Přejít na obsah

Octavia 1.6 TDI CR z ničeho nic netáhne, nehlásí žádnou chybu


madjism

Doporučené příspěvky

Zdravím Pánové, včera jsem se svou Octavkou dojel domů a vše v pořádku. Po 5ti minutách jsem vyšel ven, na drc normálně nastartoval ale auto prostě netáhne, absolutně neletí do otáček ale nic se nerozsvítilo. Až jsem ji násilim zkusil víc vytočit tak se pak rozsvítila kontrolka žhavení: 

 

7384 - regulace plnícího tlaku: regulačního rozsahu nedosaženo

P0299 00 (101) - nevěrohodný signál

 

Po zhasnutí motoru chyba žhavení zase zmizí dokud to opět nezkusím vytočit.

Nenapadají Vás nějaké možnosti co to tak najednou může udělat? 

 

Jen když jsem naslepo najel do VAGu tak pár hodnot co jsem monitoroval viz odkaz, je možné že je to k ničemu, jen mě trochu zarazila položka: "klapka v sacím potrubí pro řízení proudu vzduchu - buzení....15%". Tato hodnota se s otáčkami vůbec nemění, je pořád stejná. 

 

http://www.imgup.cz/image/LwS0

 

Díky moc za případnou radu/tip. 

Michal

 

PS: Auto má teprve 100 000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 1.9tdi 81kw a ta vyndat jde.Z té hridelky jsem to vystrčil sroubovakem.horší je to nasazovat.problém však nastal po montáži.ackoliv jsem hridelku nastavil stejne,motor kouří a kucká.pokousel jsem se to nastelovat,ale neúspěšně. Chvíli lepší, pak zas horší. Bez vagu to asi nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jsem se s tím v týdnu trápil a dospěl jsem k tomu,  že baňka jako taková nakonec funguje - neuvědomil jsem si, že tahám proti zpětné pružince. Když jsem nasál pusou, tak už se baňka normálně hýbala, i naklápění lopatek šlo lehce. Provedl jsem tedy pokus o základní nastavení regulace plnícího tlaku ve VAGu. Vyhodilo mi to "Úspěšně dokončeno, systém není v pořádku" chyba viz přiložený obrázek. Jak jsem jel do servisu, nesvítila mi žádná poruchová kontrolka (žhavení atd nic), jel jsem jako v nouzovém režimu - bez turba. Po půlhodině jízdy najednou šup a auto letělo za plynem jako předtím a jede...nechápu co tam může být za poruchu. Baňka se normálně pohybuje, čidlo v ní je na indukčním principu takže nevím jak by se vůbec mohlo pokazit a i kdyby bylo pokazené, nezačalo by asi najednou fungovat. Měl jsem jej venku, prostříkl jsem ho kontaktolem a dal zpátky.

chyba1.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...