Přejít na obsah

Držiak na hasiaci prístroj


gabbi

Doporučené příspěvky

Prezerám si návod na obsluhu a na strane 229 je písané, že hasiaci prístroj je upevnený pod sedadlom spolujazdca. Ja tam nielenže nemám hasiaci (pochopiteľné - chcú, aby si ho každý kúpil sám), ale nemám tam ani držiak. Mám elektricky nastaviteľné kožené vyhrievané sedadlá s odvetrávaním. Mali ste niekto hasiaci alebo aspoň držiak v aute od výroby? Je možné ho tam dodatočne domontovať, alebo sa môže nachádzať iba pri sedadlách, ktoré nie sú elektricky ovládané?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Vedel by mi niekto, prosím, napísať čísla dielov (držiak + hasiaci). Ideálne keby niekto mal aj návod na montáž z dielenskej príručky :) V škodovke za diely + montáž pýtajú cca 150€,  takže ak by bol návod, tak si radšej kúpim diely a namontujem si to doma sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Nevím to jistě, ale myslím si, že ten koberec je připraven pro prostup kabeláže na vyhřívání/el.ovládání sedadla.
Já tam nic nedám, mám tam deštník.
Nyní to mám v obou autech v kufru. Není to sice úplně ideální, ale je snadno přístupný.
Kdysi jsem jej měl v autě namontovaný u nohou spolujezdce. Držák byl přichycený-našroubovaný do plast.tunelu. Bylo to staré auto, tak bylo jedno, že jsem do těch plastů vrtal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

Je otázka, zda si nechat zlomit nohy nebo uhořet. V kufru je hasicí přístroj pro ostatní, v kabině pro tebe. Známého kamarád přežil po nehodě díky tomu, že měl hasicí přístroj v kabině. Já vozím neoriginál v kufru a stále přemýšlím, jak ho bezpečně dostat do kabiny.

Editováno: , autor: foldynp
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, zcela jistě jde originální hasičák i pod elektrické sedadlo. Na fotce, kterou uvedl @Kuchar7, přihrádku nevidím. Podle mě je to výřez pod mechanickým sedadlem spolujezdce. Mám elektrická sedadla a je pod nimi podobný výřez. Navíc na odkazu na ilcats.ru, který @Kuchar7 uvedl je "3T0860359C holder for fire extinguisher for models with electric height adjustable seats".

 

U kolegy jsem nedávno viděl, že vozí neoriginální 1kg hasičák v kaslíku před spolujezdcem. Sice ho tím zabere skor celý, ale vejde se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Úspěšně jsme s kolegou doplnili hasičák pod sedadlo spolujezdce na dvou Superbech. Jednalo se o vozy s elektrickou sedačkou. Našel jsem k tomu následující seznam dílů, ale postup jsem si upravil a použil jiný hasičák, ne originál škoda (ekonomická varianta).

 

http://www.catcar.info/audivw/?lang=en&l=c3RzPT17IjEwIjoiQnJhbmQiLCIyMCI6IlNLT0RBIiwiNDAiOiJTdXBlcmIgRXVyb3BlIiwiNTAiOiIyMDE2IiwiNjAiOiJBY2Nlc3NvcnMiLCI3MCI6IjAxMTExIn18fHN0PT03MHx8YnJhbmQ9PXNrfHxtYXJrZXQ9PUNafHxtZGw9PVNVUCAgfHxFcGlzPT04NTF8fEVpbnNhdHo9PTIwMTZ8fE1haW5Hcm91cD09MHx8QmlsZHRhZmVsPT0wMTExMXx8R3JhZmlrPT0wMDExMTE0MTk%3D

 

Já jsem tedy použil jsem následující díly:

 

kovový držák pod sedačku 3T0860359C

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3v0860359-drzak-pro-hasici-pristroj-skoda-32542.html

 

4x plechová matice N0154296

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n0154291-plechova-matice-4-2x16-5x11-25-skoda-12424.html

 

4x šroub do plechu N90732102

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n90732102-sroub-do-plechu-4x16-skoda-13695.html

 

V seznamu dílů jsem ještě našel i šroub 4,2mm N90698606, popravdě nevím který je správný, já jsem ten 4,0mm a drží tam dobře. Ten 4,2mm tam nešel našroubovat bez použití násilí.

 

hasicí přístroj včetně plastového držáku:

https://www.hornbach.cz/shop/Hasici-pristroj-1kg-ABC/6132128/artikl.html

 

2x šroub s plochou hlavou M6x12mm (lze použít i 10mm)

- pozor pokud koupíte šrouby podle seznamu z catcar.info, budou mít zapuštěnou hlavu která není optimální pro výše zmíněný hasicí přístroj

UPDATE 2023: nakonec jsem M6 šrouby vyměnil za WHT005227, ten má krásně širokou hlavu a vypadá jako stvořený k tomu účelu (není na fotkách)

 

Postup:

1. Úplně na začátku si vyzkoušejte plastový držák pomocí M6 šroubů našroubovat do kovového držáku. U mně byla rozteč toho plastového cca o 1mm menší, takže bylo potřeba plast trošku zhoblovat, Dají se na to úspěšně použít otevřené nůžky či jiná úzká čepel.

2. Sedadlo jsem dal do nejvyšší a nejzadnější polohy a zacvakal do připravených otvorů plechové matice. Chce to světlo a trochu zručnosti, ale dá se to udělat určitě bez vyndavání sedačky (já jí nevyndaval).

3. Když jsou matice na místě, přišroubuje se do nich kovový držák pomocí šroubů do plechu. V mém případě bylo ještě potřeba přesunout o kousek kabelový svazek s konektorem, který je naspod sedačky přichycený fofrpáskou. Tu starou jsem ustřilh a konektor pomocí nové fofrpásky přesunul kousek vedle kde nepřekáží (otvorů zespod sedačky je hodně).

4. Do kovového držáku se našroubuje ten plastový pomocí šroubů M6. Pozor na správnou orientaci jistícího pásku.

5. Vložit hasicí přístroj.

 

Ještě přikládám fotky z celé operace:

 

20210423_190410.jpg

20210423_191021.jpg

20210423_191128.jpg

20210423_191134.jpg
 

Já jsem z výsledku nadšený, vypadá to jako originál instalace :)

 

Jinak pokud je váš vůz vybaven DVB-T tunerem (je zavřený v krabici pod sedadlem spolujezdce) tak sedačka s hasičákem v dolní poloze mi přišla, že už s ním byla trochu v kolizi. Na fotkách je instalace ve voze bez tuneru.

Editováno: , autor: midlan
přidání informací
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...