Jump to content

Spotřeba paliva 1.0TSI

Lupen_cz

Recommended Posts

• Pawouk pinned this topic
V 24. 10. 2017 na 7:19, Lupen_cz napsal:

Vzhledem k tomu, že jsem mile překvapen spotřebou u své nové Flll, chtěl bych porovnat svou spotřebu i s ostatními majiteli 1.0TSI. Za měsíc jsem ujel něco málo přes 3000 km a u posledního tankování již klesla spotřeba na 4,8 (830+km nájezd na nádrž) z prvotních 5,4 l/100km. Pokud by to takto pokračovalo dále, budu spokojen ještě více :-). Skutečná spotřeba se ale u mého vozu liší od pp až o 0,2 l/100km (pp ukazuje méně). Tak by bylo vhodné uvádět jak byla spotřeba zjištěna (výpočtem z tankování, nebo z pp). Vhodné bude i uvádět výkon (70 popř.81Kw), převodovku (M popř.A) a na jakém typu vozovky auto nejčatěji provozujete.

Mé současné měření:

70Kw, 5°M, HB, benzín klasika 95 + Vif, najeto 3400 km - 30%město, 50%okresky, 20%dálnice

4,8 l/100 poslední takkovaní, průměr 5,05 l/100 (dle pp o 0,1 až 0,2 l/100km méně)

Více zde

FIII combi, 1.0 TSI, M, 81kW, 6rs, benzín klasika 95, najeto 8500, 20 město/ 40 okresky/ 40 dálnice, zimní pneu.

Dlouhodobá 5,3 / poslední 3 nádrže 5,1 s pokusem o ECO jízdu. Při nehlídání rychlosti a stylu jízdy je spotřeba jinde (i přes 6l). Párkrát se mi podařila spotřeba, dle pp 4,4l, úsek Benešov - Praha a zpět (silnice 3, D1). V celkem slušné zácpě se mi podařilo spotřebovat, na zmíněném úseku, 4,9l. 

EDIT:

Po přezutí na letní pneu:

Fotečka pořízena po ujetí cca půl nádrže (dle SD).

Ten momentální celkový dojezd 926 km je moc fajn.

IMG_20180427_073900.jpg

EDIT: konečný stav dojezdu: 884km, 10km dojezd (tak jsem tu 900 hranici nedal :/ ), spotřeba na tuto nádrž 4,7l (pp).

Edited by Miila73
doplňující info

Po zimě jsem se taky dostal na 5,3 l/100km. Jak jsem dal letní gumy (i když 215-ky) a oteplilo se, tak to kleslo na 5 litrů. Můj rekord je 55 km trasa ze Šumavy 3,8 l/100km. ale to bylo večer, bez provozu a dá se říct z kopce :D

Takto vypadá spotřeba od koupě (10/2017):

Lupen.JPG

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Maximum by malo byť 100, ale ja som dal najviac 84, ak odrátam pár rozjazdov, kde som sa nekrotil, možno by to šlo k 90, ale 100 reálne by šlo s jazdou hraničiacou s retardáciou :D Na šestke to totiž dáva plný zisk len do rýchlosti 82... A brzdičom premávky byť nechcem ;)

• 1 month later...

"Eko" hlásí jen 78, takže moc podle rádce neřadil :) 

EDIT: Ta průměrná spotřeba se zobrazí tak, že si zobrazíš ten ekoukazatel za posledních 30 min a tam pak klikneš na spotřebu (tlačítko E)

image.thumb.png.efe80e3fc7a2515bb6bfd102b195fccd.png

Edited by Martab
  • Pozitivní 1

Můžu se zeptat na to jak držíte otáčky? Při cestě do práce (18km) jsem se dostal nejlépe na 4l/100km a to ten plyn jen lechtam, jedu předpisově (50-90km/h) a otáčky držím těsně nad 2000ot. (FIII 70kw combi). Asi by šlo jet za míň, ale držím se dle rad tady na fóru a nejezdim pod ty 2000ot. Auto má zatím nalítano něco kolem 2500km.

Ty nízké spotřeby co tady jsou jsou spíše "extrémní výkyvy", Lupen_CZ má v podpisu odkaz na Spritmonitor, tak se můžeš podívat jak mu to vychází reálně dlouhodobě. Jinak 2,5tis je ještě celkem málo, takže se spotřeba může ještě mírně měnit.

Přesně takto jezdím i já a i do práce to máme stejně daleko B). Myslím ze právě pro tento motor je to i nejefektivnější. Šlo by to i níže, ale mám rád pokud šlápnu na plyn, tak aby to jelo.

před 53 minutami, ronskispeed napsal:

@Lupen_cz tu spotrebu si dokazal urobit podla toho asistenta radenia rychlosti a dolu kopcom? Hlavne daj navod ako zobrazit graf spotreby...

Jj tohle je extrém. Cesta z Kaplice do Českých Budějovic. Podle asistenta řazení se snad ani jezdit nedá, alespoň ne s tímhle motorem.

Dále jsem malinko nemile překvapen spotřebou klimatizace v těchto horkách, kdy mi to leze o 0,5-0,7l nahoru. Ale co, pařit se v autě nehodlám.

Edited by Lupen_cz

Jj taky tech 4l/100km dosahuju jen po ranu fakt klidnou jizdou po zelene vlne a sam v aute. Jinac dlouhodobou mame 5.5l/100km. Ale je pravda, ze si stale jeste zvykam po 1.2htp 47kw a nemluve o manzelce, ktera mi zveda spotrebu, protoze ted jezdi jen obcas a pod 6l/100km jde malokdy, protoze si stale nezvykla na jine zprevodovani a toci to stale kolem 2500-3000ot. jak v htp :-/

Výhodu těchto motorů, co se týče spotřeby, je jejich minimální brzdný účinek při plachtění se zařazeným rychlostním stupněm. Todle, když si člověk osvojí a naučí se předvídavosti, sníží spotrebu i o 1 az 2 l/100km

• 4 weeks later...

Mohu se zeptat, zdali nemate zkusenost se spotrebou plne nalozenou (3 dospeli + dite + plny kufr) s 1.0tsi 70kw combi po dalnici v predpisovych 130km/h? Jedeme pristi tyden do Chorvatska (Slovensko-Madarsko-Chorvatsko). Predpokladam spotrebu kolem 8l/100km. 

Celkem mam obavy, jak to vubec pojede. Obvykle ho pouzivame na popojizdeni po meste do prace a na vylety v okoli na coz plne dostacuje, ale toto bude zatezkavaci zkouska se kterou jsem ani nepocital :-D