Přejít na obsah

Servisem naúčtované množství oleje


zkr72

Doporučené příspěvky

@ronskispeed ja sa nehádam, napísal som to len pre info ostatným, koľko u mňa trebalo dolievať pri domácej výmene, pri ktorej som naozaj bol, čiže tie 4l v servise sú podľa mňa úplne normálne.. navyše ako si spomínal, zaokrúhľovať by sa malo stále smerom nahor predsa, aby sa im ľahšie rátalo na faktúre!  ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja sa nehadam ani nechcem... mna vyslovene seru tieto ich praktiky a ked si chces doniest vlastny olej a filter potom vyhrazky o padnuti zaruky a pod. Mozno by to obhajovali ze musia celu jednotku uctovat, aj ked naleju len polovicu z nej. (alebo preleju max na ryske?) No v prvom pripade by ti mali pol litra dat pri preberani vozidla na "dolievanie."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Copak do nemocnice si muzes donest vlastni krev? Do hospody vlastni maso? Zkus se na to divat i timhle pohledem...

Doneses si vlastni olej, podepises jim, ze na tvoji zadost ho tam daji a co kdyz v te pixle bude neco jineho protoze eshop jsou podvodnici? Budes se se servisem soudit, ze ti tam nalili neco jineho nez bylo napsane na baleni? Nemaji zapotrebi jit do rizka. A bo, znackove veci jsou vzdy drazsi, ale to nemi jen u aut prece...

  • Pozitivní 1
  • Negativní 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minimálně první případ je opravdu mimo. Každý normální člověk, pokud jde na plánovanou operaci, si před ní nechá odebrat krev, kterou mu při operaci vrátí. Zamezí se tak naprosto všem nežádoucím reakcím. Ale dost OT.

 

Na nošení vlastního oleje nevidím nic špatného. Pokud si totiž servis za běžně prodávaný Shell LL olej (4 litry za 1000 Kč) řekne 3200 Kč, je to opravdu šílenost. To mi pak vyjde lépe kupovat Millers Oils za 500 litr.

 

K otázce nevráceného 0,4 litru - není možné, že servis motor propláchne trochou oleje než zašpuntuje vanu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@epo nic v zlom, ale zober si tu marzu na tom oleji... to je uz vyslovene ojebabravanie zakaznika. Na to by mal existovat zakon o neprimeranom zisku z tovaru. Normalne kupil 1l oleja povedzme za 7€... oni tam maju urcite mnozstevnu zlavu, mozno beru v sudoch a maju zazmluvneneho dodavatela... to su vsetky aspekty na nizsiu cenu nakupu oleja... Oni kupuju olej mozno za 5€/l a tebe ho potom predaju za 20€/l a to neviem ci som aj malo nepovedal. Keby mali cenu povedzme 10€/l, tak vela ludi by ani nevymyslalo s vlastnym olejom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

V servisu, kam jezdím já, používají originální olej Škoda v originálních obalech. Vždy se platí celé litrové balení, pokud se tam celé nevejde, může si zákazník odvézt zbytek oleje na dolévání. Originální olej v originálním obalu je možné jakožto originální díl požadovat v každém Škoda servisu, pokud si zákazník přinese vlastní originální balení oleje Škoda, je servis povinen ho akceptovat, pokud ne, změňte dílnu. Pokud by někdo nevěřil, že ho tam opravdu nalijí, může být servisu přítomen, alespoň v mém servisu to možné je, byl jsem několikrát přítomen. Při tomto systému je okradení na oleji naprosto vyloučené. Výrobce neřeší viskozitu, rozlišuje pouze pevný (VW 502 00) a proměnlivý interval (VW 504 00) pro TSI motory. V mém případě 1,2TSI_66kW pevný interval v servisu 319 Kč / 1l, na skoda-dily 290 Kč/1l. Prodloužený interval stojí kupodivu podobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I těch 605 Kč za litr je prostě hrozně moc... To je 2300 za výměnu. 4 litry, přičemž běžně kupuju kolem 1000 ten samý, co lejou v servisu. I Millers Oils stojí pod 600 za litr.

 

Ano, je legrační řešit cenu oleje (měním každých 15 tisíc a dávám LL) u auta v ceně F3, ale je mi prostě proti srsti vyhazovat peníze jen tak zbytečně.

Editováno: , autor: mp390
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...