Přejít na obsah

Smart Light Assist


kokta7

Doporučené příspěvky

za mne (manželka v Tiguanovi) je to jen o zvyku a funguje to slušně. Jde o to překonat nedůvěru v to, že člověk jede s dálkáčema a nerad by oslňoval. Rozpoznává to dokonce i kolaře nebo chodce na krajnici (samozřejmě na silnicích mimo města kde není osvětlení). Chybuje to minimálně. Snad jen trochu může vadit, když chce člověk někoho probliknout dálkovejma, tam je to s páčkou o malinko jiných pohybech...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

přidávám zkušenost z VW Tiguan (rv 2013), také by mne zajímalo, zda je to v SIII lepší. V Tiguanovi mám tyto zkušenosti: SLA funguje jak na protijedoucí auta, tak na ty která dojedete (dokonce i na chodce u krajnice), je tam patrný tmávý výřez ve světelném sloupci. Spíná v rychlostech kolem 60km/h a vyšších, vypíná se při intenzivním pouličním osvětlení. Reaguje docela* spolehlivě, zejména mimo obec a na okreskách s jedinou vyjímkou, popíšu dále. Hodně nespolehlivě funguje na dálnicích, kdy kamera docela často nevidí auta v protisměru za svodidlama, a auta na dálnici mě tak často problikávají, zejména kamioňáci, kteří sedí výš a i přes vyšší svodidla je dálková oslňují. K těm k okreskám: SLA neumí ztlumit světlo v situacích, kdy se blížíte horizontu nebo k zatáčce a tam v protisměru jede auto. Zareaguje až v momentě, kdy ho kamera má ve svém zorném úhlu. To je ale dost pozdě, protože vy už o autě dle jeho světel dávno víte, a měl byste (apoň já to tak dělám) světla ztlumit před horizontem, abyste řidiče neoslnil. SLA to trvá odhadem 1-2 vteřiny déle, což je prostě na můj vkus moc, a řidič v protisměru je na tuto chvíli nepříjemně oslněn. Takže v souhrnu, funguje to velmi slušně na okreskách, bez častých horizontů a prudkých zatáček, což je ale u nás nepříliš časté (možná někde v jiné nečlenité krajině). To byl důvod, proč jsem SLA do SIII neobjednal, ale možná někdo přidá současnou zkušenost a funguje to již lépe...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas se vsim co napsal PegasHK az na ty zatacky, v zatackach mi to funguje dobre - jezdim hodne Vysocinu. Horizont je opravdu problem, ale to je proste tim, ze ta kamera to auto doopravdy nevidi.

Jinak je to asistent nikoliv plně automatické řízení...tzn. prostě vždy se někde najde nějaká situace, kdy to zareaguje pomaleji a nebo třeba vůbec. Já si dovolím tvrdit, že mě to funguje v 90% pripadu.

Spise me vadi, ze se SLA neda deaktivovat pokud nesviti dalkovymi svetly, coz se ale z hlediska logiky packy neda jinak udelat, to by na to muselo byt tlacitko zvlast.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas s výše popsaným, SLA mě svojí funkčností nepřesvědčil natolik, abych ho do Supa vzal. Právě v členitém terénu neumí včas přepínat a často oslňuje, (horizonty, ostré zatáčky atd.), kamioňáci vyloženě vyblikávají, protože jak bylo napsáno, řidič sedí výrazně výše, než jsou světla kamionu, na které kamera reaguje, takže často řidiči na horizontech nebo přes svodidla vpálíte do obličeje bixenon, což samozřejmě nikdo nenese dobře, často jsem zpětně dostal do obličeje světelnou rampou na střeše, pak kamera zareagovala včas, ale já už nic neviděl :kol-98:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se zatáčkami i ostrými nesouhlasím, krásně to vykrývá a bez problémů. Co se týče horizontů, tak s tím prostě počítám a vypnu to. Mám najeto 21 000km a zatím mě žádný náklaďák neproblikal...jestli to ale nebude tím, že používání dálkových na dálnici je tak trošku nemožné v dnešním provozu a to ani v případě, kdy jsem se vracel pozdě v noci z Německa...mám to prostě vypnuté.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...