Přejít na obsah

Nefunkční parkovací čidla, demontáž obložení kufru


Czuba

Doporučené příspěvky

Zdravím osazenstvo,

 

přestaly mi fungovat parkovací čidla, diagnostikou zjištěna chyba na levém čidle. Udělal jsem záměnu čidel a problém se opakoval, stále hlásil závadu na levém zadním čidle. Dle mého úsudku je nejspíš špatný kabel, kontakt někde ve spoji k řídící jednotce. Nejsem sle schopen si drát provítit jestli je ok jelikož nevím jak sundat zadní obložení kufru hlavně pravou stranu kde vede kabelový svazek a v podběhu je ukrytá jednotka. Zajímavé zjištění nastalo, že když prší, tak parkovací senzory občas fungují :-D

 

Všem díky za radu. Jedná se o S 2 Combi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oka, buď to natočím nebo nafotím a udělám návod, to je to nejmenší ;-)

Pawouku díky za odkaz, už sosám a jdu hledat, chci se toho chytit jelikož už mne to asi půl roku rozčiluje, pořád jen PÍÍÍÍÍÍP a nic :-D

Dám vědět jak jsem pochodil ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Optický parkovací systém je chytřejší než bys čekal, úmyslně zobrazuje velkou překážku kterou vidí pouze jedno čidlo také na sousedních čidlech. Proto raději před hledáním chyb ve svazku zkus přehodit čidla mezi pozicemi, které nejsou bezprostředně u sebe. Pak uvidíš, jestli není vadné. Já kvůli tomu rozebral celé auto, proměřoval kabely a měnil jednotku abych pak po týdnu zjistil, že vše způsobuje jedno vadné čidlo za pár kaček, výměna zabrala 10 minut. Za dobrou radu plus bod potěší :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono mi to ani nehlásí překážku ale celá parkovací asistent hodí chybu. Dlouze pípne a nic, pak bliká u řadičky tlačítko kde se aktivuje parkovací asistent. Tak si myslím že to čidlem nebude, přehazoval jsem čidla řůzně mezi sebou a nakonec jsem došel k závěru že je vadný kabelový svazek jelikož jednotka stále vypisovala chybu jednoho a toho samého čidla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když odpojím čidlo, tak ano, po zapnutí pípne a vypne se. Bývají prý zlámané vodiče přímo ve svazku mezi čidly na nárazníku, nebo mají svod. Lze to proměřit přímo na konektoru čidel, je tam vždy +,-,výstup. Jinak rozebrat tapecírung u superba v zadní části je podle mě dost pracné, nedělal bych to bez dílenské příručky. Jednotka OPS je za blatníkem vzadu vpravo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 roky později...

mám octávku II 2005 fsi 1.6 a problém s parkovacím asistentem, který je zde popisován - výskyt náhodného signálu .Ale pozor jen při zapnutých světel. při vypnutých to funguje normálně! už vyměnili čidla , zkoušely kabeláž  avýměnu ŘJ. DĚLALO TO POŘÁD - NĚJAKÉ PODEZŘENÍ NA TAŽNÉ - KABELÁŽ. elmechanik má covisd , tak bude pokračovat za14dnů. UŽ SE S TÍM NĚKDO SETKAL ?? MÁ NĚKDO NĚJAKÝ NÁPAD. BYL DODĚLÁVÁN BZUČÁK NA SVĚTLA, PROTOŽE ODEŠLO TO ČIDLO VE DVEŘÍCH U ŘIDIČE A NEPÍPAL, KDYŽ BYLY ROZSVÍCENÉ SVĚTLA  AVYSTUPOVALO SE. TAK TAM DODĚLAL NĚJAKÝ BZUČÁČEK NEBO SE MU DO DVEŘÍ NECHTĚLO. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...