Přejít na obsah

Predplaceny servis / prodloužená záruka a mobilita


Dreizak

Doporučené příspěvky

Dobry vecer,

budu kupovat novou fabii ale presne nevim, co vse zahrnuje predplaceny servis "standard" a "plus". Byl jsem na konzultaci u dealera SKODA, prodejce novych vozu to se mnou resil a rekl mi, ze staci verze "standard" a zaroven k tomu sluzba "mobilita plus". K tomu se podle jeho slov v ramci 5lete zaruky nebo poctu najetych km vztahuji veskere opravy a vymeny dilu v pripadech, kdyz odejde napr. cerpadlo, spojka, proste vse aniz bych za to mel utratit jedinou korunu. Moc se mi tomu opravdu nechce verit a mam pocit, ze na me neco hral. Muzete mi prosim vy, majitele novych vozu s touto predplacenou sluzbou rict, jak to funguje, prip. jestli ten prodejce mluvil pravdu a nekecal? Diky vsem. Jestli jsem tema vytvoril ve spatne sekci tak se omlouvam, jinde nebyla moznost vytvorit nove tema.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem to prave cetl, takze podle toho co jsem psal o slovech toho prodejce mi kecal, to je taky docela dobry byznys z jeho strany vidim. Takze az servis plus zahrnuje tyto ukony od spojky, po remen az k tlumicum, atd. Diky za upresneni a tomu prodejci bych nejradsi rekl z plic neco nehezkeho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zeptám se Tě jinak, dostal jsi od nějaké firmy něco výhodně.

Já zatím ne. Vždy si vše nechají DOBŘE ZAPLATIT.

Pokud si myslíš, že do nového auta vrazíš ročně víc než 7000 Kč, tak si to PŘOBJEDNEJ !!!!!

Mají dobře spočítáno, že auto 5 let vydrží. Jinak by nedávali za 2000 Kč prodlouženou mobilitu.

 

 

Editováno: , autor: ralff
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ted jsi to naprosto vystihl mam pocit a otevrel mi oci, ze to vezmu bez toho predplaceneho servisu. Ono vlastne v prvnich 5 letech je snad ta nejmensi sance na to, ze se neco vysere, muzu tedy doufat jen v to, ze nedostanu vadny kus. Kdybych vzal ten servis plus, vysypu jim z 99% 35 000,- jen tak. To je opravdu dobry byznys. To si misto toho servisu zebrackeho prikoupim krasny lity kola. :D Kdyby nekdo jeste mel co rict, treba nekdo z majitelu novych aut jak se k tomu postavili, budu rad za kazdy nazor. Pozitri jdu auto objednat, tak bych mel nejradeji do te doby co nejvic nazoru. :)

Editováno: , autor: Dreizak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzal bych spise prodlouzenou zaruku 5/150 a hotovo. Sance ze se ti neco vysype v tuhle dobu, resp. urcite ne za 3 roky je minimalne.

Kdyz uz, tak na to pouzijes zaruku, kterou musis ale kloubit s vymenana oleje a servisnima prohlidkama v orig. servisu aby ti zaruka nepropadla.

Pokud tohle budes dodrzovat, tak s jakou koliv rteklamaci do servisu a nedat se. Kdyz nebudou chtit neco opravit, zajet jinam.

 

Zadny predplaceny servis bych neresil, k cemu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, jestli to pořád platí, ale mi nabízeli předplacený servis standard/100000km s 50% slevou, takže místo jen mobility za 2000Kč servis za 9000Kč.  

 

Jinými slovy za příplatek 7000 Kč, jestli dobře počítám, tak ve variantě standard by v tom mělo být za 5 let:

3-4 prohlídky, 2-3x olej, filtry pyl a vzduch, svíčky, brzdovka.

 

Na ten příplatek jsem se nechal ukecat, moc jsem na tom asi neprodělal, řekl bych vylej nalej, pokud bych bral jejich olej za jejich ceny (což tím pádem budu), tak jsem i vydělal.

Vyloženě se to vyplatí tomu, kdo jezdí 20000km/rok a více, to jsou pak častější prohlídky.

Za plnou cenu ale ani náhodou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz v konfiguratoru pridam polozku Mobilita Plus za 2000 Kc, tak se mi snizi cena z prodlouzene zaruky 5 let/150 000 km z 12 100 Kc na 6500 Kc, takze je to celkem akceptovatelne. Kazdopadne ani tak za 5 let urcite nenajedu pres 150 000 km.

 

Kazdopadne Mobilita Plus za 2000 Kc zvysuje zaruku ze zakladni doby 2 roky na 5 let/100 000 km. Takze nestaci tato, jak jiz pise kolega nade mnou? Myslim, ze i po pridani tohoto se ten priplatek 6500 Kc da vyuzit jinde a lepe.

Editováno: , autor: Dreizak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vsechno navazuje se vsim,... kazdopadne bych si to vsechno ale nepletl dohromady, jako je PREDPLACENY SERVIS, MOBILITA PLUS a PRODLOUZENA ZARUKA.

Skodovka rika u prodlozene zaruky toto: Prodlužte si nájezd záruky v rámci paketu Mobilita Plus na 150 000 km. 
Toto rozšíření se vztahuje pouze na záruku vozu a nevztahuje se na služby Záruky mobility plus.

