Přejít na obsah

Spotřeba paliva 1.0TSI


Lupen_cz

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 4 měsíce později...

Tak musím uznat, že jsem se zmýlil. Už asi 5000 km přilévám pravidelně aditiva při tankování a motor jednak méně žere řekl bych tak o 0,5 l ale hlavně jede mnohem lépe ... reakce na plyn je lepší a ve vysokých otáčkách tak neřve ... takže ADITIVA jednoznačně doporučuju. Na plnou dávám 40 ml t.j. 2 stříkačky a super ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pro opakovanou poruchu na cestě Rapid 70kw v prodloužené záruce (vadná cívka) jsem s náhradním vozem F3 combi 70kw ujel celkem 206km a při vrácení jsem dotankoval 9,2L. Jedna cesta v 4 lidech, zpět sám na trase OL- UB a zpět (kousek dálnice a přes kopce po silničních dvojkách na Prakšice atd., kdo zná profil posoudí sám). Foto PP nemám nebyl čas. Za mě super spotřeba, můj Rapid si bere víc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Fabka kombi 1,0-70kw.. spotřeba dokonalá.. až možná zbytečně se tlačí na nízkou spotřebu.. možná by bylo lepší, kdyby auto bylo lépe zpřevodované... když nechvátám a myslím na to aby otáčky nešly pod 2000tis. tak při běžný vzdálenosti jízdy cca 80km se dostanu klidně na 3,7l.. pokud auto při rozjezdech z obce, a při předjíždění trochu protočím.. tím myslím, 3 a noha na podlahu, 4 a noha na podlahu a pak klidná jízda.. až do další vesnice.. tak bezpečně jedu pod 5l. ( při 2 lidech).. ale co je horší je zpřevodování.. na 50ku v obci je potřeba mít trojku, při rychlosti 40km.. spíš dvojku.. hrozný.. z ruky abych měl mixér ... pozn.: obecně nechci, aby mi otáčky klesly pod 2000, to mě drtí to podtáčení (turbo, neturbo)... všechny dřívější auta vesnici zvládli na 4ku, lehce plyn a zbytek na 5ku.. tady je pětka na běžný silnici skoro nepoužitelná a na dálnici jen jako udržovač rychlosti.. tohle mě opravdu netěší..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se na 4,5 dostal jen jednou a cíleně jízdou na spotřebu v rámci rychlostních limitů. Ale bylo to po téměř sterilní rovině a za víkendového (bez)provozu. Jezdit obec na 3.rs mě taky silně irituje, furt kvedlat klackem. Moje další F1 htp a O1 bfq to vezme na 4-5 dle podmínek a dlouho jsem se přeučoval. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja na F3 Fl 2019, 81kw 6°, mam pri cca 44 350 km dlhodobú spotrebu 5,6 - 5,7l/100km. 

 

Je to asi OK, ale viacerí tu udavate nižšiu.

 

Jazdím 65% dialnice a 35% okresky a mesto/dedina. Na 99% dvaja v aute, malo batoziny. V maximálnej možnej miere využívam tempomat na nasledovne rýchlosti 55km, 95km, 115km a 130km. Pri 130km mi to ťahá 2500 otaciek na 6°.

 

Nejazdim štýlom plyn- brzda. Neviem co robiť lepšie. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak první delší trasa s 1,0TSI 81kW. Praha-Ostrava a zpět. Cesta tam Praha-HK dálnice, pak okresky přes Vysoký Mýto do Olomouce a zas dálnice do Ovy. Spotřeba 5,5L. Cesta zpět po D1, celou dobu 130-135kmh na tempomatu a max spotřeba 6.0L. Za mě super. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Přidám se do diskuze. Jezdím většinou kolem 5,5l/100km. Jezdím normálním tempem. 

Měl jsem Octavia 1 110kw a ta papala v LPG 10-11l a plná nádrž vydržela dlouho.

U fabie mi to píše dojezd dejme tomu 540km. Ujedu 20 a píše to 480km s tím, že spotřeba klesá a klesá.

Je to normální u tohoto vozidla? Cesta 30+30km mě stála půl nádrže....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 3. 3. 2022 na 19:20, jar91 napsal:

Chci se zeptat jak se může dlouho skladovat benzín v kanystrů. Mám ho 2 měsíce. Můžu ho nalít do auta. Do tsi. Díky za odpovědi

Cca půl roku N95 E5. Ale nevím, jak E10, předpokládám, že rozdíl moc velký nebude. Klíčový problém (asi) je "vysrážení" vody dole pod benzínem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...