Přejít na obsah

Vysoka spotreba na neutrali


lubyk93

Doporučené příspěvky

Zravím mam problem no neviem ci je to az taky problem ale celkom ma to štve..

 ked jazdim na aute klasicky mi ukazuje spotrebu tak ako ma ako nahle vyradim kedze obas chodim na neutrali zrazu mi na tom neutrali zacne sptreba stupat tak isto aj ked mam zaradene a dobrzdievam vobec nemam nohu na plyne aj na dakych 9litrov a nasledne po dakych 5 sekundach sa da na 0 alebo na 0,7l moze to byt dake cidlo alebo len tak blbnut palubak?? dakujem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri dobrzdovani mi vybroval pedal absko mechanik mi vravel ze tam bol volaky pliesok pokryveny narovnal ho pedal nevybruje... ale zase palubak mi blbne moze to byt daky snimac alebo co vobec sa v tom nevyznam.. ono ked dobrzdievam tak mi zacne spotreba na neutrali stupat ale za dakych 5 sekund klesne na nulu.. na pc som ho este nebol dat az buduci tyzden zrejme... ale dost ma to trapi aj priemernu mi to celkom pekne kazi... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle fotek je to v pořádku.
Kdyby si našel kopec dlouhý 100km a sjížděl ho na neutrál tak by ses dostal do této situace:
Ujet 100km při rychlosti 15km/h ti zabere 6,7hod. Při spotřebě na volnoběh 0,8l/h spálíš 5,36l nafty = ± 7l/100km dle tvého PC (PC proměřuje a tyto propočty s volnoběhy nemá moc zmáklé, takže ti to sedí)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ale vedel som si spravit spotrebu tych 7l na 100km a teraz sa mi dako nejde dostat pod 8l dneska som nehal stat nastartovane auto isiel som si rychlo odskocit spotrebu som mal. 7.9l nasadol som po 5 minutach do auta a uz som mal priemernu 8.3l nemoze tam byt daly snimac alebo daco poslodene naozaj mi to nejde do hlavy... doteraz to bolo vsetko ok a zrazu mi to blbne dnes som natankoval 20l vynuloval kilometre som zvedavy ci to bude sediet..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě tam může být něco špatně.

Stačí aby začal umírat termostat a spotřeba leze nahoru. Navíc v sériovém nastavení budíku umírající termostat nepoznáš, už od cca 75 do 100°C ukazují budíky 90.

Může to být nějaké teplotní čidlo, ale to se ti bude hledat špatně bez diagnostiky.

Zajeď si k někomu ať to prověří. Klidně se stav u mě, ale nevím kolik to máš do Veselí nad Moravou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když stojíš, měří to spotřebu v litrech za hodinu. Když se rozjedeš, tak od nějaké rychlosti to začně přepočítávat na litry na 100 km. A protože při volnoběhu je spotřeba v litrech za hodinu je pořád stejná, tak čím pojedeš rychleji, tím bude spotřeba v litrech na 100 km menší.

 

Když stojíš s nastarovaným motorem, tak se palivo spotřebovává, to znamená, že přibývají litry, ale kilometry nepřivývají, tak se musí zvyšovat spotřeba v litrech na 100 km.

 

 

Editováno: , autor: McMatej
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No len mne nejde do hlavy spravil som spotrebu napriklad na 7l na 100km rano nastartujem auto pohnem sa pr metrov prepnem na palubaku na priemernu a ukaze mi 25l na 100km a postupne po po dvoch desatinach klesa a klesa prichadzam pred stipku zastavim stojim par sekund a zase po dvoch desatinach stupa... ja len tak ci niekto nemal daco podobne aj tu... a podelil by sa o radu zajdem  v pondelok do servisu uvidime...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když ráno nastartuješ studený motor a ujedeš s ním kousek, tak je spotřeba logicky vysoká a postupem ujetých km klesá. No a když pak po chvíli zastavíš a stojíš, tak začne stoupat. Než pojedeš do servisu, tak si přelep displej černou páskou abys ho nemohl sledovat. Natankuj si tu plnou nádrž a při dalším tankování do plné nádrže si spočítej spotřebu. Pokud bude nenormální, v závislosti na provozu, tak to začni řešit. Teď podle mě řešíš neexistující problém ;) 

  • Pozitivní 2
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Co ta reálná spotřeba? Je to totiž strašně jednoduchá věc jak zjistit zda ten palubák kecá nebo ne :rolleyes: Na obou videích je vidět že je to studený. Dneska ráno když sem vyjížděl po noční z parkoviště sem zahlídl na Maxidotu 58 a nějaký drobný, někdy je to i víc. Reálnou spotřebu mám OK, mám to řešit?

Editováno: , autor: šulda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...