Přejít na obsah

Odlučovač oleje 1.4 16V


Doporučené příspěvky

Zdravím...měl bych dotaz, zda se s tím někdo nesetkal. Mám rooma 1.4 16V, 157t km nalitano. Hvízdá mí "něco" z motorového prostoru při zahřátém motoru na neutrálu, ze strany rozvodů. Měl jsem vzato, že vodní pumpa. Jenže ve škodovce v servise měli z hozený řemen, kontrola pumpy a vše ok. Hladina v nádržce ani o mm neklesá. Páni technici došli s odpovědí, že hvízdá odlučovač oleje za cca 2500 s prací. Jsem prvně slyšel o nějakém prvku jménem odlučovač oleje, ani nevím kde je a zda si ho dokážu vyměnit sám. Ale otázka z ní. Opravdu toto zařízení umí hvízdat? Hvízdání připomíná nenamazané ložisko, vysoko frekvenční pískot, vedle zvuku klapajících ventilů. Pokud čas dovolí, natočím to. Setkal se s tím někdo? Můžu to tak klidně nechat? Pokud nebudu řešit zvukový doprovod z motoru... Neuškodí to? (něco jako u TDI, jak hvízdá turbo, tak už se ví, co bude). Díky panové. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezačalo ti to dělat teď jak se ochladilo? Teoreticky by to mohl dělat řemen a nebo alternátor. Možná ještě klimatizace - máš tam olej? Můžeš to vyzkoušet sám sundej řemen a když to utichne, tak je motor ok a je to někde na trase řemen, alternátor, klimatizace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ales-r: Cca od srpna mam toho rooma. A od te doby jsem zacal ten zvuk vnimat. Jeste jsem ho nestacil nahrat. V kabine je slysel lip, nez pri otevrene kapote. Pocasi nepocasi, klima neklima, hvizdam porad. Ale jakmile zaradim a rozjedu se pomalu- male otacky, zvuk se ztrati (muj vnimavy pocit) a samozdrejme pri jizde uz jde slyset vase otacky motoru. V servise meli zhozeny remen a zkouseli jet bez neho a dle me urcite zkouseli remenice, kladky. Zvuk je navadel k tomu odlucovaci.  Ten zvuk nekdy pripomina stary vyzvanejici telefon (pevna linka). Doplnujici info: Rozvody v autorizovanem pred cca 20tis km. Dle servisky. Kdyby panum technikum se soucastny stav nezdal, kdyz mely remen zhozeny, urcite by rekli.

 

Hubo44: Kde ten odlucovac najdu? Je dostupny? Ja jen, zda je to na autorizovany servis, nebo staci sikovny mechanik, ktery motor nevidi poprve? Dil si sam objednam, jen ho tam dat. Je nutno PC? Nevis? 

 

Jinak prozatim vsem diky za postrehy. Nekdy na parkacu jak chvili nechavam schladit motor, tak mi je az trapne, co za rechtacku prijelo :). 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Urcite ne, ale tesni. Zacal sem hlidat hladinu chladici kapaliny. Je nad minimem. Ono, parkuji ve svahu. Jedine po praci na parkacu jak vzpomenu kouknu. Jenze kdyby to byla pumpa, jde slyset hned po nastartovani (studeny motor). Cca 3 min auto si bubla, bo zaviram po sobe branu a nic. Zadny zvuk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na neutralu hvizdani je bud prehluseno otackami, nebo prestane hvizdat, tezko rict. Soused turoval a ja u motoru. Zkouseli jsme ruzne otacky ( i ty v cervenem).

Viz vyse jsem psal, ze jakmile dam kvalt a plynule se rozjizdim, hvizdani do kabiny nejde. Ac se snazim vnimat za jizdy motor a jeho projev, tak nahrany zvuk neni slyset. Pouze kdyz stojim s teplym motorem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Servo mi to nedela. Kola mam rovne. Civka? Jak to myslis? Jako alternator? Pred tydnem dojedu k baraku-hvizdam. Vypnu motor, kopl sem znovu po cca 3 minutach a hvizdani zadne, pouze pekny zvuk zdvihatek. To byl a asi mala chvilka stesteny. Dlouhodobe zatim hvizdam. Blbe je, ze auto denne potrebuji. Cca v listopadu musim naplanovat servis. Do te doby musim zvazovat zde Vase tipy, nez jit hned menit odlucovac. Kdyby jen existoval pristroj, ktery frekvenci hvizdu dokaze najit od hluku zdvihatek, remenu apod. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím Vás, po delší odmlce jsem konečně zde, abych napsal na mé založené téma "odpověď", co to bylo za hvízdání. Nejprve připomenu, že jsem s tím byl v autorizovaném servise a kontrolovali rozvody, pumpu apod. Dle jejich slov řekli odlučovač oleje za nějakých 2500 kč. Po mém posledním příspěvku utekl nějaký čas a jednoho krásného dne náhodou koukám a pod autem mokro. Vyloučil jsem klimu, nepoužíval jsem jí. Koukám do motorového prostoru a vše bylo jasné....vodní pumpa K.O. Kde se páni technici v autorizovaném servisu sekli? Asi vůbec se na to nepodívali. Po výměně pumpy a rovnou i rozvodů, hvízdání již není slyšet. Závěrem: u mě pomohlo tedy výměna vodní pumpy a je klid. Mějte se a ať Vám to jezdí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...