Přejít na obsah

Olej v sání při jízdě do prudkého kopce


Doporučené příspěvky

Ahoj. Zpozoroval jsem na své 1,2/63kW TSI rv.2010 podivnou věc při krátké jízdě do prudkého kopce na jedničku (300 m  rychlostí 20km/h). Auto po chvíli jízdy zakouří a když zastavím,  stoupne volnoběh, jako by se do sání dostal olej nebo něco. Druhá věc s tím spojená je, že když jedu  za hodinku zpět, tak po na startování se objeví klasické zarachtání rozvodů, které se tu řeší jinde mnohokrát a můj motor na něj díkybohu netrpí (preventivní výměna). Řekl jsem si, jestli trocha toho oleje nechybí někde pro správnou funkci napínáku. Přeměřil jsem hladinu a opravdu klidně dvě deci takto umí zmizet. Jinak motor nebere nic. Můj dotaz - Nevíte, co by to mohlo být  a máte s tím zkušenost? Snažím se zatím prudkým kopcům vyhýbat.

Editováno: , autor: Geonova
překlep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic podobného jsem nikdy neslyšel. Ovšem některé 1.2 TSI mají vysokou spotřebu oleje. Jednu takovou jsem měl, nicméně ve firmě nebyla a není vůle to řešit, takže se olej neustále doplňuje. Shodou okolností je to také ročník 2010 (nejhorší), kouř z výfuku nebyl nikdy pozorován. Rachocení rozvodů je u tohoto motoru standard - to, že máš rozvody vyměněné, nic neznamená, rachotí to obvykle znovu. Ale na to jsou zde jiná témata.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...