Přejít na obsah

Poškození pneu na přední nápravě


pomajba

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové,

 

potřeboval bych od Vás poradit. Při přezouvání auta jsem u pneumatik na přední nápravě narazil na poškození běhounu, kdy je v pneumatice na horním vniřním okraji vybroušená drážka místy až na kord. 

Máte někdo podobnou zkušenost? 

Chystám se s tím zajet do servisu, ale zajímlo by mě, co od toho mám očekavát.

 

Díky

 

Superb II Combi, 2l TDI 103kW, r.v.2012

IMG_20171030_125257.jpg

IMG_20171030_125329.jpg

IMG_20171030_125344.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také mi to udělalo to samé, 4/2017 geometrie OK, teď jsem sundal letní kola a pneu sjeté stejně jako na foto, všechny 4, S2 kombi 2,0 tdi 125 kw DSG, cca 110 tis km, origo 18” sportovní podvozek, napadlo mě jako laika nemohlo by to být tím ze na geo zadá data pro jiný typ superba, jiný podvozek (napr. Normální oproti mému snizenemu) a poté to nastaví jinak a podle geo je to v pořádku, i když tomu tak ve skutečnosti neni? Nebo je to naprostý nesmysl ????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mne to je vlastnost podvozku S2 a mozna i O2. Pneu se takto ale ojizdi na zadni naprave a rekl bych ze je to pri zataceni - proste se to cele nejak nakloni na vnitrni stranu. Myslim, ze zaber kamery na zadni kola pri prudkem zatoceni by odhalil pricinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@5icz mám S2 i O2 a ani na jednom autě se mi gumy nesjizdi k jedné straně, ale rovnoměrně, takže podvozkem to nebude...ale já mám na obou autech originální podvozek, žádné snížení, atd. A když se měnil nějaký díl podvozku tak zatím vždy za originální díl, žádná druhovýroba...a pneu jsou na všech 4 sadách (letní+zimní) rovnoměrně sjeté...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám taky vše origo, pravidelný servis a nebyl ani bouraný. Zatím 2 sady Pirelil P7, nyní Dunlop. Zimní Nokiany a teď Conti 850. Vadné pneu bych vyloučil. Servis na nic nepřišel a geo vždy OK. Až skončí přezouvací chaos, zkusím domluvit geo u závodníků. Uvidíme...

 

Mám už 5týho S2 a tohle vidím poprvé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také se mi ty gumy nezdají měl jsem Dunlop sport max a ze by vada byla na všech 4 se mi nezdá, geo Ok hodnoty, kde teda hledat možnou chybu jinde než v gumach? Ve způsobu provedení geometrie? V cepech? V ramenech? Nezdá se mi ani ze by skodovka vyrobila auto s tím ze při použití origo podvozku a disku sjede takto blbě a v podstatě i nebezpečne gumy, 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

X rokov dozadu som brigádoval v penuservise a to vyzerá na spojené dva problémy - podhustené pneumatiky a pozitívny sklon kolies. Ako často meriaš tlak? Zvyknú to robiť krivé tlmiče, alebo zlé pružiny na mierne nižšom tlaku pneu - kedy sa geometria síce nastaviť dá, ale za jazdy to aj tak robí paseku. Hlavne keď sa tomu nakladá. Videl som to na silných autách (BMW, A6, medvede AMG...). Skontroloval by som celé nápravy - vôľu ramien, čapy, pružiny, atď... Ak sú tam storočné tlmiče vymeniť, asi rovno aj s pružinami, potom znova na geo a musí to byť v poriadku.

Editováno: , autor: z00m
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 30. 10. 2017 na 18:26, pomajba napsal:

Při přezouvání auta jsem u pneumatik na přední nápravě narazil na poškození běhounu, kdy je v pneumatice na horním vniřním okraji vybroušená drážka místy až na kord.

Má to původní tlumiče a disky se správným ET a jakej je rozměr pneu? Při sundání kola, prohlídl jsi misky tlumičů? Na mě ty fotky dělaj dojem, jako kdyby to "brousila" právě ta miska tlumiče ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, tak to som prehliadol, že to je vnútorná strana, pomýlilo ma to foto. Každopádne môže platiť to čo som napísal, len sklon kolies je teda negatívny. Ja si myslím, že keby to chytalo misky tlmičov, tak by o tom vedel, lebo by to bolo počuť v interiéri, ale kontrola je určite na mieste - na tých miskách to bude vidno. Kontaktné miesto bude vyleštené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...