Přejít na obsah

DSG7 - kolísání otáček při akceleraci


Tomáš Kincl

Doporučené příspěvky

Při akceleraci na pětku se mi stává, že ručka otáčkoměru nestoupá úplně plynule, ale po malých skocích. Děje se z nižších otáček (~1500) a hlavně při pozvolné akceleraci. Viz video (hlavně druhá část). Mám se bát prokluzující spojky? Kolísání hluku motoru nebo rychlosti (resp. akcelerace) nepozoruju, nic necuká. Auto má 12 kkm, vyrobeno 12/2016 (1.4 TSI). Někde jsem četl, že to je docela běžná věc u DSG a že to způsobuje dvouhmotový setrvačník(?), případně že to může být tím, že otáčkoměr není analogový, ale digitální (resp. rafika je sice analogová, ale její pohyb se čte z ECU a tam je to po skocích a ne plynule).

2017-09-28_20_16_08.mp4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mna sa to chova rovnako, mam sice fabiu 1.2 tsi vyrobenu 03/2016, ale prevodovka by mala byt rovnaka. Vnimam to zatial len na neparnych stupnoch, najviac to citit na trojke pri zrychlovani do kopca, vtedy cele auto zrychluje nerovnomerne. Na 5-ke to mam asi ako ty, jemne poskakovanie otackomera. Vyskusaj to na stvorke, alebo sestke, ci to bude robit to iste. Pozri prilozene PDF, riesi sa tam nieco podobne.

 

powertrain_2016_podzim_prevodovka.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...