Přejít na obsah

Ztrácí se chladící kapalina


RAD007

Doporučené příspěvky

Držák filtru oleje s integrovaným kanálem pro olejový chladič, tzv. Držák pomocných agregátů ... Divné, pokud to nikdo neměl dole, že by na té ploše mezi blokem odešlo těsnění, ale kdoví ... Je to opravdu kapalina, není to na fotce olej?

Těsnění 06J115441A

Držák 06J903143AH

 

 

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkud by se tam asi brala kapalina, než právě z toho spoje, tedy místa doteku toho držáku na bloku motoru, a to by znamenalo poškozený těsnění nebo povrch obou těsnících ploch.

No ale pumpu jste evidentně nekontrolovali, viz. info "Pumpa je prý jinde".

Podle fotky mi to přijde jen jako olej, šáhni na to, nesmí to být červený po chladicí kapalině. No a když se přitom podívaš cca uprostřed zepředu na motor a kryt pod ním, a bude tam "červeno", je to tekoucí pumpa ...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to o servisu a volbě, autorizák Ti nabídne jen celek, pokud to teče jen drenáží hřídelky vrtulky a tělo pumpy je OK, nechá se vyměnit jen samostatná vrtulka, dostupná ale jen v aftermarketu. Krom toho se řeší, zda měnit řemínek a s tím tedy i jeden levotočivý šroub, je to zas o mechanikovi a zákazníkovi.

 

Třeba toto a pár příspěvků níže pomůže, jinak i tady je tom topicu co jsem odkazoval výše více detailů.

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=10&p=1689050

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budou měnit celou pumpu a kvůli místu si sundají sání, očistit sání i prostor v sacích kanálech nad ventily, a očistit i klapku sání. Sice jen 105tkm ale TSI se zanášej ... :mellow: Jinak kromě výměny kapaliny nic, ta pumpa je bokem od všeho. Ale, jak jsi na tom s rozvodem, měnils napínák a řetěz nebo ne? To je velká bolest a napínák selhává bez varování, i při nevytaženém řetězu ... Čím více studených startů to má za sebou, tím větší riziko díky konstrukci napínáku.

https://forum.skodahome.cz/topic/138771-motor-nejde-nastartovat-diagnostika-bez-poruchy-přeskočené-rozvody/

 

Napínák a jak moc je vylezlý se nechá zkontrolovat, ale bohužel nic to neřekne o stavu toho zajištění, té rohatky co selhává, proto jedině výměna za poslední napínák dá jistotu.

 

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To potřebuješ pro konfrontaci s nabídkou servisu? Obě dvě věci jsou na sobě nezávislé, času podle šikovnosti mechanika, normohodiny autorizáku neznám a stejně si každej účtuje podle sebe a ve výsledku se výrazně liší ... V autorizáku by výměna celé pumpy+práce neměla být víc jak 6000, rozvody s výměnou řetězu+napínáku+drobnosti max do 10000, pokud nebudou měnit další věci jako spodní kryt, ložiskovou stěnu atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

všiml jsem si, že mi poslední dobou zhruba každých 700-800 km ubyde kapalina od max rysky skoro k min rysce, to už asi není úplně v pohodě co? jak rychle se zhruba ztrácela vám, když jste řešili tyhle problémy?

Editováno: , autor: Czeczo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi podobně jako tobě,  500 až 700 kiláků a voda pryč nejdříve jsem si myslel, že je prasklé těsnění pod hlavou, ale  nedalo mi to a hledal jsem dál, nakonec jsem našel místo odkud tekla voda a byla to vadná skříň termostatu  která je u mě na pravé straně bloku motoru mám 1.6, chce to ale nejprve hledat místo úniku než s tím vlítnout do servisu a nechat to opravit za ranec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...