 

V podstate kdyz se koupi Mobilita Plus, tak je to na 5/100, ten priplatek 6500 Kč je asi tech dalsich 50 tis. km, ale zase prodlouzena zaruka nema vliv na mobilitu.

Aby platila mobilita, musi byt dodrzeny vsechny predepsane vyrobcem pozadovane vymeny v autorizaku a na to zase samozrejme navazuje predplaceny servis......

...... No a ted si vyber co ted :D:D:D 

Samozrejme aby platila zaruka, musi byt taky dodrzeny vsechny vymeny. Je to podle me opravdu vsechno se vsim.

Ja osobne bych si dal mobilitu Plus a pak jeste priplatil za 5/150, me osobne by se to vyplatilo.

 

Zalezi fakt na tobe, co vyuzijes, Pokud by ten servis platil kde je 50% sleva, coz myslim ze tato akce uz skoncila, tak by to bylo asi fajn. Ale i tak by to bylo mozna fajn, pri cene oleju v servisu, je to masakralni ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

50% slevu urcite nedostanu, nebylo mi o tom receno nic, zrejme to uz skoncilo. Co se tyce servisu standard, za 19 000 Kc bych mel olej, filtry, prip. svicky pozlacene, coz se nevyplati urcite si myslim. Takze urcite mobilita plus a prip. prodlouzeni za tech 6500 Kc na 150 000 km.

V pripade necekane poruchy v zarucni dobe to budu resit pres zaruku (opravu bych teoreticky platit tak ci tak nemel, jako je u ostatnich elektronickych zarizeni, napr. mobil, pracka, lednice v zarucni dobe). Jinak by ta "zaruka" nedavala absolutni smysl ji na voze mit. A co se tyce servisnich prohlidek, chci to stejne servisovat pouze ve skode, takze myslim, ze by to tak mohlo asi byt. Po zaruce stejne vsechny dily a opravy budu muset platit tak ci tak.

 

Kazdopadne by jeste bylo fajn, kdyby nekdo kdo se v tom vyzna poradil s tim, zda-li je nutne opravdu pribrat zaruku na tech 150 000 km nebo nechat jen mobilitu za 2000 Kc, ktera to prodlouzi na 5 let/ 100 000 km.?

 

Jelikoz mam rocni najezd mezi 10-15 000 km, vic ne. Proto se mi zda ten priplatek za 6500 Kc takovy, ze to nevyuziju.

Editováno: , autor: Dreizak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze jsem volal na zakaznickou linku a bylo mi receno, ze mobilita plus za 2000 Kc jen prodluzuje dobu standartni mobility na 5 let a priplatek za 12000 na 150 000 km je jen pridavek o tretinu najetych km, ktera se vztahuje napr. na . defekt pneumatiky, vybití baterie nebo záměna paliva,atd. ..Vseobecna, garantovana a tovarni zaruka je uplne neco jineho a ta je v ramci 4 let defaultne, ktera v konfiguratoru neni, nebot je automaticka. Takze takto na vysvetlenou i pro ostatni. Kazdopadne kdyz ma clovek tovarni zaruku na vuz, resp. kdyz se prokaze, ze treba pri vyrobe bude zjisten vadny dil, v ramci zaruky bude zdarma opraveno na naklady automobilky. V tom pripade nechapu, jaky vyznam ma predplaceny servis plus v hodnote 35000 Kc v pripade, kdyz se neco vysere a clovek o auto pecuje a chova se k nemu tak, jak ma. V tom pripade tento servis resi tedy to, ze nebudou zakaznici platit za nahradni dily nic i presto, ze k tomu dojde vlastnim spatnym zachazenim a ne vyrobni vadou, jestli to chapu spravne v konecnem cili? 

Shrnuto:

Tovarni zaruka 4 roky = oprava a vymena dilu v pripade prokazani vyrobni vady

Predplaceny servis = oprava a vymena dilu i v pripade, ze si poruchu vyvola i sam ridic hrubym zachazenim

 

Chapu to tedy uz konecne spravne? :D takto by mi to davalo smysl.

 

EDIT doplnek: jeste jedna vec, nevite kolik stoji pravidelna servisni prohlidka bez predplaceneho z vlastni kapsy v ramci vymeny oleje a filtru? :)

Editováno: , autor: Dreizak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty tu furt motas dohromady Predplaceny servis a Mobilitu, potazmo prodlouzenou zaruku ;)

 

Predplaceny servis se vztahuje jen na obratkove dily, coz jsou treba filtry, oleje, desticky, kotouce, rozvody a dalsi. Resp. to je sluzba kterou vyuzivas k provozu tveho vozu, tudiz klasicky servis aby bylo auto v cajku.

Mobilita/Mobilita plus/Prodlouzena zaruka, je sluzba ktera dava ,,ochrannou" ruku prave na vady, ktere se mohou projevit pri uzivani vozidla a mohou odhalit nejake necekane problemy s chovanim vozu ac vlivem vyroby ci jen ze je to furt jen stroj.

 

Nevim jestli jsem to snad uz ted popdal ci chapu dobre i ja. Ale myslim si, ze zas tak slozity pochopit to nebude :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...