Přejít na obsah

zkušenosti s firmou profi-chiptuning


Standis

Doporučené příspěvky

Za sebe obecně ze zkušenosti:

 

1) Pokud někdo slibuje "akční cenu", je to přesně ten typ firem, kterým je dobré se vyhnout. Jestlipak víš, proč je sleva náhle pod hranicí 5.000,- Kč? No protože už nejde o trestný čin, ale jen o přestupek, kdybys je chtěl třeba nahlásit za podvod (neříkám že to tak tato firma má, je to spíše obecný trend řekněme "nečestných" firem, takže bacha na to)

 

2) Dělit úpravy na spotřebu, výkon a další je ptákovina, správná optimalizace je jen jedna a buď ji dělám správně, nebo ne. Neexistuje několik správných cest pro tentýž motor...

 

3) Výkon jako takový je OK, díval jsem se třeba na 1.6TDI a 99kW je úplně v pohodě, jde to i lépe (a bezpečně). Spíše krouťák je už vyšší, než jaký je limit od výrobce pro zachování životnosti, proto soudím, že to bude spíše zase typicky natlakované turbo pro co největší zátah a pak nic, tedy za předpokladu, že je společnost aspoň trochu seriózní a opravdu auta čipuje a jen to nepředstírá (protože podobných firem bylo a je stále hodně a placebo efekt důvěřivého zákazníka dělá divy).

 

...a obecně. Pokud se koukneš na ověřené a kvalitní lidi (TDI Fun, Motorpower a další), nikdo z nich nedělá čip za pár Korun. Mají své know-how a kdo chce kvalitu, ten si ji rád zaplatí.

Kolem a dokola, abych nikoho z ničeho nenařkl, o té firmě nevím nic a třeba opravdu dělají kvalitní úpravy. Osobně ale tomu ani za mák nevěřím, já bych k nim nejel.

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím všechny. Rád se podělím o zkušenosti s touto firmou. Profichip Tuning Brno. Tato firma nemá s profesionálním chipem nic společného. Takže... 

 

Před cca 2 měsíci jsem si podle recenzí tuto firmu vybral pro chiptuning a opravu teplých startů. Z origo 115Kw zvýšeno na 130.8kw. Auto sice jelo jak drak, trhalo asfalt, ale také hulilo jako prase, ale.... Ale něco se mi nezdálo. Zajel jsem k jedné konkurenční firmě (specializuje se i na úpravy vyloženě závodních aut). Verdikt mě málem položil do kolen. Totálně rozesr...né mapy (tlaky pro turbo, že by to ani hybridní nepřežilo,o dávkách paliva ani nemluvě, dokonce i na volnoběh zvednuté dávky... ). 
Zvýšení výkonu = zvýšení všech map o 8 až 12% na tlaky a dávky, kte to není potřeba nebo jak bych to jednoduše  popsal. Graf z válcové brzdy nemohl být origo z mého vozu, na to jsou křivky údajně až moc ideální, jak podle pravítka. Dále po 3 týdnech čekání jsem se připomněl ohledně oprav teplých startů. Obratem jsem dostal odpověď, že má jednotka není na tento typ úpravy podporována... Zajímavé, když každá jednotka má své mapy. Tudíž je každá opravitelná. A ejhle, opraveno na počkání u konkurence. Dále mi bylo řečeno, že EGR ventil je zakódován a tudíž mimo provoz, také lež... Je plně funkční. Takže jsem nechal opět nahrát původní software pro klid na duši. Podle odborníků tato úprava nemá nic společného s profi chipem...!!! Asi jsem jediný, kdo si vše nechal projít do detailu a vysvětlit. Hlavně že je drtivá část lidí s nimi spokojená ?? K čemu takový výkon, když není odborně proveden. Ale toto už nikdo nevidí, nýbrž řeší jen ten výkon a nic jiného. Nehledě na to, že před úpravou musíte podepsat podmínky, že cokoli se s autem poté stane,nenesou žádnou odpovědnost. Pouze vy sami. Takže podle opravdových profíků je toto firma na styl kutil s.r.o s úpravou alá Láďa Hruška.. Čuměl jsem jak puk, co vše jsem se dozvěděl. Napsal jsem podobnou recenzi na Googlu, nevydržela tam ani minutu ??a byla pryč ? Toť mě zkušenosti s touto firmou. Nedoporučuji, pokud máte své miláčky aspoň trochu rádi ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je vesměs obecně známo a nechápu že tam někdo ještě navzdory tomu jezdí, stačí číst.. Ale aspoň další recenze, která to potvrzuje.. A to že to jelo jak drak, k tomu bych asi napsal 2 věci:

1) Placebo je sviňa
2) Natlakovat turbo umí každý pro subjektivní zátah, stejně jako možná změnit citlivost plynu

Nepochybuji, že by objektivní měření naopak přineslo zhoršení dynamických schopností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...