Přejít na obsah

Rachtání vycházející z prostoru pod řidičem / pedály (1.9 TDI PD 74kW 4x4 2002)


strangereu

Doporučené příspěvky

Zdravím,

již několik týdnů pozoruji na svém autě takové podivné rachtání vycházející z prostoru pod řidičem, resp. pod pedály... Je to dokonce i cítit, když mám nohy položené pod pedály a zarachotí to, jak kdyby něco v tom místě zacvakalo.
Nejvíc se to projevuje při skoro volnoběžné jízdě na 1-2. rychlostní stupeň, takže dejme tomu, že na tu dvojku třeba kolem těch 1200 - 1000 otáček, ale jakmile nechávám dvojku jet v kolonách jenom na volnoběh, tedy na 800-900 ot. tak se nic neděje a nic nikde neklepe, to samé platí pro jedničku.
A dneska se to začalo objevovat i na neutrál, kdy bylo auto úplně v klidu... Občas to prostě zarachotilo a zacvakalo, ale hned zase přestalo a po 3-5 vteřinách se objevilo znovu, řekl jsem si, že by to mohla být dvouhmota, už bude mít dobrých 60tkm za sebou, ale když posledně zlobila jetá dvouhmota, tak pomohlo sešlápnutí spojky a rachot přestal a hlavně se i jinak projevoval. Teď, když sešlápnu spojku, tak motor má víceméně stejný zvuk a rachotění nepřestává.
A ještě tedy dodávám, že rachtání se objevuje občas i při startování a zároveň i při vypínání motoru, ale né vždy... Pouze občas, jinak startování i chcípání probíhá bez jakéhokoliv rachotění. Zkoušel jsem i chcípání se sešláplou spojkou, ale vliv to nemělo a ten zvuk se tak jako tak objevil.
Nevíte, co by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...