když jsem spěchal a přežilo to auto i vozík. Ale co za to hrozí :) Bude to můj první vozíček. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahojte, riešim tu odpovede staré i niekoľko rokov, som zavretý doma. Mal som dtto problém, prívesný vozík mal konštrukčnú rýchlosť vyznačenú i v OOE  80km. Po zavedení min. rýchlosti na diaľniciach  / 80 km / som s ním už jazdiť nemohol. Má to logiku, nakoľko takmer nikdy nedodržím minimálnu rýchlosť pre diaľnicu a maximálnu pre vozík. Ja som vtedy oslovil výrobcu / u mňa vtedy Pongratz/ aby mi vystavil certifikát, že vozík je dimenzovaný pre rýchlosť 100 km. S týmto som šiel na DI /nepamätám, či najskôr na Okresný úrad doprava/  a vystavili mi vtedy nové OOE / VTP/ s už 100 km rýchlosťou a behal som ako indián po diaľniciach  bez problémov. Nemôžem si pomôcť, ale keď dnes vidím na diaľnici vozík idúci s vozidlom 140 vždy sa bezpečne vzdialim.

ivča 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...